Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg.
Skellefteå AIK

Dribblingskonstnären från Skellefteå – Old School Hockey ”Krobbe” Lundberg

Lars-Gunnar Lundberg, jo, så heter egentligen ”Krobbe”, flyttade till Brynäs från Skellefteå AIK säsongen 1975/76 och stannade fyra säsonger i Gävle innan han flyttade vidare till Örebro. I dag bor han hemma i Skellefteå igen och i dagens Old School Hockey får ni lära känna pucktrixaren lite närmare.

Han fick sitt smeknamn från Elov Perssons seriefigur, Kronblom. När kompisarna hemma på Lasarettvägen i Skellefteå tyckte att smeknamnet var för långt att säga drog man helt enkelt ihop det till ”Krobbe”.

”Krobbe”, alla i gamla Gavlerinken och Skellefteå Isstadion minns dina, näst intill, magiska dribblingar där erfarna och rutinerade backar stundtals såg ut som levande frågetecken och koner.
– (Skratt) Det har sagts att jag dribblade med båda händerna. Det normala är att man oftast bara dribblar med en hand, men jag använde båda. Det där hade en stockholmare, Thomas Storm, sett vid någon videoinspelning man gjort.
– Tydligen blev dribblingarna snabbare om man använde båda händerna. Det där var väl inget som jag direkt tänkte på då jag spelade, utan jag gick ut och körde på.

När började du spela för Skellefteå AIK?
– Det var faktiskt Skellefteå IF som var min första klubb. Jag tror AIK och IF slog ihop 1967, men redan som 11-åring spelade jag och Martin Karlsson i en kvartersserie som kallades AIK-serien. Det var en målvakt och fyra utespelare på isen där alla spelade hela tiden utan avbytare.

Foto: Arkiv

Och A-laget?
– Jag var sexton eller sjutton år då. Skellefteå spelade i division 2, det som idag alltså kallas HockeyAllsvenskan. Missminner jag mig inte helt så spelade vi mot Kiruna AIF på bortaplan, där för övrigt Börje Salming spelade. Vi vann matchen (3-7) och den säsongen spelade jag i samma kedja som Gunnar Johansson och Martin Karlsson.

Debuterade du och Martin Karlsson samma säsong i Skellefteås A-lag?
– Nej, Martin var nog med redan året innan då Skellefteå spelade i allsvenskan.

Var det ett stort steg att ta fysiskt för en sjuttonåring från juniorhockey till seniorhockey?
– Om du tittar på hur det ser ut idag och jämför så tränade vi inte lika mycket fysik då som man gör idag. En J18-spelare är numera ganska biffig och så var det inte i början av 1970-talet.
– Du behövde inte spela fysiskt på samma sätt då. Jag minns när vi spelade med Brynäs mot AIK och hade fem mot fyra. Du mötte ingen spelare som stressade dig i egen zon, inte heller i mittzon. Där kunde vi åka omkring ganska fritt och röka cigarr om vi så ville. Det var först i anfallszonen som det stod fyra piedestaler och väntade på att vi skulle anfalla.

”SKELLEFTEÅ HOTADE ATT GÖRA MIG TILL ETTÅRSFALL”

Säsongen 1974/75 kom att bli ”Krobbe” Lundbergs genombrott. På 30 matcher i Skellefteåtröjan svarade han för 33 poäng (17+16) och blir stor publikfavorit genom sina smått magiska dribblingar.
– Vi hade haft Anders ”Acka” Andersson som tränare och han hade verkligen kört stenhårt med oss i Skellefteå. Dessutom hade han släppt fram nio egna juniorer upp i A-laget.
– Just säsongen 1974/75 hade vi Pelle Lundström som tränare och han fortsatte köra riktigt hårt med oss. Det var väl lite oklart hur vi skulle klara oss i allsvenskan, men vi tog oss lite överraskande till slutspel. Där blev vi utslagna av Leksand.
– Det året spelade jag i en kedja med Kjell Landström och Ulf Hedman. Vi fungerade så pass bra tillsammans att jag kom med i B-landslaget, eller Vikingarna som det då hette.

Foto: Arkiv

Varför lämnade du Skellefteå för Brynäs?
– Det är ju en saga för sig, skrattar ”Krobbe” Lundberg.
– Det året kom jag, som sagt var, med i Vikingarna och vi åkte på en turné till Riga och spelade en turnering. I två av våra tre matcher i turneringen blev jag utsedd till bästa svensk och spelet fungerade väl ganska bra. Förbundskapten på den turnén var Lennart ”Tigern” Johansson.
– När vi kom hem från Riga trodde jag att Skellefteå skulle höra av sig och fråga om jag ville stanna i klubben, speciellt nu då det gått bra i B-landslaget och dessutom så var jag en egen produkt. Den som hörde av sig var i stället ”Tigern” som frågade i fall jag ville komma till Brynäs och spela i stället. Självklart ville jag det, men jag ville vänta och se när Skellefteå skulle höra av sig.
– Efter tre veckor, då jag inte hört något från Skellefteå, ringde jag ”Tigern” och sa att jag var intresserad av att skriva på. En kille hos Brynäs som hette Axelsson svängde förbi mig efter att han varit och hämtat Janne Asplund uppe i Piteå och därefter skrev jag på och blev Brynäsare.

Jag antar att det blev fart på folket i Skellefteå då det blev känt att du skrivit på för Brynäs?
– Ja, verkligen. Skellefteå lovade både det andra, tredje och fjärde för att få mig att stanna, men jag sa som det var att jag lovat Brynäs att jag skulle spela där och det är ett val som jag aldrig ångrat.
– Skellefteå svarade med att om jag tänkte gå till Brynäs så fick jag räkna med att bli ettårsfall. Det var ju inte något jag kunde påverka utan det var en sak mellan Skellefteå och Brynäs. Fem i tolv natt före deadline blev övergångspapprena klara och inlämnade. Förhandlingarna ska visst ha skett i tågkupé på Gävle Station. Hade jag blivit ettårsfall så hade jag redan bestämt för att ta ett sabbatsår från hockeyn och i stället spelat bandy för Skutskär.

Du lär ha varit en hyfsad bandyspelare också?
– Ja, jag spelade en del här uppe i Skellefteå och jag var nog lite teknisk även med den klubban.

Redan andra matchen i sin nya matchtröja svarade ”Krobbe” för sitt första mål när han satte dit 5-3-pucken bakom Krister Sterner i Frölundakassen. Totalt kom ”Krobbe” att göra 29 poäng under sin första säsong i Brynäs, trots att han tillbringade många matcher som ”filtnötare”.
– Säsongen började väldigt bra, men sedan fick jag en rejäl dipp och hamnade med all rätt på bänken ett antal matcher. Mot slutet av säsongen släppte det igen och jag började producera ordentligt med poäng lagom till slutspelet.

”VI SLOGS NÄSTAN PÅ TRÄNINGARNA”

Foto: Arkiv

Brynäs vinner säsongen 1975/76 sitt första SM-guld sedan 1972. Leksand hade stått som segrare under de tre tidigare säsongerna, till Brynässpelarnas stora fasa.
– Vi hade ett fruktansvärt bra lag det året. Wille Löfqvist var mer eller mindre landslagsmålvakt. Jan-Erik Silfverberg, ”Jos” Svensson, Stig Salming, Stig Östling, Stefan Persson och Janne Asplund höll landslagsklass. Framåt hade vi bland andra Lars-Göran Nilsson, Lars-Erik Eriksson (idag Ridderström), Martin Karlsson, Stefan Canderyd, ”Jajjen” Gerdin, Lasse Öberg, Bosse Höglund och Tord Lundström.
– Det var alltid otroligt tuffa träningar och det var nästan att vi slogs ibland. Just den här mentaliteten och vinnarinstinkten gjorde oss så framgångsrika. Vi höll verkligen ihop som en grupp. Jag har aldrig upplevt något liknande och jag är otroligt glad att fått vara med om det.

Det var ofta stora siffror i Brynäs matcher den här säsongen. Raden med Skellefteå 7-0, Djurgården 13-4, Färjestad 14-1, Modo 11-2 och AIK 9-1 imponerar.
– Vi slog väl Leksand med 10-1 den säsongen och trots allt så var ju dom regerande svenska mästare.

Första finalen säsongen 1975/76 vinner Brynäs över Färjestad med 6-1. ”Krobbe” noteras för ett mål, en assist och tio minuter i utvisningsbåset för olämpligt uppträdande. Andra finalen, som spelas i Gavlerinken, blir en gastkramning. Färjestad leder större delen av matchen och inför tredje perioden står det 2-4. I början av tredje perioden blir Färjestads Sten-Åke Bark utvisad. I powerplay gör då Tord Lundström 3-4. Tre minuter senare passar ”Krobbe” fram Martin Karlsson som gör 4-4. Bara minuterna senare gör Lars-Göran ”Jajjen” Gerdin 5-4 och många tror att det är klart nu.

Foto: Arkiv

Fyra och en halv minut före slutet kommer dock en kalldusch för gävleborna när Gunnar Johansson sätter dit 5-5 bakom Wille Löfqvist och tar matchen till sudden death.

16.32 in i förlängningen kommer Stefan Canderyd igenom på högerkanten och lägger in SM-guldpucken mellan benen på Lennart ”Nenne” Andersson i Färjestadsmålet. Domarteamet Ove Dahlberg och Gunnar Fransson kunde med det målet blåsa av säsongen 1975/76 och konstatera att Brynäs var tillbaka som svenska mästare.
– Jag var inte på isen då Stefan gjorde det här målet. Det året spelade jag mest tillsammans med Lasse Öberg och Lars-Göran Nilsson.
– Att få spela en SM-final och dessutom få vinna ett guld tillsammans med mina kompisar i Brynäs var hur stor som helst. Känslan när Stefan gör målet? Nej, det går inte att beskriva.

VAR EN DEL AV ”MILJONKEDJAN”

Redan säsongen 1976/77 får ”Krobbe” Lundberg en ny omgivning, en femma som kom att bli en av Brynäs bästa genom alla tider och som även fick spela tillsammans under flera landskamper.
– Det var under Canada Cup 1976, där Brynäs hade väldigt många spelare med, som Tommy Sandlin ville ha en femma med spelare som kunde spela tillsammans så länge. Varför han just satte ihop oss fem vet jag faktiskt inte. Det fanns säkert någon baktanke med det.
– Jan-Erik Silfverberg var stark som en oxe och satte fast motståndare i sargen, Stefan Persson var väldigt spelskicklig, Martin Karlsson och Stefan Canderyd var grovjobbarna och målskyttarna medan jag var den tekniske, eller rättare sagt den som gillade att dribbla.
– Vi spelade tillsammans 36 matcher det året och av dom förlorade vår kedja matchen i matchen endast två gånger.

Foto: Arkiv

Kan du peka på ditt roligaste ögonblick i Brynäs?
– Det första SM-guldet med Brynäs IF 1976 är nog det roligaste av SM-gulden, men 1977 hängde jag tre i finalen mot Färjestad då vi vann med 9-3. Jag var väl lite så som spelare att när jag var bra så var jag riktigt bra och när jag var dålig så var jag usel, det fanns inget mellanläge, ha ha…
– Jag vann poängligan det året i slutspelet och det var kul. Sedan gjorde jag något solomål mot tjeckerna som också är ett fint minne för mig personligen.

Inför säsongen 1979/80 presenterar Örebro IK tre nyförvärv i sin satsning mot att komma tillbaka till elitserien. Det var tre killar med rötterna i Skellefteå, Hardy Nilsson, Martin Karlsson och Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg. Den nya kedjan i Örebro gick under namnet miljonkedjan.
– Fast det var inte för att vi tjänade miljoner genom att spela i Örebro, utan det var för att det hade kostat runt en miljon att köpa loss oss tre från våra klubbar.
– Jag minns inte exakt hur det var, men jag tror någon ledare från Örebro ringde mig. Dom pratade väl med Hardy eller Martin först. Jag hade varit fyra år i Brynäs och Örebro hade precis åkt ur elitserien. Jag resonerade väl som så att vi kanske kunde tillföra lite hockeykultur i Örebro där det annars mest var bandy och fotboll.

Kände ni tre varandra bra redan innan tiden i Örebro?
– Jag bodde i västra Skellefteå ganska nära ishallen och Martin i Norvalla som ligger i östra delen så det var väl först i kvartersserien vi lärde känna varandra.
– Hardy spelade också i ”IF” så jag visste vem han var, men det var först senare vi lärde känna varandra.

Hur bemöttes ni vid första hemmamatchen av Örebro-fansen?
– Det var jättebra och 4-5000 i hallen. Supportrarna var fantastiska och entusiastiska under hela tiden trots att vi aldrig klarade kvalet upp till elitserien.

”Krobbe” gjorde sju säsonger i Örebro innan han varvade ner med spel i Lindlöven. Sin poängässigt bästa säsong i Örebro var 1979/80 då han vinner poängligan efter att ha gjort 79 poäng. ”Kneten” Andersson (idag Liljeqvist) kom tvåa på 76 poäng. Martin Karlsson och Hardy Nilsson kom trea respektive fyra på 74 poäng var. Det ska väl tilläggas att vi pratar om 79 poäng på 36 matcher, alltså ett snitt över två poäng per match.

FEJKADE SKADA MOT SOVJET

För ”Krobbe” blev det även spel i Tre Kronor under hela Brynästiden där han snabbt blev en av förbundskapten Hans ”Virus ”Lindbergs favoritspelare.
– Min debut var mot Finland i Uleåborg och jag spelade ihop med Martin Karlsson och Thomas Gradin i en så kallad ungdomstrio.
– Jag har för mig vi stänkte dit något mål, men jag minns inte vem av oss som gjorde målet. Vi vann i alla fall med 4-3. (”Krobbe” gjorde 1-1 målet, framspelad av Thomas Gradin reds. anm)

Foto: Arkiv

Vid VM i Wien tar Tre Kronor ett sensationellt silver. ”Virus” Lindberg hade städat ur flera äldre spelare och satte sig på flyget ner till Österrike med ett ungt och ganska oprövat landslag. En av VM-spelarna var ”Krobbe” Lundberg från Lassarettgatan i Skellefteå.
– Starkaste minnet från VM 1977 är när vi slår Sovjet i två matcher. Först vann vi med 5-1 och sedan med 3-1 i sista matchen, där Roland Eriksson från Minnesota North Stars gör tre mål.
– Göran Högosta var fantastisk i målet under hela turneringen. Hans ”Virus” Lindberg var en mycket bra coach och tog intryck av spelarnas åsikter och byggde spelet utefter det. Hela laget var för övrigt mycket bra.

Har jag fel om jag påstår att du fejkade en skada i ena matchen mot Sovjet?
– Det var i sista matchen mot Sovjet och de pressade tillbaka oss helt otroligt. Jag spelade inte utan var reserv då ”Virus” kom fram till mig och sa: ”Krobbe”, du har ont i benet, vilket jag givetvis inte hade, så fick de leda ut mig från isen och det tog säkert fyra-fem minuter. Ryssarna var tokiga och påpekade för domaren att jag inte ens hade spelat, haha…

Några minuter senare hoppade du in på isen till synes helt frisk när slutsignalen gått.
– Jo, det är sant. Jag gjorde bort mig lite, men jag var så himla glad för silvret så jag tänkte mig inte för.

De milt sagt fula matcherna mot Kanada, hur upplevde du dem?
– Jag spelade bara i grundserien mot Kanada och det var ingen höjdare. De rappade, slog och försökte skrämma oss. Jag minns hur vi satt på läktaren och såg matchen mellan Sovjet och Kanada, då kanadicken Vail var nära att slå ihjäl Babinov i ryska laget. Han slog klubban mitt i skallen på honom.
– Det fanns en kanadick som spelade ihop med Phil Esposito som hette Wilf Paiment, en riktig fegis som inte gjorde så mycket själv men trissade alla andra i laget till idiotiska handlingar. Han blev avstängd senare då han gjort något liknande på Detroits Dennis Polonich i NHL.
– Kanada hade den där ledaren Alan Eagleson som var kaxig och arrogant mot allt och alla. Han sa att media var emot Kanada, för egentligen var det inget allvarligt som hände enligt hans menande.

Avslutningsvis, hur ser Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundbergs liv ut idag?
– Jag flyttade tillbaka hit till Skellefteå 1988 efter nio år i Örebro. Jag jobbar som fritidsledare i Bergsbyskola.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten