Brynäs fortsätter överraska i SHL.
SHL

”Bulans” timeout väckte laget – och vände matchen: ”Var dags för en uppsträckning”

ANNONS

Underläge 2-0 och på väg mot säsongens första hemmaförlust. Då tog Thomas ”Bulan” Berglund en timeout mot gamla lagen Luleå, och den vände matchen.
– Vi sa att vi behövde höja energinivån, säger 3-2-skytten Ponthus Vesterholm till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs fortsätter vara svårslagna i årets SHL. Det bottentippade laget hade inför kvällens match mot Luleå tagit poäng i fem av sex matcher, men mot topptippade Luleå såg det ut att bli en nolla poängkolumnen.

Johan Harju och Peter Cehlárik sköt ett varsitt mål för norrbottningarna, och gav gästerna en 2-0-ledning i den andra perioden. Då valde Brynästränaren, tillika Luleåikonen, Thomas Berglund att ta en timeout. Ett drag som skulle vända matchen.
– Det var lite för mycket bomull från oss. De äger första 15 i andra och vi behövde få upp energin. Det var dags för en uppsträckning tycker jag, och spelarna svarade bra på det.

Brynäs reducerade genom Greg Scott, kvitterade genom Nick Johnson, och tog ledningen när säsongens succéspelare Ponthus Vesterholm lyckades överlista Joel Lassinantti i Luleåkassen.
– Vi gör väl ingen jättematch egentligen, varken laget eller vår kedja. Men vi fick upp energin efter timeouten och lyckas vinna matchen ändå, säger han till hockeysverige.se.

HYLLAR BULAN EFTER LYFTET

Bröderna Vesterholm hade som bekant en tung debutsäsong i Brynäs, åtminstone fram till ”Bulans” intåg. Då blev tvillingarna de spelare de värvades för att vara.
– Han har betytt jättemycket såklart. Han är en jätteduktig tränare och lägger upp jävligt bra träningar och hela den biten.
– Sen är det såklart så att vi fått ett år på oss på den här nivån nu. Vi har haft en bra försäsong och har fått upp självförtroendet ordentligt.

Luleå kvitterade genom Lucas Wallmark, hans första mål sedan återkomsten, och matchen gick till förlängning. Väl där avgjorde Greg Scott, för andra matchen i rad. Det var kanadensarens fjärde mål de två senaste matcherna. Brynäs fortsätter överraska och är fyra i SHL.
– Det är svårt att säga hur långt vi kan gå. Vi har sagt att vi vill bli ett vinnande lag, och det är vi på god väg att bli. Men vi har ett ungt lag som kommer bli bättre ju längre säsongen går, säger Vesterholm.

För Luleås del fortsätter problemen. I kväll gjorde man en bra bortamatch, men utvisningar fällde Joakim Fagervalls mannar. Bland annat åkte man på två lagstraff för att ha haft för många spelare på isen.
– Det finns mycket jag är jävligt nöjd med. Jag tycker vi är bättre fram tills Bulan tar timeout, då lägger de in en högre växel.
– Det är de onödiga utvisningarna som fäller oss idag.

Brynäs ligger fyra i SHL. Luleå är nia.

Den här artikeln handlar om: