Mathias Porseland.
SHL

Brynäsbacken redo för spel – då hamnar prestigevärvningen på läktaren

ANNONS

När Mathias Porseland inför säsongen återvände hem till SHL efter fem år utomlands sågs han som en spelare som skulle dra ett tungt lass i Brynäs backuppsättning. Men säsongen har inte blivit vad han eller Brynäs hade hoppats på, och under stora delar av säsongen har han fått agera sjundeback.

När Jonathan Pudas, som stod över senast efter en smäll i matchen mot Modo, gav klartecken för spel efter morgondagens värmning innebar det att Porseland inte ens får byta om till kvällens match mot Örebro, rapporterar Gefle Dagblad. Brynästränaren Thomas ”Bulan” Berglund väljer i stället 18-årige Marcus Ersson som extraback.

Porselands petning kommer trots att Brynäs dessutom dras med längre skador på Simon Bertilsson och Anssi Salmela. 29-åringens kontrakt går ut efter säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL