Sök
Gabriel Landeskog.
Nyheter

Colorado: Har hittat balansen som bäddar för succé

De senaste åren har Colorados lagbygge varit rejält framtungt. Det har kryllat av stora namn i offensiven, medan hålen har varit stora i de bakre leden. Efter en sommar där Avalanche lagledning plockat in namn som Francois Beuachemin och Nikita Zadorov har man nu en bättre balans – en balans som kan räcka långt.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Francois Beauchemin, b, Anaheim, Nikita Zadorov, b, Buffalo, Brandon Gormley, b, Arizona, Carl Söderberg, fw, Boston, Michail Grigorenko, fw, Buffalo, Blake Comeau, fw, NY Islanders.
Förluster:  Ryan Wilson, b, Calgary, Stefan Elliott, b, Arizona, Ryan O’Reilly, fw, Buffalo, Jamie McGinn, fw, Buffalo, Jordan Caron, fw, St. Louis, Daniel Brière, fw, pensionerad.

S9

S1Semjon Varlamov
Den ryska målvaktsstjärnan var en av få spelare i Avalanche som motsvarade förväntningarna under fjolårssäsongen. 27-åringen har tagit stora kliv framåt i sin utveckling de två senaste åren och har med sitt lugna, pålitliga spel etablerat sig som en av de absoluta toppmålvakterna i ligan. Känslan är ändå att Varlamov inte är nöjd och det skulle inte förvåna om han var med och utmanade om Vezina Trophy kommande säsong.

S2Tyson Barrie
Var en av Kanadas bästa backar under VM-turneringen i Prag i våras och har under de senaste två åren visat att han hör till elitskiktet bland NHL:s försvarsspelare. Driver upp tempot i spelet med sin härliga skridskoåkning och sina snabba uppspel och passar perfekt in i Patrick Roys spelfilosofi. Går nu in på sista året på sitt avtal och kommer sannolikt göra allt i sin makt för att visa att han förtjänar en riktigt saftig kontraktsförlängning som kickar igång nästa sommar.

S3Matt Duchene
Känns som en veteran trots att han bara är 24 år gammal. Har varit med länge och bevisat gång efter annan att han har det mesta. Upplevde något av ett mellanår i fjol men svarade trots det för 55 poäng, vilket säger en del om hans kapacitet. Har en fantastisk teknik där han klarar av att göra allt i hög fart och är en av ligans mest underhållande spelare när han får alla bitar att falla på plats.

S4Gabriel Landeskog
Bara 22 år och har redan varit Colorados lagkapten i tre år. Det säger en del om den karaktär som stockholmaren besitter. Leder sitt lag kväll efter kväll och bidrar på många olika sätt. Han producerar, tacklar och jobbar hårt i båda ändarna av isen i byte efter byte. Är ett föredöme för sina lagkamrater och sätter standarden för dem genom sitt sätt att vara på isen.

S6
Lagets poängkung:
Nathan MacKinnon
Efter en fenomenal rookiesäsong som mynnade ut i Calder Trophy drabbades kanadensaren av den klassiska andraårsförbannelsen i fjol. 20-åringen hade stundtals rejält med grus i maskineriet och fick inte alls spelet att stämma. Det finns dock inte mycket som tyder på annat än att det var ett högst tillfälligt bakslag. MacKinnon avslutade våren med att briljera för Kanada i VM och det känns som ett klart troligt scenario att hans utveckling mot att bli en av sportens verkliga superstjärnor tar av med raketfart igen kommande vinter.

S5Nikita Zadorov
Den 20-årige ryssen är precis vad Colorado behöver. Det är ingen tillfällighet att Zadorov trejdades mot Ryan O’Reilly, för han har verkligen potentialen att bli en stjärna i den här ligan. Han har storleken, tuffheten och skottet för att vara en tvåvägsback av toppklass och visade prov på det till och från i Buffalo redan den gångna säsongen. Är en stor tillgång i alla spelformer och ger Avalanche ett rejält ansiktslyft i de bakre leden.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Det är knappast bristen på offensiva vapen som hindrat Colorado från långa slutspelsresor de senaste åren. Visserligen producerade man inte som förväntat den gångna säsongen, men det handlade snarare om underpresterande stjärnor än avsaknaden av en stark offensiv arsenal. Med spelare som Matt Duchene, Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog i främsta ledet har Avalanche en forwardsgrupp som står sig mycket väl i konkurrensen. Det stora problemet har i stället varit avsaknaden av fler toppbackar, vilket är något man vidtagit åtgärder för under sommaren. Efter att man lyckats locka till sig Beauchemin från Anaheim och bytt till sig en framtida backstjärna som Zadorov ser Avalanche backsida plötsligt riktigt bra ut. Med en förbättrad balans i truppen har det också skapats goda förutsättningar för en snabb resa uppåt efter fjolårsfiaskot och det skulle förvåna oerhört om inte Denver-laget återtar en slutspelsplats den här säsongen.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Semjon Varlamov
20) Reto Berra
30) Sami Aittokallio

BACKAR:
2) Nick Holden
4) Tyson Barrie
5) Nate Guenin
6) Erik Johnson
16) Nikita Zadorov
17) Brad Stuart
22) Zach Redmond
32) Francois Beauchemin
xx) Brandon Gormley

FORWARDS:
7) John Mitchell
9) Matt Duchene
12) Jarome Iginla ”A”
14) Blake Comeau
24) Marc-André Cliche
25) Michail Grigorenko
29) Nathan MacKinnon
34) Carl Söderberg
40) Alex Tanguay
45) Dennis Everberg
55) Cody McLeod ”A”
58) Patrick Bordeleau
92) Gabriel Landeskog ”C”

COACH: 
Patrick Roy (sedan 2013)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten