Sök
Jarmo Myllys.
SHL

Luleås målvaktsfantom – Old School Hockey Jarmo Myllys

Han är en av SHL:s starkaste profiler någonsin på målvaktssidan och var under sina år i Sverige den kanske starkast lysande profilen i ligan. I dagens Old School Hockey möter ni Luleås målvaktsfantom Jarmo Myllys, som var med och spelade hem SM-guldet till klubben 1996.

Man kan tala om många utländska målvakter som gjort avtryck i våra svenska serier, men ingen är nog i närheten av den finske världsmästarmålvakten från 1995, Jarmo Myllys. Jarmo Myllys kom till Luleå 1994 och blev kvar i klubben till och med 2001.

Jarmo Myllys, som idag är 46 år, har en fantastisk meritlista som gör honom till en av Finlands mest framgångsrika målvakter genom alla tider. Han är svensk och finsk mästare, världsmästare, har vunnit guldhjälmen i både Finland och Sverige, har utsetts till VM:s bästa målvakt och är trefaldig OS-medaljör.

Foto: Arkiv

Du växte upp i Savonlinna som ligger nordost om Lahtis. Hur var Savonlinna som idrottsstad under de åren?
– Det var väl en ganska vanlig småstad här i Finland som det kanske inte har kommit fram så väldigt många hockeyspelare ifrån varje år. Det har kommit fram lite fler dom senaste åren. Bland andra Tuukka Rask, som i dag spelar i Boston Bruins, och Ville Leino som också spelat i NHL..
– SapKo heter klubben i Savonlinna vilket också var den klubb jag spelade för innan jag flyttade till Tammerfors för att spela med Ilves. SapKo spelade inte i FM-ligan utan höll mest till i Finlands andra division, Mestis. Det som ni kallar Allsvenskan i Sverige.

Hur minns du debuten med SapKo?
– Kan det ha varit 1981 tro? Det var kul givetvis men själva matchen förlorade vi med 7-2 eller något liknande så det var ju även ett dåligt minne för mig, skrattar Jarmo Myllys.

Var Pekka Mäkelä, som spelat för bland annat Vita Hästen här i Sverige, lagets stora stjärna vid den här tiden?
– Ja, Pekka spelade med oss då och han var väldigt bra. Han hade även spelat i FM-ligan för Ässät.

SLOG SIG IN I FM-LIGAN

Efter säsongen 1982/83 lämnade Jarmo Myllys SapKo och flyttade till Ilves som spelade i FM-ligan.
– Det hade alltid varit en dröm för mig att spela i Ilves. Året innan spelade jag i juniorlandslaget och då var det flera av spelarna i laget som redan spelade för Ilves. De pratade med mig om att komma dit och spela i stället och när väl jag fick chansen till det tog jag den.
– Jag stannade i Ilves under tre säsonger innan jag flyttade vidare till Lukko. Första året spelade jag mest med juniorlaget, men jag spelade även några matcher med Ilves i FM-ligan. Andra året vann vi guld. Även om Jukka Tammi var förstamålvakt och stod dom allra flesta matcherna så var det något väldigt stort för mig.

Foto: Arkiv

Du stod två matcher i slutspelet det året.
– Det stämmer. Vi spelade final mot TPS och förlorade de två första matcherna. Då stod Tammi. Sen fick jag chansen att stå final tre och fyra och de vann vi. Den femte finalen, som vi också vann, stod Tammi igen.

Ni hade ett fantastiskt lag det året med Mikko Mäkelä, Jukka Tammi, Raimo Helminen, Risto Jalo, Ville Siren och så vidare. Om du i dag ser tillbaka, vad var storheten med det här laget?
– Vi hade väldigt många bra spelare det året. Jag, Ari Haanpää, Mikko Mäkelä och några till var födda 1965. Raimo Helminen och Ville Sirén 1964, så det var många unga spelare i laget. Sedan hade vi några äldre som exempelvis Risto Jalo och den här mixen gjorde att vi tillsammans blev ett väldigt bra lag.

Hur har din relation till målvaktskollegan Jukka Tammi varit genom åren?
– Den har alltid varit väldigt bra. Givetvis fajtades vi båda om att få spela både i Ilves och i landslaget. Det hör till spelet och du måste ha konkurrens om du ska utvecklas som målvakt.
– Tammi är några år äldre än jag och under åren så har jag lärt mig en del av honom.

SNUVADE EVENSSON PÅ MEDALJEN

Vid Junior-VM 1984 i Norrköping och Nyköping var Sverige favoriter. Jarmo Myllys gjorde sitt första JVM (spelade även 1985) och hans Finland stoppade svenske förbundskaptenen Conny Evenssons medaljplaner. Finland vann mot Sverige med 4-1 efter storspel av Myllys och slutar på silverplats efter Sovjet.
– Den turneringen minns jag mycket väl. Vi spelade i Sverige och hade ett väldigt bra lag som tog silver. Det var många spelare från Ilves med i den turneringen, Helminen, Mäkelä, Sirén och Haanpää.
– Matchen mot Sverige? Den minns jag faktiskt inte, det är ju ganska många år sedan. Men vi vann ju och det måste varit starkt av oss eftersom turneringen spelades i Sverige.

Foto: Arkiv

När debuterade du i det finska A-landslaget?
– Det måste ha varit i december 1986 i Moskva. Vi spelade det som då hette Izvestija-turneringen och vi slog Sovjet med 3-2.

Vid VM 1987 vann Tre Kronor guld efter turer som gått via civil domstol i Wien. Den västtyska spelaren Miroslaw Sikora hade tidigare spelat JVM för Polen och var därmed diskvalificerad för spel med andra nationer i VM. Trots det så spelade Sikora mot Finland där tyskarna vann med 3-1. Göran Stubb på det finska ishockeyförbundet lämnade in en protest som gick igenom vilket innebar att Finland tog Tre Kronors plats i slutspelet.

Men en Fritz Klebermass, domare i Landesgerich i Wien, fastställde så småningom i en civil domstol att protesten skulle ogillas vilket innebar att Tre Kronor åter var på slutspelsplats.
– Vi hade slagit Sverige i gruppspelet med 4-1 och då vi gick och lade oss den kvällen var vi väldigt glada eftersom vi hade gått till semifinalspel och Sverige var ute ur playoff.
– Nästa morgon visade det sig att vi i stället var borta från playoff. Självklart var vi väldigt besvikna och arga, speciellt som vi gjort en väldigt bra turnering. Men, men, så här är det ibland. ”That’s hockey”, som man brukar säga, haha…

Foto: Arkiv

På hösten samma år togs du ut till din första Canada Cup-turnering. Var det en stor överraskning då förbundskaptenen Rauno Korpi kallade dig?
– Ja, jag var väldigt ung då och coachen hade valt att satsa på ett ungt lag i den turneringen. Vi hade Kari Takko och han stod de flesta matcherna i den turneringen. Han var ju toppmålvakt i Minnesota North Stars vid den här tiden och man kan ju undra vad Minnesota skulle med mig till något år senare när han och inte jag var förstamålvakt i landslaget.
– Canada Cup var givetvis något väldigt stort att fått vara med om, speciellt då den första turneringen då jag inte var speciellt gammal.

Du har spelat tre OS och vunnit två brons, 1994 och 1998, samt ett silver, 1988. Hur minns du just silverturneringen i Calgary?
– Framför allt var det här en väldigt stor turnering för oss i Finland. Det här var vår första medalj i ett VM eller OS så det kom att betyda väldigt mycket för finsk hockey.
– Alla trodde nog inför sista omgången att Sverige skulle vinna silver eftersom vi hade Sovjet i sista matchen och de var otroligt bra då. Vi slog Sovjet med 2-1, vilket var en stor överraskning. Så här efteråt så kan jag väl känna att ryssarna inte verkade gå för fullt, de var ju redan klara guldmedaljörer.

VM-GULD – PÅ FIENDEMARK

Vid VM i Globen 1995 vinner Finland sitt första guld då man slår Tre Kronor i finalen.
– Vi hade Curre Lindström som coach då och en nyckel till den här framgången var att han hade fått bygga ett lag under tre års tid. Det var inte många spelare som byttes under de här åren.
– Vi hade gjort en bra turnering i Milano året innan, då vi gick till final mot Kanada som vi förlorade mot på straffar. När vi kom till VM i Stockholm hade vi med andra ord ett starkt och erfaret lag. Det var även då som Saku Koivu, Jere Lehtinen och Ville Peltonen gjorde en fantastiskt bra turnering. Att sedan ta sig till final mot Sverige i Stockholm och dessutom vinna guld är något mycket stort för en finländsk hockeyspelare.

Foto: Arkiv

Hur viktig var Curre Lindström för det här guldet?
– Jag tror Curre var exakt vad finsk hockey behövde just då. Visst, Curre var duktig som is-tränare, men framförallt så var han fantastisk på det mentala planet och i omklädningsrummet.
– Han var verkligen mån om varje spelare och han fick oss att förstå att vi kunde vinna stora turneringar. Jag tror alla som var med i vårt landslag under Curres år minns det som en mycket rolig tid.

Hur ser du tillbaka på tiden i NHL mellan 1988 och 1992?
– Det gick lite för fort när allt blev klart att jag skulle åka över och spela för Minnesota. Jag var inte redo för den hockey som spelades i NHL på 80- och 90-talet. Det var heller inte många europeiska målvakter som spelade där borta då och det var väldigt tufft att slå sig in där.
– Det tar tid att som målvakt ställa om från stora rinkar till små rinkar. Jag var där borta i fyra säsonger och även om jag spelade en del matcher för Minnesota i NHL spelade jag oftast med Kalamazoo i farmarligan.

Foto: Arkiv

Din sista säsong i NHL spelade du med San José Sharks. Där började du väl säsongen som förstamålvakt?
– Det var jag, Jeff Hackett och Arturs Irbe som var målvakter i San José då. Tyvärr så bröt jag fingret och var borta i två månader. När jag kom tillbaka efter skadan blev jag nedflyttad till farmarlaget Kansas City.

Varför valde du att återvända till KooKoo i finska andradivisionen?
– Det var i slutet av den sommaren, månadsskiftet juli och augusti, som jag fick besked att San José sålt mig till Toronto Maple Leafs. Då valde jag att stanna kvar hemma i Finland. Så jag ringde runt till olika klubbar i FM-ligan men alla hade fullt på målvaktssidan.
– Då ringde KooKoo och då tänkte jag att ett år i andraligan fungerar nog. Någonstans måste jag ju trots allt spela. Vid jul den säsongen gjorde jag klart med Lukko Rauma inför den kommande säsongen. Vid jul året därpå så gjorde jag klart med Luleå för säsongen efter. Det var mycket som hände kring jul de här åren, haha…

Varför just Luleå?
– Första gången jag var i kontakt med Luleå var redan 1986. Alla papper var klara och några från Luleås styrelse hade kommit till flygplatsen i Helsingfors för att göra klart affären. Det blev en del ”money talk”, vilket slutade i att klubbarna inte kom överens och jag blev kvar i Finland.
– Andra gången berodde ju på att jag hade flera vänner som hade spelat i Luleå och talade väldigt gott om klubben. Dessutom spelade min bästa vän, Mika Nieminen, redan i klubben vilket betydde mycket för mig.

Var det en stor omställning att gå från finska till svenska ligan?
– Ja, men jag har alltid gillat att spela i Sverige och Elitserien. Mina bästa år som hockeyspelare var nog just under mina år i Luleå. Jag fick vara med om att vinna VM-guld 1995, SM-guld 1996 och vi var i SM-final mot Färjestad 1997. Det var fina och väldigt framgångsrika år.

Foto: Arkiv

Varför lyckades Luleå vinna guld 1996?
– Jag vet egentligen inte vad jag ska svara på den frågan. Vi hade väldigt många bra spelare i det laget och coachen, ”Osten” (Lars Bergström), gjorde ett väldigt bra jobb med laget.
– Luleå hade siktat på att vinna guld under flera säsonger och man hade byggt upp det här laget under flera år och behållit ungefär samma spelare under flera säsonger.

Hur viktig var Tomas Holmström för guldet?
– Tomas var otroligt viktig för det här laget och han har visat under sina många år i NHL vilken viktig spelare han är oavsett vilket lag eller liga han tillhör.

Stefan ”Skuggan” Nilsson är ett annat namn som många får ett leende på läpparna av att nämna.
– Alla vet vad Stefan har betytt för Luleå under så många år. En fantastiskt bra hockeyspelare och en väldigt fin kille. Men det handlade inte bara om Tomas och Stefan. Det var väldigt många spelare som var väldigt viktiga för laget guldsäsongen.

AVSTÄNGD EFTER FYLLEANKLAGELSER

I februari 1995 möttes vi av svarta rubriker i kvällstidningarna. Jarmo Myllys och Mika Nieminen, Luleås två stora stjärnor, var avstängda efter att ha brutit mot klubbens regler efter en match i Rocklundahallen mot Västerås. Nieminen och Myllys hade stannat kvar ute på restaurangen där laget hade ätit på kvällen och kom efter det ganska trötta till bussen morgonen därpå.
– Klubben sa att vi hade brutit mot några regler som inte ens fanns. Det stämde inte det som sades om Mika och mig. Vi blev avstängda för något som vi egentligen aldrig förstod var något förbud mot eller som var något dåligt för laget. Man sa att det vi gjort var dålig PR för föreningen.

Foto: Arkiv

Det låter som ni var ganska arga på klubbens agerande?
– Ja, det är klart att vi tyckte det var fel att stänga av oss för något som vi själva inte ansåg vara något fel. Vi skulle dessutom spela mot Djurgården i nästa omgång som var en av säsongens viktigaste matcher.
– Nu var vi bara avstängda en match och redan omgången därpå så spelade vi igen. Så här är det ibland och det är bara att acceptera.

Du spelade i Luleå fram till och med 2001, varför lyckades inte klubben vinna några mer guld under dina år i klubben?
– Vi var väldigt nära under några säsonger och spelade en final och flera playoff åren därpå. Men ska du vinna ett guld krävs det inte bara att du har bra lag, du måste även ha lite tur också.
– Playoff i Sverige, till skillnad mot i exempelvis Finland, är väldigt tajt. Oavsett om du kommer etta eller åtta så har du chans att vinna SM-guld eftersom lagen är så pass jämna. I Finland så är det egentligen bara ettan till trean som har tillräckligt bra lag för att vinna.

Du vann även SM-guld med HV71 2004.
– Ja, jag spelade med SaiPa det året när HV71 ringde och frågade om jag kunde komma dit och spela eftersom Stefan Liv var skadad. Först tackade jag nej eftersom jag var en Luleåspelare i första hand. Jag förstod inte hur jag skulle klara av att spela för ett annat lag i Sverige.
– Men nu hade HV problem på målvaktssidan och till slut åkte jag över dit och spelade. Jag gillade verkligen att bo i Jönköping och spela för HV71, även om det var under en mycket kort tid. Dessutom fick jag vinna ytterligare ett SM-guld vilket jag är väldigt tacksam för.

Vad har Luleå betytt för dig som lag och även som stad att bo i?
– Jag har alltid uppskattat Luleå och givetvis har både laget och staden betytt mycket för mig under åren. Sedan var det ju skönt att bo i Luleå eftersom det var så lätt att åka hem till Finland via Haparanda och Torneå. På våra lediga dagar så satte vi oss i bilen och åkte över till Finland för att få prata lite finska och träffa lite folk från Finland också, haha…

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten