Ilja Bryzgalov.
Nyheter

Nu kan sagan om Mr. Universe vara över

ANNONS

Han är en av NHL:s mest färgstarka personligheter på senare år, men nu kan sagan om Ilja Bryzgalov vara över. Målvakten, som blev ”Mr. Universe” med en hel hockeyvärld efter hans insiktsfulla och drömmande uttalanden i samband med TV-dokumentären ”Road to the Winter Classic” 2011, funderar nämligen på att lägga skridskorna på hyllan.

35-åringen är just nu hemma i Ryssland och hjälper unga målvakter vid ett hockeyläger i Togliatti. Det var också i samband med det som han uttalade sig om sin hockeyframtid till KHL-klubben Ladas hemsida. Ett slutgiltigt beslut kan komma att tas inom den närmsta månaden, enligt den karismatiska burväktaren.

Det som står klart är att Bryzgalov inte tänker skriva på för någon KHL-klubb, utan i stället tänker återvända till Philadelphia där han bosatt sig med sin familj. Veteranen inledde även den gångna säsongen utan kontrakt med någon klubb, innan Anaheim säkrade hans tjänster när de fick skador på målvaktssidan. Under sin andra sejour i Ducks organisation hann 35-åringen spela åtta matcher i NHL, på vilka han hade en räddningsprocent på 84,7, samt två matcher med farmarlaget Norfolk Admirals.

Totalt har Bryzgalov hunnit avverka 465 matcher med fem olika klubbar under sin NHL-karriär och på dessa matcher har han en total räddningsprocent på 91,2.

Den här artikeln handlar om: