Aleksandr Siomin.
Nyheter

SAMMANSTÄLLNING: Här är de största lediga stjärnorna på marknaden

ANNONS

Heta Free Agents som Mike Green, Brad Richards, Justin Williams och Francois Beaucheman har redan bytt klubbar. Men det finns alltjämt en del intressanta spelare lediga. Hockeysverige.se ger er de tio största lediga stjärnorna.

Aleksandr Siomin
Många blev förvånade när Carolina för två år sedan valde att ge Aleksandr Siomin ett kontrakt med en lönetaksträff på sju miljoner dollar. Då kom han visserligen från en säsong med 44 poäng på 44 matcher, men flopprisken var ändå stor. När Carolina nu köpte ut ryssen efter en säsong med sex mål och 19 poäng på 57 matcher är inte lika många förvånade. Potentialen finns, men vilket lag vågar chansa och plocka in Siomin?

Lubomir Visnovsky
38-åringen Lubomir Visnovsky kommer inte från någon höjdarsäsong med New York Islanders, och han är långt ifrån den klass han höll när han var som bäst i Los Angeles och Anaheim. Hans tidigare kontrakt var värt 4,75 miljoner dollar, och han lär inte få något förslag i den klassen. Men visst har väl slovaken ett par bra år kvar i NHL?

Johnny Oduya Segeltorp (8)

Oduya

Johnny Oduya
Johnny Oduya kommer från ett fint slutspel där han snittade närmare 25 minuter per match i mästarlaget Chicago. Stan Bowman öppnade under gårdagen för att behålla sin svenske back-klippa, men i nuläget är han fri på marknaden. Vill spela kvar i Chicago, men då krävs det nog en viss lönesänkning. Bör vara attraktiv på marknaden.

Cody Franson
Gjorde en bra säsong, poängmässigt, i ett svagt Toronto. Efter 32 poäng på 53 matcher trejdades han till Nashville, men där fick han inte alls spelet att stämma. Det blev bara fyra poäng på 23 matcher, och 27-åringen hade svårt att ta plats i ligans kanske bästa backuppsättning. Uppges jagas av lag som Montréal och Washington.

franson

Marek Zidlicky
Vill man ha en defensiv kugge är det inte Marek Zidlicky man ska ringa, men offensivt kommer han från en ganska bra säsong. Trejdades till Detroit under slutet av säsongen och fick med sig elva poäng på 21 matcher, och om tjecken kan tänka sig ett billigt kontrakt bör han kunna få plats i något lag även kommande säsong.

Christian Ehrhoff
Åren i Vancouver var förmodligen tyskens bästa, men visst håller han fortfarande en bra klass. Drabbades av en hjärnskakning som höll honom borta från halva den gångna säsongen, så frågan är väl hur attraktiv han egentligen är? Det blir av allt att döma ingen fortsättning i Pittsburgh, så det blir intressant att se om något lag vågar chansa genom att plocka in tysken.

richards

Mike Richards

Mike Richards
Listans mest tveksamma namn. Ingen verkar veta om Richards ens är Free Agent eller inte, med tanke på Los Angeles mycket märkliga sätt att hantera hans kontrakt. I stället för att köpa ut honom bröt man kontraktet och hänvisade till en incident som man inte velat berätta vad den är. Mike Richards är en klasspelare i grunden, men den gångna säsongen hade han svårt att ta plats i Kings. Vill något lag plocka upp den så hånade och kritiserade Richards?

Chris Stewart
Det känns som att Chris Stewart varit med i hetluften väldigt länge, men faktum är att han bara är 27 år. Efter ett par halvtunga år i St. Louis och Buffalo fick han en nytändning i och med trejden till Minnesota, där han noterade elva poäng på 20 matcher. Har haft ett kontrakt på drygt fyra miljoner dollar, och frågan är om någon klubb vill betala den summan? Klart är i alla fall att Chris Stewart har en del att tillföra i flertalet NHL-klubbar kommande säsong.

16

Viktor Fasth.

Viktor Fasth
NHL-äventyret började så bra för Fasth, som vann match efter match i Anaheim. Tiden i Edmonton har dock varit ett enda stort mörker, men förluster i massor och skadeproblem efter skadeproblem. Frågan är om det blir någon fortsättning i NHL för den svenske burväktaren, eller om han får försöka slå sig in i någon europeisk klubb? Är 32 år, och bör vara inne i sina bästa år i karriären nu.

Stephen Weiss
Var en enorm prestigevärvning för General Manager Ken Holland, som lyckades locka Weiss till Detroit med en lön på 4,9 miljoner dollar i snitt per säsong. Första säsongen blev det fyra poäng på 26 matcher, och den gångna säsongen slutade med 25 poäng på 52 matcher. Faktum är att han till och med var nere i AHL en kort sväng, och spelade tre matcher. Var en klass-spelare i Florida, och bör ha kapacitet nog att komma upp i 50-60 poäng under en säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 15 april
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan