Mark Owuya
SHL

Mark Owuya talar ut efter den tuffa tiden: ”Finns de som har ljugit och förtalat mig”

Han anklagades för att inte ha genomfört ett dopingprov på rätt sätt och skulle stängas av i ett år. Men Mark Owuya överklagade domen och blev helt friad. Nu bryter han tystnaden i en intervju med hockeysverige.se och berättar om den tuffa tiden och lögnerna han anser sig ha drabbats av.
– Det finns olika medier som har rakt av ljugit och förtalat mig. Tyvärr är det inte lätt att bedriva processer mot dessa när dom ljuger. Den delen har varit väldigt orättvis på alla sätt, säger Owuya till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var i juli 2014 som Mark Owuya stängdes av från all hockey i ett år. Anledningen var att målvakten, som då representerade Luleå, inte skulle ha genomfört ett dopingprov på korrekt sätt i samband med en träning.

Efter en överklagan friades Owuya från anklagelserna och kunde återgå till träning igen. Något mer spel i Luleå blev det emellertid inte. Under tiden som han var avstängd hade klubben värvat Daniel Larsson från AIK och med även Joel Lassinantti under kontrakt blev det en målvakt för mycket i klubben. Owuya valde i stället att flytta till KHL för spel med Medvescak Zagreb i KHL.

I dag saknar Owuya klubbadress och hockeysverige.se valde därför att åka in till Vasastan i Stockholm för att prata om den jobbiga tiden i samband med avstängningen samt hans framtid som spelare.
– Nu jag klubblös, så är det något lag som vill vinna fler matcher så finns jag ju här, säger Mark Owuya med ett snett leende.
– Jag hade en bra säsong med Luleå i SHL (2013/14) och en helt okej säsong i Zagreb i fjol. Klart att jag hade velat spela bättre, men jag tycker ändå att jag gjorde det okej med tanke på hur matcherna såg ut där.

Tror du att intresset kring Mark Owuya som person och målvakt har påverkats av regelbrottsanklagelserna?
– Det är en ganska intressant fråga med tanke på att jag har presterat bra på bra nivåer. I SHL har jag exempelvis alltid haft bra statistik. Lägger jag ihop serie- och slutspelsmatcher där så har jag en otroligt bra statistik.
– Jag kommer ändå från KHL som är världens näst bästa liga. Klart att det då är lite underligt att jag inte lyckas få det kontrakt som jag vill. Sedan är det saker under förhandling nu, vilket är positivt, men jag hade gärna haft något klart tidigare.

Hur har avstängningen påverkat dig?
– Det här har så klart förstört väldigt mycket för mig. Framför allt eftersom många mediakanaler har ljugit.

Utveckla det.
– Det finns olika medier som har rakt av ljugit och förtalat mig. Tyvärr är det inte lätt att bedriva processer mot dessa när dom ljuger. Den delen har varit väldigt orättvis på alla sätt.
– Jag tror ändå, ironiskt nog, att det har stärkt mig som person eftersom jag måste stå emot och kämpa för det som jag tycker är rätt. På så vis har jag ändå stärkts i det jag står för. Det har till och med gått så långt att man har pratat om att jag skulle hålla på med droger. Det är märkligt eftersom jag aldrig har provat något sådant och heller inte dricker alkohol. Givetvis skadar sådana här rykten mig som person.
– Sedan har jag fått jobba hårt för att komma tillbaka. Jag har nog växt både som målvakt och människa, men framför allt har händelsen i sig fått mig att växa som människa främst.


Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

”DET DRABBADE MIG EKONOMISKT OCKSÅ”

Vad var det tuffaste i media när det blåste som värst?
– Det tuffaste är, som jag sa, när man ljuger om mig. Man säger saker som inte är sanna och du har inte rätten att förtala folk. Av någon anledning kommer man undan med det ändå…

Owuya tystnar en stund innan han fortsätter:
– Generellt tycker jag att vi har ett bra samhälle där vi försöker bringa så mycket rättvisa som möjligt. Då är det trist när sådana här klara och tydliga lögner kan gå förbi helt ostraffat. Det har inte bara hänt mig utan även många andra också.

Du låter både förbannad och besviken samtidigt.
– Ja, klart man blir det. Det är svårt att säga något annan när jag råkat ut för en sådan sak och det på det sätt som det påverkat mig.
– Nu kan jag inte säga att det påverkar mig längre och jag tror inte just den biten påverkar lagen som vill sajna mig. Om jag var oklar med det tidigare så vill jag verkligen klargöra att det antagligen inte har med saken att göra. Det finns faktiskt folk som varit avstängda två år efter att verkligen har tagit preparat men som kommer tillbaka och får kontrakt direkt.
– Värre var att jag kanske hade väldigt bra kontraktsförslag vid den tidpunkten så det drabbade mig ekonomiskt också. Att det går att få göra så utan att det blir några konsekvenser är väldigt tråkigt.

Är det många klubbar på resans gång som visat intresse över att få ditt namn på ett kontrakt?
– Det har varit många klubbar som visat intresse, men det är oftast så när man är kontraktslös att det dyker upp vissa saker, kortvariga kontrakt och så vidare. Det gäller då att handla fort innan det rinner ut i sanden.
– Trots flera intressen har det inte blivit så att jag sajnat ännu, men samtidigt vill jag givetvis också vara på rätt nivå. Jag menar att vissa nivåer hade jag kunna ta direkt, men jag vet samtidigt vad jag klarar av och vilken nivå jag vill spela på.

Har du under den här resan från avstängningen fram till i dag känt att nu packar jag ihop trunken och slutar med hockey?
– Aldrig! Hockey är mitt liv och det jag brinner för. Jag har andra saker som jag också tycker är roligt, men det som är bra med hockey är att du kan spela men ändå ha mycket tid över till annat. Att jag skulle skita i hockeyn… Jag kan inte ens föreställa mig att ha det på listan. Jag får nästan säga att det var en dum fråga, skrattar Owuya.

Du är positiv som person, hur mycket har det hjälpt dig igenom den här resan?
– Det är nog vad som hjälpt mig mest. Jag är en väldigt positiv person, men jag är också en person som vill att saker ska vara rätt och rättvist för alla både i laget och vid sidan av. I ett lag hoppas jag också att det innebär att när jag jobbar hårt och är positiv vill jag att det ska smittar av sig till andra killarna i laget. Det är en rättvisa i sig att alla jobbar lika hårt och sprider en positiv energi.


Foto: All Over Press

TRIVDES I KROATIEN

Efter tråkigheterna som Mark Owuya var med om inför sin andra säsong i Luleå var det givetvis stor lycka när han fick ställa sig i Zagrebs kasse.
– Jag klev först på isen uppe i Luleå och bänkade också där några matcher. Generellt så tycker jag att det var fantastiskt roligt uppe i Luleå. Precis som jag har sagt tidigare så är det en otroligt bra miljö att utvecklas och vara i. Man mår väldigt bra när man är i där.
– Att komma tillbaka och träna var väldigt roligt. Att sedan få komma till Zagreb och träna där… Alltså, det är sådant man tränar och spelar för.
– För mig finns det inget roligare än att vara på isen och spela hockey, så är det bara. Det kanske låter klyschigt, men det är verkligen så otroligt kul varje dag som man tränar. Så känner jag och jag tror också det är anledningen till att jag hela tiden utvecklas.

Det blev 13 matcher i Medvescak Zagreb under förra säsongen innan han lämnade klubben.
– Zagreb som stad är otroligt fin och härlig . Jag stannade där hela sommaren eftersom jag tycker att det var så härligt i Kroatien. Det blev nästan som ett andra hem, samtidigt blev Luleå och Toronto också som ett andra hem när jag spelade där, skrattar Owuya.
– Jag vet inte om det har att göra med att jag trivs var jag än åker, men någonting med Zagreb gjorde det speciellt. Jag fick många nya vänner där och det kändes väldigt positivt som stad.

Hur upplevde du KHL som liga?
– KHL som liga var nog den roligaste jag varit med om att spela i under min karriär. Man flög till många olika ställen. Jag menar hur många har varit i Kazakstan och Vitryssland?
– Min mor är ryska, men jag hade inte varit där tidigare. Jag har alltid tyckt det är väldigt trist att många målar upp en väldigt negativ bild av Ryssland och människorna som bor där. Jag tycker inte att man ska uttala sig om hur ryska folket är om man inte vet. Själv har jag alltid varit övertygad om att folk är folk oavsett var man bor. Uppfattningen jag fick i Ryssland var att folk är trevliga och sociala. Människorna där är precis som alla andra människor.
– Frågar man någon på gatan om vägen så slutar det ofta med att man går och pratar med den personen på vägen eftersom han eller hon ska åt samma håll. Människor där är intresserade av var man är ifrån helt enkelt.
– Ryssland som land, alltså det är klart att det är skillnad på var man är någonstans, det tror jag att man ska ha klart för sig. Men att många försöker måla upp det som något negativt tycker inte jag är rättvist.

Det låter som du kan tänka dig att spela i KHL igen?
– Ja, jättegärna. Det finns inget hellre jag skulle göra förutom att spela i NHL.

Tiden i Zagreb har också gett en bitter eftersmak för den 26-åriga målvakten från Hägersten.
– Det är tråkigt och den negativa delen eftersom klubben inte har betalat spelarna som var där förra säsongen, men man har börjat betala dom nya. Jag tycker framför allt att det är tråkigt att man kan starta säsongen utan att göra rätt för sig eftersom klubbarna då kan sätta det i system.
– Vi spelare har inte bestämt vad vi ska ta till för åtgärder eller hur vi ska gå vidare. Faktumet kvarstår att vi än så länge inte har fått betalt.

Det är slutet av november nu, Mark, börjar du känna en stress över att inte ha klart med någon klubb ännu?
– Jag vet att jag alltid levererar när jag sajnar något. Jag känner mig otroligt bra i kroppen och är på is minst fem gånger i veckan med Mälarhöjden/Bredäng. Nu tränar jag med målvaktstränaren Johan Ruud. Han har inte varit med något proffslag än så länge, men han kommer nog dyka upp i ett snart. En otroligt bra och smart målvaktstränare som är villig att lära sig nya saker. Det är otroligt kul att han varit med och utveckla mig till en bättre målvakt.
– Givetvis vill jag hellre ha en klubb klar i går än i morgon. När jag kom in för två säsonger i Luleå vann jag sex matcher i rad. I Zagreb, när jag kom in, vann jag tre matcher i rad så fort jag började spela. Jag vet att jag kan leverera så fort jag får chansen.
– Självklart vill jag spela så mycket matcher som möjligt, men ju längre säsongen går ju färre matcher blir det.

Tills vidare stöttar Mark Owuya tillsammans med bland andra Andreas Holmqvist, Jens Karlsson och Douglas Murray företaget Deelio.
– Det är skönt eftersom jag får mycket fritid och då inte bara sitter hemma och häckar.  Man kan säga att det är som en köp- och säljsajt för sportprylar. Det är ett företag som vill hjälpa människor att kunna idrotta billigare och ibland till och med gratis.

Det finns en speciell anledning till att Owuya brinner för just det här företaget.
– Jag har en historia där min morsa egentligen inte hade råd att låta mig och min brorsa (Sebastian Owuya) spela hockey. Hon lyckades till slut få loss något lån för att vi skulle kunna spela. Det var många familjer som hade det bättre ställt än vad vi hade men ändå inte hade råd att låta sina barn spela för att det är en dyr sport. Det här har blivit ett stort problem i hockeyn, men även inom idrotten generellt.
– Därför var det en ”no brainer” när Jens kontaktade mig tillsammans med Andreas Holmqvist. Vi har många idéer kring hur man ska kunna spela hockey eller idrotta billigt. Det här är något som inte finns, men jag tror verkligen behövs.


Foto: Ronnie Rönnkvist

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 december
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten