Nyheter
Nye HV-tränaren kan bli en bingo för Hockeyettan-laget
ANNONS

Johan Lindbom tar över i HV71. Det kommer han klara galant. Men vad innebär det för bygdens stolta Hockeyettan-lag?

Jag befann mig i Köpenhamn och följde därför inte med särskilt intensivt i diskussionerna kring Johan Lindboms tillträde som ny huvudcoach i HV71, men jag har förstått (det gick liksom inte att missa) att den flitigast ältade frågan är huruvida en så ”orutinerad” tränare kan ta över en sådan celeber position utan att det blir kraschlandning.

Det är naturligtvis ingenting annat än högst kvalificerat skitsnack. Hockey är ingen vetenskap och 44-årige Lindbom har varit med i sporten så länge att det inte råder några som helst tveksamheter kring att han kan klara av det jobb som nu lagts i händerna på honom. Snarare är det väl bara positivt att det kommer in ett nytt namn i en tränarcirkus där samma gamla trötta gubbar återanvänds i alla klubbar bara för att de har råkat få in foten. Jag applåderar HVs val av tränare.

Men ur Hockeyettan-perspektiv är det naturligtvis inte frågan huruvida Johan Lindbom är mogen för ett tränarjobb i SHL eller inte som är det intressanta, utan vad hans nya post innebär för HC Dalen.

När föreningen inför den gångna säsongen klev upp i ettan med Lindbom vid rodret talade tränaren om att man nu förmodligen skulle bli intressantare för HV som samarbetspartner och så blev det väl på sätt och vis. Lindbom talade varmt om samarbete mellan klubbarna och därför blir det nu intressant att se vad som händer när han får en prominent roll i just HV.

Med Lindbom som huvudcoach i HV och forne storbacken Per Gustafsson som nyinstallerad tränare i HC Dalen finns alla förutsättningar för ett större samarbete de två klubbarna emellan och det skulle naturligtvis HC Dalen vara en riktigt stor vinnare på.

* * *

Varberg har uppenbarligen satt sig i en ganska knölig sits ekonomiskt. SVT Nyheter Halland rapporterar att klubben lånat närmare en kvarts miljon kronor av sin kassör för att täcka förfallna spelarlöner och att denne kassör som nu kommit på kollisionskurs med styrelsen valt att stämma klubben när lånet inte betalats tillbaka som avtalat.

Nu har det hela hamnat i tingsrätten.

Som om det inte räckte med att Varberg ser särdeles svagt ut sportsligt inför kommande säsong.

* * *

Jag som vurmar för podcasts vill naturligtvis också passa på att flagga lite för Bois-kramaren Krister Holms senaste alster ”Holmgång #2” där han i närmare timmen plöjer igenom karriären med Ronny ”Rockstar” Johansson. Klart lyssningsvärt för alla som haft förmånen att se den omtalade Hockeyettan-ikonen lira.

Lyssna här.

Den här artikeln handlar om: