Jack Eichel.
Nyheter

Buffalo: Operation uppryckning kan börja

ANNONS

För ett par månader sedan var Buffalo ett av NHL:s tråkigaste lag och att se på en av lagets matcher kändes ungefär lika upplyftande som att se på när färg torkar. En Jack Eichel och några smarta trejder senare är scenförändringen total och Sabres ser ut att vara redo att kickstarta operation uppryckning.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Robin Lehner, mv, Ottawa, Matt Donovan, b, NY Islanders, Carlo Colaiacovo, b, Philadelphia, David Legwand, fw, Ottawa, Jamie McGinn, fw, Colorado, Ryan O’Reilly, fw, Colorado.
Förluster: Anders Lindbäck, mv, Arizona, Tyson Strachan, b, Minnesota, Nikita Zadorov, b, Colorado, André Benoit, b, St. Louis, Cody Hodgson, fw, Nashville, Michail Grigorenko, fw, Colorado, Zac Dalpe, fw, Minnesota. 

S9

S1Ryan O’Reilly
En skridskostark tvåvägscenter som är oerhört stark i båda ändar av isen. När kanadensaren inte fick det han ansåg sig vara värd av Colorado såg Sabres GM Tim Murray sin chans och säkrade upp 24-åringen som en av de spelare som det nya Buffalo ska byggas kring. O’Reilly har en del att bevisa efter att ha skrivit på ett nytt sjuårskontrakt värt otroliga 52,5 miljoner dollar, men har också kvalitéerna och potentialen att växa ytterligare för att leva upp till det. Kan mycket väl komma att blanda sig i kampen om Selke Trophy inom en snar framtid.

S2Evander Kane
Draftades redan som fjärde spelare 2009 och spåddes att bli en av ligans bästa powerforwards. Har under sin tid i Winnipeg glimtvis visat prov på egenskaper som rättfärdigat de förutsägelserna, men har också störts av stor skadeproblematik och en rad andra missöden vid sidan av isen. Sades i slutet vara utfryst i Jets och en nystart i Sabres kunde knappast kommit lägligare. Kan komma att visa sig bli ett fynd för Tim Murray om han bara mognar och hittar sig själv såväl på som vid sidan av isen.

S3Jack Eichel
Sägs vara den största amerikanska talangen sedan Jeremy Roenick och spås vara en superstjärna i vardande. Inget dåligt tröstpris för Buffalo efter att man förlorat draftlotteriet och chansen på Connor McDavid, vilket Eichel själv också varit noga med att påpeka. Blev den förste sedan Paul Kariya att som förstaårsspelare kamma hem Hobey Baker Award, priset som går till collegehockeyns bästa spelare, i våras och var också en av USA:s bästa spelare under VM i Tjeckien. 18-åringen är snudd på majestätisk på isen och kombinerar ett sylvasst skott med en fenomenal spelförståelse och starka ledaregenskaper.

S4Robin Lehner
Ända sedan Ryan Millers dagar i Buffalo var räknade har klubben sökt med ljus och lykta efter en ny målvaktsstjärna. Det må vara att Lehner inte är någon stjärna än, men trots motgångarna i Ottawa det senaste året måste svensken ändå räknas till en av de unga målvakterna i ligan med störst potential. Har stor NHL-erfarenhet trots sin unga ålder och med det förtroendet han nu väntas få i Sabres, som det givna förstavalet, kan han komma att slå ut i full blom. 24-åringen har alla verktyg för att kunna göra succé i en ny omgivning om han bara får vara frisk.

S6
Lagets poängkung:
Tyler Ennis
Den lille snidaren vann lagets interna poängliga under förra säsongen och måste ses som favorit till att ta hem samma titel igen. Visst lär han kunna bli utmanad av Eichel redan nu, men i en bättre omgivning än i fjol lär också Ennis kunna öka på sin poängskörd ytterligare. Har en fart och teknik som gör honom till en av ligans mest underhållande spelare när han är på spelhumör och visade när han spelade VM för Kanada i våras att han kan skapa stor oreda i motståndarförsvaren om han får chansen att kampera ihop med spelare som tänker hockey på samma sätt.

S5Sam Reinhart
Överglänste Eichel på Buffalos utvecklingsläger i somras och måste också ses som en av hela NHL:s största talanger. Draftades som andra spelare förra sommaren och har sedan dess klivit flera steg uppåt på karriärstrappan. Övertygade enormt för Kanada i JVM i våras och är med sitt ansvarsfulla och starka tvåvägsspel en våt dröm för varje NHL-coach.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Buffalos snabba förvandling kan inte beskrivas som något annat än remarkabel. Visst hjälper det att man fått chansen att drafta spelare som Reinhart och Eichel de senaste två somrarna, men även om man bortser från det måste man säga att Tim Murray gjort ett fantastiskt bra jobb med den generationsväxling klubben är inne i. Han har lyckats byta till sig potentiella stjärnor som O’Reilly och Kane utan att ge bort för mycket och har snabbt förvandlat Sabres från en slagpåse till ett potentiellt slutspelslag. Faller satsningen på Lehner i kassen väl ut kan nämligen detta lagbygge mycket väl komma att vara med i kampen om en slutspelsplats redan i år och ser man på längre sikt lär det inte dröja länge innan Buffalo tagit sig till toppen av ligan för att stanna där under en lång tid framöver.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
XX) Robin Lehner
33) Chad Johnson

BACKAR:
3) Mark Pysyk
4) Josh Gorges ”A”
6) Mike Weber
47) Zach Bogosian
55) Rasmus Ristolainen
xx) Carlo Colaiacovo
xx) Matt Donovan

FORWARDS:
8) Cody McCormick
9) Evander Kane
12) Brian Gionta ”C”
15) Jack Eichel
17) David Legwand
22) Johan Larsson
23) Sam Reinhart
26) Matt Moulson ”A”
28) Zemgus Girgensons
44) Nicolas Deslauriers
63) Tyler Ennis
82) Marcus Foligno
88) Jamie McGinn
90) Ryan O’Reilly

COACH: 
Dan Bylsma (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 april
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga