Sök
Per Kenttä
Nyheter

Asplöven: ”Går mot sin bästa säsong i allsvenskan”

Fjolåret blev en rejäl berg- och dalbana för Asplöven som blandade topplaceringar med att flirta med bottenskiktet. Nu har laget förlorat sina stora härförare Jacob Lagacé och John Henrion till SHL. Hur ska ersättarna klara av att fylla deras tomrum? Rätt bra, tror C Mores allsvenska programledare Björn Oldéen.
– Tidigare år har man slutat elva som bäst. Det tror jag man kommer förbättra den här säsongen, säger Oldéen till hockeysverige.se.

Asplöven har varit ett spännande fenomen sedan de slog sig in i Hockeyallsvenskan med lite hjälp av ekonomiskt brandskattade Borås sommaren 2012. Haparandalaget har blandat lysande perioder med ökenvandringar och hunnit med att flirta med såväl topp- som bottenskikt av tabellen.

Efter tre säsonger Hockeyallsvenskan kan laget påstås vara etablerat i ligan. C Mores Björn Oldéen, som kommer att hålla i många av de allsvenska sändningarna i vinter, tycker att klubben gör spännande framsteg.
– Per Kenttä har som vanligt haft gott om tid för pyssel under sommaren. För leder man Asplöven bör man gilla att klippa och klistra. Han har också fått viktig hjälp vid ritbordet där ambitiöse Robin Lindqvist kommit in som assisterande tränare i klubben. För man har mer än 15 nya spelare i en trupp som ännu inte är spikad i väntan på vilka eventuella lån från Luleå man får, vilket lär bli ett par spelare, säger Oldéen till hockeysverige.se.
– Mycket nytt innebär också att det kan vara svårt veta vad man ska förvänta sig. Vem trodde till exempel vid den här tiden i fjol att vi i Asplöven skulle hitta Hockeyallsvenskans både målkung Henrion samt poängkung Lagacé?

Simon Olsson.

Han pekar framför allt ut två spelare som måste ta stort ansvar i Henrion och Lagacés frånvaro.
– Sebastian Dyk och Simon Olsson har varit bra på försäsongen medan importerna, framför allt på forwardssidan varit lite för mycket upp och ner så här långt. Vilket i och för sig inte är helt ovanligt. Det är den fjärde raka säsongen i HA för det skridskostarka riviga laget från Haparanda och jag tror det kommer var deras hittills bästa.

Tränaren Kenttä är på många sätt mannan som har satt klubben på kartan.
– Han är sannerligen en profil. Färgstark och med ett härligt munläder är han den som allra tydligast personifierar Asplöven. Han är även klubbens allt-i-allo, gör allt från att breda mackor och styra upp powerplay till att få kansliet att rulla.

Oldéens tre profiler i Asplöven:

Sebastian Dyk
– I fjol hamnade han lite i skymundan bakom poängsprutorna Henrion och Lagace. Den här säsongen kommer 22-åringen från Malmö stå främst i ledet. Fina 17 mål i fjol från den tidigare Malmö- och HV71-spelaren, och den siffran kan mycket väl trumfas rejält 15/16.

 Simon Olsson
– En skridskostark och teknisk speldosa som är tillbaka i Haparanda efter att ha skjutit 40 poäng på 42 matcher (10+30) för Lörenskog förra säsongen. Ytterligare en som behöver kliva fram för att fylla tomrummet efter dom poängstinna transatlanterna.

Johan Porsberger
22-åringen, som gjorde fina 25 poäng (12+13) förra säsongen, har offensiv kraft att växa i en ännu större kostym. Poängstark och rivig på isen och en skön karaktär på sidan om. Ett bevis på det är reportaget C More gjorde med honom för ett par år sedan: https://www.youtube.com/watch?v=bBXZlQDtDM0

Oldéens genombrottsman i Asplöven:

Jonathan Davidsson
– Jonathan är en 18-årig stortalang som är i Asplöven på lån från Djurgården. Den högerfattade forwarden gjorde fina 45 poäng (17+28) på 39 matcher för Djurgårdens J20 förra säsongen och vann ju där även JSM-guld. Född 1997 och det ska bli riktigt spännande att följa sin första säsong på seniornivå.

 Hur går det för Asplöven enligt Björn Oldéen:
– Tidigare år har man slutat elva som bäst. Det tror jag man kommer förbättra den här säsongen, men jag tror ändå inte det är ett lag för topp åtta. Så någonstans runt nia eller tia blir det helt enkelt för Asplöven 15/16.

Kuriosa:
Per Kenttä och Urban Lahti var tränare i Asplöven redan då laget tog klivet upp i Hockeyallsvenskan säsongen 2011/12. Den interna poängligan samma säsong vanns av Fredrik Abrahamsson och Emil Beijmo som båda svarade för 16 mål och totalt 47 poäng. Den här säsongen ska Abrahamsson spela för Enköping i ettan medan Beijmo återfinns i Mora. Poängbäst bland backarna var Atte Vallin med elva mål och totalt 27 poäng. I dag tillhör Vallin norska Bergen. Flest matcher i målet, 29, stod för övrigt dagens målvaktscoach i Luleå, Gusten Törnqvist.

ASPLÖVEN 2015/16

MÅLVAKTER
Ronan Quemener
Samuel Ward

BACKAR
Jesper Dahlroth ”C”
Jesse Jyrkkiö
Sebastian Kauppila
Scott Macaulay
Tuomas Salmela
Antti Ylönen

Sebastian Dyk.

FORWARDS
Jonas Berglund
Mathias Bromé
Jonathan Davidsson
Tobias Dyk
Sebastian Dyk
Anthon Eriksson
Mikael Frycklund
Sebastian Harila
Kyle Jean
Colin Long
Simon Olsson
Johan Porsberger
Henri Snäll

COACH
Per Kenttä

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten