Cissi Östberg
SDHL 1

Ännu en damstjärna lägger av: ”Svårt att fortsätta hitta morötter”

ANNONS

Ännu en damspelare med landslagsmeriter väljer att lägga av. Nu är det Leksands Cecilia Östberg som meddelar att karriären är över.
– Jag har uppnått mina mål och det är svårt att hitta fortsätta morötter till att utvecklas, säger hon till Dalarnas Tidningar.

Det har varit en tung sommar för damhockeyn i Sverige. En efter en har profilerna valt att lägga av, inte bara från landslaget utan även från sporten i stort. Nästa tjej som känner sig mätt – vid 24 års ålder – är Leksands forward Cecilia Östberg.

Till Dalarnas Tidningar säger den tvåfaldiga OS-spelaren att hon saknar motivation.
– Jag har lagt ner. Jag känner mig klar och nöjd med hockeyn, jag har uppnått mina mål och det är svårt att fortsätta hitta morötter till att utvecklas nu, så jag har bestämt mig.
– Jag tvekade såklart, men jag känner att det finns annat i livet och jag känner mig nöjd med att jag slutar nu med flaggan i topp. Jag gjorde en bra förra säsong och känner mig stolt över vad jag åstadkommit för Leksand.

Livet som damhockeyspelare blir för inrutat och förutsägbart för att det ska hålla i längden, menar Cecilia Östberg.
– Man har ett vanligt jobb, säg åtta till fem. Sedan kommer man hem, slänger i sig mat och åker direkt till hallen. Sedan är man i ishallen hela kvällen, till nio – halv tio. Och så är det varje dag. När det äntligen är helg och andra har möjlighet att vila upp sig, har vi kanske dubbla matcher. Det rullar på och man vänjer sig när man är inne i det, men det är en livsstil och jag är sjukt imponerad av de som orkar fortsätta.

Utöver sina OS-framträdanden i Vancouver och Sotji har Cecilia Östberg hunnit med tre VM-turneringar. Hon har spelat 151 riksseriematcher för Leksand och noterats för 201 poäng.

LÄS ÄVEN:
Svensk damhockeys stora profiltapp: ”Som att ha två heltidsjobb”

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL