Mats Waltin & Martin Karlsson.
Södertälje SK

”Martinmodellen” tog SSK till Hockeyallsvenskan: ”Spelarna köpte det rakt av”

Det blev bara ett år i Hockeyettan för anrika Södertälje SK. I tisdags säkrade man en återkomst till Hockeyallsvenskan under rutinerade Mats Waltins och Martin Karlssons ledning. Hockeysverige.se begav sig till Södertälje för att få förklaringen bakom den snabba comebacken – och fann den i ”Martinmodellen”.
– Med den här ”Martinmodellen” tyckte jag att det växte fram en vinnarmentalitet undan för undan, säger Martin Karlsson om sin skapelse.

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)
När Södertälje fullbordade fiaskot förra säsongen med att åka ur Hockeyallsvenskan stod Mats Waltin, 63, i båset. Någon skugga hann aldrig falla på honom eftersom han kom in då det endast återstod fem matcher av kvalserien, vilket visade sig vara för sent för att rädda det sjunkande skeppet.

Waltin valde trots degraderingen att stanna kvar i klubben för att försöka bygga upp en stabil verksamhet som på sikt kunde återvända till Hockeyallsvenskan. När hockeysverige.se träffade Mats Waltin i juni förra året hade han ingen assisterande tränare klar eller några klara tankar över vad SSK:s målsättning skulle vara kommande säsong. Han svarade bland annat så här på frågan om hur viktigt det var att gå upp redan första säsongen:
– Det där är en väldigt bra fråga. Det är lätt att svara på instinkt att det är jätteviktigt. Jag ska uppriktigt säga att jag inte är där. Jag har fått ett uppdrag på tre år och vet att man i slutändan kan förlora den felaktiga matchen.
– Vi står i gyttjan. Gör vi fel saker kan det nästan bli kvicksand utav det. Det är ett läge som är spännande för det gäller att hitta fästet i den här gyttjan för att ta det vidare.
– Jag tycker att det är viktigt att vi, spelare och ledare, som ska göra det här är medvetna om var vi är någonstans. Då blir det lättare att ta oss dit vi ska. Vi är ingen storklubb, men vi har fortfarande SSK-märket på tröjan och det ska vi vara rädda om, men vi har så jäkla mycket att bevisa nu som division 1-klubb. Vi vill inte vara kvar där utan vi vill ta oss upp, men vi måste också förstå svårigheterna med det.

I augusti kom så ett överraskande men för SSK mycket spännande besked. Tränare som nyss hade tagit upp Tingsryd till Hockeyallsvenskan, Martin Karlsson, klev in som assisterande tränare. Karlsson och Waltin lärde känna varandra redan i början av 1970-talet och det visade sig att det var en vänskap som inte hade rostat. Samarbetet de båda veterancoacherna emellan har burit frukt. Med två omgångar kvar av kvalserien är Södertälje redan klart för spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong.
– När vi möttes första gången? Jag har absolut ingen aning, säger Martin Karlsson när hockeysverige.se träffar honom och Mats Waltin i Scaniarinken dagen efter avancemanget.
– Det måste ha varit när jag lirade i SSK och Martin i Skellefteå i början på 70-talet, fyller Waltin i varpå Karlsson fortsätter:
– Jag debuterade i Skellefteå 1968 i gamla division 1. Sedan var det 1975 som det blev elitserien. Jag gick till Brynäs 1973…
Waltin:
– … och jag kom hit till SSK 1972.


Foto: Ronnie Rönnkvist

Mats Waltin och Martin Karlsson har också en lång historia tillsammans som spelare i Tre Kronor.
– Vi spelade tillsammans i Tre Kronor 1976 då ”Sura-Pelle” (Roland Pettersson) var förbundskapten. Sedan spelade vi tillsammans även under VM 1977, berättar Waltin.

Hur mycket har ni följts åt under era ganska långa tränarkarriärer?
Karlsson:
– Vi har stött på varandra några gånger när Mats var i Djurgården med Hardy (Nilsson) och jag var i Arboga. Sedan var jag ute på Bosön på sommaren och kollade när ni hade barmarksträning och lite sådant. Mycket mer än så har det inte varit.
Waltin:
– När du sedan var i Troja och jag i Västerås tror jag att vi möttes i den serien 2010/11 eller om det var 2011/12.

Varför valde ni att samarbeta inför den här säsongen i Södertälje?
Waltin:
– Martin var en av dom som slog ut oss förra säsongen med Tingsryd. Jag kommer så väl ihåg när vi skulle spela matchen där nere, då morsade vi. Då säger Martin före matchen ”Behöver du en tränare nästa säsong så…” Sedan skrattade vi lite samtidigt som han menade det.
Karlsson:
– Ja, jag hade redan sagt upp mig i Tingsryd då. Det gjorde jag redan i februari.
Waltin:
– Jag skrattade åt det, men sedan gick tiden. Vi klarade oss inte kvar medan Martin tog upp Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Jag fick signaler om att Martin skulle tillbaka till Danmark av någon anledning som jag inte riktigt kan ta på. Det visade sig sedan att Martin var kvar hemma, och jag tänkte att ska vi komma i närheten av att gå upp så måste en sådan kille ha alla ess i rockärmen. Martin kom ner på någon träning i augusti och sedan tog vi det vidare där ifrån.

Martin, var du svårövertalad?
– Nej, det gick på en dag.

När ni satte er ner första gången för att dra upp riktlinjerna, vad ville ni åstadkomma med det här Södertälje?
Waltin:
– Jag kommer inte riktigt ihåg. Visserligen är jag en glömsk människa, men det var så mycket för mig personligen med SSK i en period från maj. Vi skulle hitta vägar samtidigt som vi alla var så oerfarna, alltså med SSK i division 1.
– När Martin kom in i augusti fortsatte vi bara att träna på. Vi visste att vi ville spela med fart och så vidare…

Vågade ni redan då sätta upp målet att gå upp i Hockeyallsvenskan den här säsongen?
Karlsson:
– Nej, så var det inte. Det var sagt att vi skulle gå upp, men på längre tid än ett år. Naturligtvis ville vi komma upp så snabbt det bara gick, men det var ingen katastrof om vi inte hade lyckats första säsongen.
Waltin:
– Det vi pratade med spelarna om då var att ändra träningskulturen och börja i den änden, att inte prata så mycket utan göra saker. I det skedet försvann det här tänket med att sätta upp mål. När vi sedan kom närmare säsongen kom det upp att sätta upp några form av mål. Där hade Martin ett jäkla bra upplägg med en form av delmål, en periodisering av delmål med poäng. Den här ”Martinmodellen” köpte spelarna rakt av. Det handlade om att samla poäng i sexmatchers-perioder.
Karlsson:
– Det byggde lite grann på att hur många poäng man måste ta för att bli topp fyra eller vad det nu var.  I och med att det var 22 matcher delade vi upp det där i olika bitar. Tar vi så många poäng där och så vidare vet vi att vi ligger med för att nå till Allettan. Jag hade den här modellen även i Tingsryd och Troja.

Mats, är era utebliva svackor i serien ett resultat av den så kallade ”Martinmodellen”?
– En del av det, absolut. Målsättning har ett värde. Att det blev uppspjälkat och det fanns en närhet hela tiden tror jag hade ett stort värde för spelarna. Att kunna checka av efter dom här sex matcherna ur man låg till. Sedan kunde man ha en bonus där man hade råd att förlora någon match eftersom sådant händer också.
– Med den här ”Martinmodellen” tyckte jag att det växte fram en vinnarmentalitet undan för undan.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”KVALSERIEN HAR VARIT FANTASTISK”

Väl i kvalserien var det många som tvivlade på Södertäljes kapacitet eftersom man bland annat under säsongen i Allettan förlorat ganska stort mot Västervik som också fanns i kvalserien. Dessutom tycktes både Asplöven och Sundsvall ha starka lag på pappret.
– Kvalserien tycker jag har varit fantastisk så här långt, säger Martin Karlsson och fortsätter:
– Vi har torskat en match av dom åtta vi har spelat. Varför det gått så bra tror jag handlar mycket om träningen som Mats dragit igång under sommartid. Grabbarna har ju kört nästan två pass om dagen kontinuerligt under veckorna plus att många jobbar utöver det.

Kvalserien kunde avgöras för Södertäljes del i tisdagskväll då Borlänge var på besök, men när bortalaget kvitterade till 1-1 en bit in i matchen så började det se darrigt ut.

Ni är båda rutinerade tränare, känner ni iför en sådan match lite extra nerver?
Waltin:
– Jo, och det är en här kicken inför matcherna man kommer sakna när man slutar. Den här sköna anspänningen inför ”var ska det här ta vägen?”
Karlsson:
– Den får vi sedan när vi börjar spela boule och sådant…
Waltin:
– Jo, jo, men kan man spela boule med rollator? Man kan det, jaha, för det har varit mitt stora bekymmer, skrattar Waltin.

Märkte ni av några nerver hos grabbarna inför den här matchen?
Waltin:
– Mot Borlänge blev det riktigt påtagligt för första gången när dom gjorde 1-1. Tidigare har vi varit med om liknade situationer både en och två gånger, men då hade det ändå funnits energi och dom har vridit sig ur det på olika sätt. Men vart vart det lite stiltje i både huvudet och benen.

Hur bröt ni det här mönstret?
Karlsson:
– Vi fick ett powerplay, fem mot tre, och direkt ett mål som vände alltihop. Vi gjorde två mål på 23 sekunder och sedan var dom knutarna lösta. Efter det var det inget snack.

Vad är det som trots allt gör att Södertälje spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong?
Karlsson:
– Jag tror att det är den enorma träningen som killarna har bedrivit. När jag kom hit var den enda spelare jag hade hört talas om var (Jonas) Westerling. Här hade det stått i tidningarna att det skulle vara toppspelare över lag, men jag kände inte igen ett namn.
– Den här träningen kommer förhoppningsvis fortsätta här i Södertälje och den tror jag, som sagt var, har legat till grund för avancemanget. Och att man också har ställt upp på den här träningen till hundra procent.
Waltin:
– I den vevan byggdes det upp en jäkla lagmoral. När man har det jobbigt tillsammans så stärks också moralen, så länge ingen är och river i den, stånkar, stönar och tycker synd om sig. Killarna har verkligen kört och ofta gjort det utefter väldigt primitiva förutsättningar. Det har varit tidiga morgnar borta på Jallavallen, sprungit i trappor under Valter Skeppars ledning. Han har drivit det där väldigt bra. I allt det där byggs det upp en kraft i gruppen eftersom dom går igenom mycket tillsammans som är jobbigt. Vi hörde också under hösten ofta att vi är bra tränare och då blir det en sanning för dom.

Nu är inte kvalserien över ännu, men hur tänker ni båda inför nästa säsong?
Waltin:
– Jag har svårt att tänka på det nu och vi har pratat med killarna om det också. Vi har två matcher kvar och vi vill försöka avsluta på ett värdigt sätt. Jag tror att det är viktigt att vi är där. Personligen befinner jag mig där i allra högsta grad. Sedan är det mycket som ska igång igen, det är redan igång till viss del, men jag försöker leva här och nu.
Karlsson:
– Jag vet inte riktigt hur det blir inför nästa säsong. Jag ska kolla upp min kropp lite grann som är har skavanker.

Har du alltså tänkt att spela, Martin?
– Han har tjatat om att spela powerplay under hela året, avslutar Mats Waltin med ett skratt medan Martin Karlsson sitter och småler och skakar på huvudet lite. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 24 september
12:00 Luleå - Leksand SDHL
13:00 Modo - Brynäs SDHL
15:15 Linköping - Färjestad SHL
15:15 Brynäs - Luleå SHL
15:15 Malmö - Frölunda SHL
15:15 Örebro - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Göteborg SDHL
17:30 SDE - HV 71 SDHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Växjö - Timrå SHL
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten