HAR FÖRSTÅELSE. Sanny Lindström tycker att oturen har grinat nye HV-tränaren Johan Lindbom i ansiktet under säsongsinledningen.
SHL

Rycker ut till HV71:s försvar efter floppstarten: ”Ett läge där det nästan är omöjligt att prestera”

Fem raka förluster och stora skade- och avstängningsproblem. HV71 har fått tuffast möjliga start på SHL-säsongen, men C Mores expert Sanny Lindström tycker inte att någon skugga ska falla på rookietränaren Johan Lindbom.
– Vi som ser hockey från utsidan och har lite innan för pannbenet förstår att det här är ett läge där det nästan är omöjligt att få ett lag att prestera över tid, säger Lindström till hockeysverige.se.

Efter många om och men valde HV71 sin gamla guldhjälte Johan Lindbom som ny tränare efter Andreas Johansson. Osäkerheten kring Lindboms ledarskap var givetvis stor eftersom han kommer från en anonym tillvaro som division 1-tränare för Dalen. Inledningen för Lindbom i SHL har blivit näst intill mardrömslik. Efter åtta spelade matcher ligger HV71 näst sist med bara sex inspelade poäng och har fem raka förluster.

En som följer SHL på nära håll är C Mores expert Sanny Lindström. Hockeysverige.se frågade honom hur han ser på HV71:s och Johan Lindboms inledning av SHL-säsongen.
– Klart att det är ett jättetufft läge för HV71 just nu med tanke på den turbulensen som har varit. Jag tycker ändå att dom inledde säsongen bra. Första matcherna så lovande ut. Sedan kom skador och avstängningar.
– Ser man på centrallinjen så har HV71 Ted Brithén borta, (Erik) Christensen har varit borta, (Chris) Campoli som är bästa backen är borta liksom Kristofer Berglund som är en jättenyttig back. Dessutom är (Jere) Karalahti borta som är den näst bästa backen. Dom här har varit borta i stort sett hela säsongen. Med den starka centrallinjen borta blir det väldigt tufft för HV71. Det är ändå ingen ursäkt för försvarsspelet och framför allt målvaktsspelet har varit för dåligt.

Har HV71 i det här läget som klubben varit under så många säsonger, där laget bara tagit sig till kvartsfinal senaste fem säsongerna, tålamod att skola in en rookie på den här nivån som tränare?
– Man har inget val. Det hade inte spelat någon roll vilken typ av tränare HV 71 hade haft i det här läget med den skade- och avstängningssituation som man haft. Det som kunde vara skillnad är att en lite mer rutinerad tränare kanske skulle ha ett lugn tack vare sin erfarenhet.
– Nu har jag inte en aning om hur Johan är inför gruppen. Han sätts på prov och han kommer få kritiska frågor och röster kommer att höjas med tanke på den turbulens som varit. På så vis lider jag lite med honom att starten blivit som den blivit.
– Samtidigt har jag svårt att uttala mig om Johan som coach eftersom han är så pass färsk. Jag har inte hunnit få någon uppfattning om honom ännu.

Är det för få nya coacher som får chansen att komma upp i SHL och ta huvudansvaret för ett lag?
– Senaste säsongerna har det ändå dykt upp lite nya tränare. Du har Hasse Wallson, Anders Forsberg, Andreas (Johansson) var inne och vände innan han fick sparken två gånger om, Sam Hallam såklart liksom Pelle Hånberg…
– Det finns nya tränarnamn som har kommit upp. Jag tror att alla lag vill ge ett nytt tränarnamn chansen. Sedan har du det här med erfarenhet och sådana saker. Jag menar att exempelvis den tränarerfarenheten ”Lill-Kenta” Johansson har i Örebro är jätteviktig och kan inte ersättas.
– Samtidigt är det svårt att veta när det är rätt läge för att satsa på en ny coach, men nu var HV71 i ett läge där man inte hade något val. Det fanns inte så många rutinerade tränare. Trots allt är det viktigaste att du har spelartruppen med dig och att dom tror på det du gör.

HV71 har haft en otrolig otur på backsidan med skador och avstängningar, hur mycket påverkas laget av att det just är i den lagdelen som det varit dom här problemen?
– Det blir ett jättestort tapp. Du får spela på ett helt annat sätt när du har en orutinerad backuppsättning. HV71 har många spännande spelare, men som inte är redo att ta det här ansvaret på den här nivån riktigt ännu.
– Klart att det då sprids en otrygghet i hela laget. Campoli, Karalahti och Berglund kan slå ett bra förstapass men även också ta hand om arbetet i egna zonen. Dom ger forwards en helt annan chans att bygga upp ett anfallsspel. Dels genom att vara rejäla i egen zon och dels genom att just kunna leverera en bra första pass.
– Anfallsspelet börjar bakifrån samtidigt som försvarsspelet inte får riktigt stopp i spelet på samma sätt, klara av att boxa bort och så vidare. När HV71 väl har fått skott emot sig så har både (Erik) Ersberg och (Fredrik) Pettersson Wentzel släppt lite för enkla puckar bakom sig. När man har mycket skador måste målvakterna stå på huvudet och rädda puckar.
– Visst kan man skylla på att vissa mål har blivit efter dåligt försvarsspel, men vissa puckar har gått in alldeles för enkelt bakom både Ersberg och framförallt Pettersson Wentzel.  

Hur tror du att gruppen reagerar när inte försvarsspelet går som man hoppats och trott på?
– Klart att det kan bli en viss frustration. Det hade varit en stor skillnad om man hade haft ett ordinarie lag. Du kommer aldrig höra Johan Lindbom komma med ursäkter som att vi har si eller så många skador.
– Alla som inte är ute efter att göra rubriker förstår vad det här handlar om. Det är bara att kolla på laguppställningen. Tre av lagets bästa backar är borta plus att HV 71 har (Lawrence) Pilut långtidsskadad. Det är fyra jättebra backar.
– Vi som ser hockey från utsidan och har lite innan för pannbenet förstår att det här är ett läge där det nästan är omöjligt att få ett lag att prestera över tid. Det funkar liksom inte. Hade man däremot haft ordinarie lag och presterat så här tror jag att man hade haft en större oro. Nu tror jag gruppen upplever att ”Okej läget är som det är. Det är inte optimalt, men när vi har backarna tillbaka kommer vi se klara förbättringar”.

Vilken nivå håller den här säsongens HV71 med alla spelare tillgängliga?
– Inför säsongen satte jag HV 71 topp sex. Jag tycker att man har ett bättre lag än vad dom fått ett erkännande för. Jag satte dock ett frågetecken för målvaktssidan, om någon av Ersberg eller Pettersson Wentzel kunde ta rollen som förstamålvakt. Än så länge har jag inte sett något tecken på att någon av dom har gjort det.
– Starten, som vi har varit inne på, har varit allt annat än bra. Just beroende på skador och avstängningar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten