Jakob Lilja.
SHL

Slakten i Schweiz – Linköpings nyförvärv hade lekstuga

ANNONS

Linköping hade redan säkrat gruppsegern medan Bern var i behov av poäng för att avancera till CHL-slutspelet. Om man hade gått på den slitna klyschan att motivation slår klass hade kvällens match i Schweiz således varit avgjord på förhand. Det var dock inget som klingade väl i LHC-spelarnas öron.

Trots att Bern fick en drömstart med ett ledningsmål redan innan fyra minuter var spelade lät sig inte östgötarna nedslås. Linköpings nyförvärv tog därefter över matchen fullständigt och bjöd schweizarna på en hockeylektion som de sent ska glömma. Östgötarnas segersiffror skrevs till sist till 7-1 efter att sex av målen kommit från nyförvärvs klubbor.

Backen Chad Billins och Jakob Lilja var poängbäst och svarade för två mål och en assist vardera. Utöver dem noterades även Rhett Rakhshani och Niklas Fogström i målprotokollet medan Nick Sörensen samlade på sig två assist. Den gladaste målskytten var ändå den spelare som har ett förflutet i Linköping sedan tidigare. 20-årige forwarden Anton Blomberg, som fick SHL-debutera i fjol, sköt sitt första a-lagsmål när han fastställde slutresultatet till 7-1.

Tack vare Linköpings överkörning får nu också IFK Helsingfors en plats i CHL-turneringens slutspel i stället för Bern.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL