Henrik Löwdahl
SHL

Officiellt: Karriären är över för SHL-kaptenen

ANNONS

Nu är det officiellt. Örebros kapten Henrik Löwdahl lägger av med hockeyn. Det finns olika faktorer som vägt in i att han till slut valt att fatta beslutet att avsluta karriären vid 34 års ålder.
– Dels har jag alltid sagt att jag inte tänker spela tills jag är lastgammal. Jag har velat avsluta på en acceptabel nivå – och det tycker jag att jag gör nu. Nivån är helt okej. Sedan är det klart att jag har haft en del besvär med skador också som påverkar beslutet, säger han till Örebros hemsida.

Löwdahl har varit med på hela Örebros resa från division 1 till SHL och valde att spela fem säsonger i klubben när man var i ettan, trots att han utan problem hade kunnat ta steget upp och göra en satsning mot SHL med andra klubbar.

Den skadedrabbade sista SHL-säsongen innebar två mål och fyra assist på 36 matcher och i intervjun säger han att det är möjligt att han, om suget kommer tillbaka, kan komma att spela ‘på betydligt lägre nivå’.
Men elitkarriären är över, och den stora frågan är väl egentligen hur många gånger i framtiden vi kommer att få ta del av en liknande hockeykarriär igen.

Den här artikeln handlar om: