Uffe Bodin
VIDEO: Här trollar Bostons franskkanadensare med Montréal-fansen
ANNONS

Rivaliteten mellan Boston Bruins och Montréal Canadiens kan vara den hetaste i hela NHL. Genom åren har vi fått se åtskilliga tjuvnyp för att inte säga överfall lagen emellan. Det började redan på 1950-talet när Habs-legenden Maurice ”Rocket” Richard rök ihop med Bostons back Hal Laycoe och blev avstängd resten av säsongen i processen, något som blev starten på våldsamma upplopp i centrala Montréal.

Sedan dess har våldsamheter och hårda ord varit en vardag mellan klubbarna. I modern tid kan jag exempelvis hänvisa till Zdeno Cháras våldsamma tackling som bröt nacken på Max Pacioretty i mars 2011 och Milan Lucics hot att döda Dale Weise efter att Canadiens slagit ut Bruins ur slutspelet 2014.

Tack och lov finns det en del humor mitt i allvaret också. Tidigare i år gjorde Max Pacioretty en uppskattad reklamfilm där han lurade ett gäng Bruins-fans att äta hans egenkomponerade hamburgare, Mac67.  Nu har Bruins kontrat – och det genom att utnyttja en av sina egna franskkanadensare. Tidigare i sommar skickade man ut forwarden Max Talbot längs huvudgatan Ste. Catherine Street i Montréal för att ta reda på vad stadens invånare tycker om Bruins – och honom själv. Givetvis kliver Habs-fansen rakt i fällan – och det är då den ljuva komiken uppstår.

Den här artikeln handlar om: