Sök
Július Hudáček.
SHL

Örebro: Det ovissa livet efter Derek Ryan

Hur viktig var Derek Ryan för Örebros framgångar i fjol? Svaret på den frågan kan bli avgörande för hur laget klarar sig under sin tredje SHL-säsong. 

IN OCH UT 

Nyförvärv: Alexander Hellström, b, Björklöven, Peter Andersson, b, Utica Comets, Greg Squires, fw, Oskarshamn, Libor Hudacek, fw, Slovan Bratislava, Joel Mustonen, fw, Pelicans, Jakub Petruzalek, fw, Litvinov.
Förluster: Johannes Jönsson, mv, Tingsryd, Tomas Skogs, b, Färjestad, Filip Bergmark, b, Vimmerby, Thomas Enström, fw, slutat, Brian Willsie, fw, slutat, Pavol Skalicky, fw, Kosice, Derek Ryan, fw, Carolina, Jared Aulin, fw, Rapperswil.

S9

S1Julius Hudacek
SHL:s bästa målvakt och mest värdefulla spelare i fjol. Publikfrieriet som slovaken bjuder på efter Örebros hemmasegrar har kritiserats av vissa, men är det inte precis den här typen av profiler som SHL behöver fler av? Hudacek har via sitt spel bevisat att han har förmågan att hålla sitt fokus och växla mellan lek och allvar beroende på situationen. Blir givetvis Örebros viktigaste spelare den här säsongen också, men kan han upprepa fjolårssuccén?

S2Johan Motin
Vid 26 års ålder har den i Karlskoga fostrade backen redan hunnit uppleva höga toppar och djupa dalar. Sedan han kom till Örebro har det mest varit uppåt. Förra säsongen bildade Motin ett av ligans mest pålitliga backpar tillsammans med jämngamle Viktor Ekbom. De kommer även fortsättningsvis att få stort defensivt ansvar.

S3Martin Johansson
Förra säsongen var 28-åringens stora genombrott. Han gick från elva till 24 mål, gjorde totalt 46 poäng och slutade delad tvåa i målligan och femma i poängligan. Hur mycket av den framgången som kan tillskrivas Derek Ryan får vi en fingervisning om den här säsongen. Det blir under alla omständigheter svårt för Johansson att få samma utdelning igen. I fjol gjorde han mål på mer än var femte skott han sköt. Det är statistiskt sett ohållbart att hålla det måltempot i längden, vare sig man heter Aleksandr Ovetjkin eller Martin Johansson.

S4Daniel Viksten
En annan spelare som fick ett rejält lyft förra säsongen. Viksten gick från Hockeyallsvenskan till SHL och fann kemi med firma Johansson och Ryan. Det blev 29 poäng på 43 matcher med förhoppning om ännu bättre utdelning på sikt. Viksten är en sniper som kan bli en 20-målsskytt i SHL med rätt center intill sig.

S6
Lagets poängkung:
Jakub Petruzalek
Tjecken kommer till Närke med fina meriter och har förutsättningarna att fylla en stor del av tomrummet efter Derek Ryan – och bli Örebros stora poängplockare. Det finns dock en del frågetecken kring honom. Hur mår han egentligen efter det tuffa fjolåret, när hans flickvän plötsligt gick bort? Och kan han likt föregångaren finna kemi med Martin Johansson och Daniel Viksten?

S5Joel Mustonen
Spännande finskt nyförvärv som juniorfostrats i Skellefteå. Mustonen har bra spelsinne och fina händer. Efter några tunga säsonger med sjukdom och skador jagar han stabilitet i Närke. Har bildat en sylvass kedja med två andra nykomlingar, Greg Squires och Libor Hudacek, på försäsongen.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Örebro Hockey är tillsammans med HV71 det svåraste laget att få grepp om inför säsongen 2015/16. Medan de flesta av konkurrenterna har blivit bättre på pappret har Örebro om inte blivit sämre så i alla fall stått relativt stilla. Det finns givetvis olika perspektiv på det där. Det ena är att kontinuitet är bra och att laget inte genomför några drastiska förändringar, bortsett från att gå miste om Derek Ryan. Det andra berör just Ryan och hans inverkan på lagets framgång. I fjol var han otvivelaktigt Örebros offensiva katalysator, en spelare som gjorde stor skillnad. Om tilltänkte ersättaren Jakub Petruzalek floppar är Örebro rätt utsatta. Sedan har vi Julius Hudacek. Klarar han av att stå på huvudet en säsong till? De senaste åren har visat att det är svårt för målvakter att göra två succésäsonger på rad om de inte representerar ett etablerat topplag – Lex Ullmark/Alsenfelt. Hudacek kan mycket väl fixa det, men Örebro känns ändå som ett lag som kommer att tvingas kämpa in i det sista för att få kvala om en kvartsfinalplats. Och jag är inte helt övertygad om att de klarar det.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Henrik Lundberg
33) Julius Hudacek

BACKAR:
5) Gustav Backström
7) Alexander Hellström
9) Joonas Jalvanti
37) Stefan Johansson
53) Bobbo Petersson
54) Peter Andersson
57) Johan Motin
89) Viktor Ekbom
91) Jakub Krejcik

FORWARDS:
8) Mikko Lehtonen
12) Marko Antilla
15) Henrik Löwdahl ”C”
17) Daniel Viksten
20) Marcus Weinstock
21) Anton Brehmer
25) Martin Johansson
26) Greg Squires
39) Ville Viitaluoma
40) Anders Eriksson
41) Joel Mustonen
42) Kalle Jellvert
44) Rasmus Fyrpihl
47) Johan Adolfsson
56) Johan Wiklander
66) Lukas Vopelka
85) Kalle Olsson
88) Jakub Petruzalek
90) Libor Hudacek

COACH:
Kent Johansson

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten