TILLBAKA I HETLUFTEN. Joel Lundqvist gjorde comeback efter en månads frånvaro i söndags.
SHL

Räddningen i Joel Lundqvists skadehelvete: ”Familjen har varit viktig där”

Tänk dig att du är ishockeyspelare och gör din bästa SHL-säsong någonsin i din långa karriär. Tänk dig att du når både personligt målrekord och poängrekord. Tänk dig sedan att du lagom till slutspel skadar dig och tvingas avstå matchspel i en månad. Inte så kul, va? Nu vet du hur Joel Lundqvist har haft det.
– Det har varit tungt, säger Frölundas lagkapten till hockeysverige.se

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE).
Målrekordet genom SHL-karriären nådde han redan i januari när han fick in sitt 18:e mål i en match mot Rögle. Joel Lundqvist hann sedan göra ytterligare ett innan hans skavanker höll honom borta från laguppställningarna. Den 20 februari gjorde han sin sista grundseriematch.

En månad senare stod han åter på isen med sina lagkamrater efter en utmanande tid vid sidan om. Kaptensmärket fann sin sanna plats tillbaka på Åresonens bröst. I den tredje kvartsfinalmatchen i söndags gjorde Joel comeback när hans Frölunda gästades av Djurgården i Frölundaborg.
– Det kändes helt okej, med tanke på att jag inte spelat på fyra veckor, sade kaptenen till hockeysverige.se efter vinsten.
– Det har varit tungt, det är ju i slutspel och sådana här matcher man vill spela. Men jag har kunnat stötta gänget och förbereda mig på bästa sätt för att vara beredd när jag hoppar in.


Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

”DET ÄR HELT KLART JOBBIGT ATT VARA UTANFÖR”

Att ta ett steg tillbaka från det lag man tillbringar så mycket tid på isen med kan tänkas vara svårt för vilken spelare som helst. Kanske ännu mer för en kapten. Joel Lundqvist har tagit sin fru och tre barn till hjälp för att skingra tankarna och fokusera på annat.
– Familjen har ju inte varit lika ledsna som jag har varit, de har varit ganska nöjda över att jag varit hemma. De är en viktig del för mig att kunna koppla bort, säger 34-åringen.
– Det är klart att det blir andra rutiner, man reser inte med laget på samma sätt, eller spelar och tränar ihop. Det är helt klart jobbigt att vara utanför. Familjen är viktig där, den får mig att tänka på andra saker.

I Joels frånvaro har den assisterande lagkaptenen Nicklas Lasu axlat rollen som kapten i Frölunda. Och Lundqvist har känt sig trygg i att lämna ifrån sig ansvaret.
– Nicklas är en kanonkille, verkligen. Han har skött sig exemplariskt. Han vet vad det handlar om, har bra värderingar och är en bra ”Frölundakille”. En verklig kaptensgubbe. Där har jag inte varit orolig när jag varit borta.

Hur skiljer sig era ledarstilar åt?
Vi har en hel del likheter, men jag kan nog vara lite grinigare ibland, det är inget att hymla om. Jag har några mer år på nacken, men annars är vi rätt lika. Ödmjuka killar. Tycker jag själv i alla fall…

Vad tror du det betyder för resten av gänget att ha dig tillbaka?
Det är svårt att svara på själv, men man behöver alla i ett lag. Inför en säsong värvar man ihop ett lag där alla har en roll, både på och utanför isen. Att få tillbaka killar som varit borta är viktigt oavsett vem det är, för man har sina roller. Och det är klart att som kapten har man lite extra ansvar.


Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

”NU ÄR JAG SUGEN PÅ ATT LIRA”

Någon som är glad att ha tillbaka sin kapten är Frölundas forward Mats Rosseli Olsen som tillbringat mycket tid i samma kedja som sin ledare.
– Inget ont om Lasu, han har klarat sig bra. Men Joel har ju varit kapten så länge jag varit här och han har något speciellt, hur han är och hur han får med sig gubbarna. Det är alltid av stor betydelse att ha kaptenen med i laget. Det är skönt att ha honom tillbaka, säger norrmannen.

I kväll spelas den fjärde matchen i kvartsfinalserien mellan Frölunda och Djurgården. Förra gången Frölunda gästade stockholmarna på Hovet blev det förlust med 3-1 för göteborgarna. Och trots att de efter söndagens vinst leder med 2-1 i matcher är kapten Lundqvist fortfarande en bra bit ifrån avancemang i slutspelet.
– Det är bara att nollställa. Det är en ny match, det kommer bli tajt igen. Det är så det ska vara i ett slutspel.

Vad blir viktigast för er i tisdagens match på Hovet?
Att spela med stort tålamod. Jag tycker de (Djurgården) börjar matcherna bra och sen tar vi över bra. Men vi måste spela vårt spel. Ibland kan det bli att vi faller in i deras sätt, att dumpa och annat de gillar att göra. Men de ska få köra sitt så kör vi vårt. Och gör vi det så ska vi ta det här.

Joel hade en istid på 11:29 under sin comeback-match i söndags. Han och tränaren Roger Rönnberg hade bestämt redan innan att han inte skulle spela någon maxtid. Det återstår att se om han håller sig på samma siffror ikväll. Han har saknat spelet. Men han hoppas att hans frånvaro gjort honom starkare.
– Jag har fyllda depåer. Nu är jag sugen på att lira, säger Joel Lundqvist.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten