Vincent, Mike och Aleksandr.
Nyheter

Här är NHL-stjärnorna som riskerar att bli utköpta i sommar

ANNONS

Det är inte allt för ovanligt att välbetalda stjärnor underpresterar å det grövsta i NHL och sedan lönetaket infördes för drygt tio år sedan är det betydligt mer kostsamt för klubbarna. I dag kan hockeysverige.se presentera en lista över de fem stjärnor som löper störst risk att köpas ut från sina kontrakt i sommar.

Rankingen över de fem spelare som löper störst risk att köpas ut i sommar är hämtad från The Hockey News, fast med våra egna motiveringar. Här nedan hittar ni de stjärnor som utifrån sin kontraktsstatus ligger mest risigt till.

Listat i parentes bakom spelarnas namn är deras lönetaksträff samt antalet år som återstår på deras kontraktstid.

5. Aleš Hemský, Dallas Stars (4 miljoner dollar, 2 år)
Plockades in som en tilltänkt vapendragare till Jason Spezza i somras, men lyckades inte alls motsvara de högt ställda förväntningarna. Sett till poängsnitt var den gångna säsongen den sämsta i den tjeckiska veteranens tolv år långa NHL-karriär och att han inte kunde nå upp till förväntad nivå var en av de främsta anledningarna till att Dallas missade slutspel. Att ha en så välbetald spelare i lagets tredje- och fjärdekedja är inget som Stars har råd med, speciellt med tanke på behovet att förstärka defensiven. GM Jim Nill kan helt enkelt vara tvungen att göra sig av med Hemský i sommar.

4. R.J. Umberger, Philadelphia Flyers (4,6 miljoner dollar, 2 år)
När Flyers general manager Ron Hextall gav upp Scott Hartnell för Umberger förra sommaren svarade han utan tvekan för en av årets sämsta trejder. Den från Columbus anslutande amerikanen gjorde inte en enda Philly-supporter glad den gångna vintern och hade med sina 15 poäng sin poängmässigt sämsta NHL-säsong i karriären. Umberger har gjort Philadelphia till ett sämre lag och tar mest upp en plats från yngre spelare som skulle kunna utföra samma jobb till en tredjedel av den lön som forwardsveteranen får. The City of Brotherly Love törstar efter hockeyframgångar och för att nå dit bör Hextall göra sig av med Umberger så snart han får chansen.

3. Vincent Lecavalier, Philadelphia Flyers (4,5 miljoner dollar, 3 år)
Här är ännu en i raden av Philadelphias felinvesteringar. Lecavalier är numera bara en skugga av sitt forna jag och spenderade en stor del av den gångna säsongen i Flyers fjärdekedja och pressbox. Han tappar i fart för varje år som går och är ett lätt byte för skickliga motståndarbackar att stänga ner. Med tanke på Flyers knepiga lönetakssituation, där de redan nu är nära taket på 71 miljoner dollar, vore det logiskt om Hextall valde att köpa ut veteranen för att göra plats för förstärkningar utifrån.

2. Aleksandr Siomin, Carolina Hurricanes (7 miljoner dollar, 3 år)
Fick efter en stark debutsäsong i Carolina ett nytt femårskontrakt värt 35 miljoner dollar 2013. Det kontraktet har visat sig bli en stor börda för Hurricanes, som är i behov av all hjälp de kan få och inte har råd att betala dyra pengar till underpresterande toppspelare. Efter en okej andrasäsong var Siomin totalt osynlig den gångna vintern. Vid några tillfällen placerades han på läktaren och när han väl spelade sänkte han moralen i laget med sitt nonchalanta uppträdande. Inget annat lag kommer vara intresserade av att ta över det här kontraktet och att GM Ron Francis väljer att köpa ut ryssen ter sig inte som ett allt för osannolikt alternativ.

1. Mike Richards, Los Angeles Kings (5,75 miljoner dollar, 5 år)
Richards-soppan har varit omtalad hela säsongen och trots att han fanns tillgänglig på waivers valde inget av de andra lagen att plocka upp kanadensaren gratis. Det säger en del om hur dåligt det här kontraktet är och hur mycket den förre Flyers-kaptenen underpresterar. 30-åringen är inte i närheten av den nivå han höll under flera år i Philadelphia och fick till och med spendera några månader i AHL den gångna säsongen. Med tanke på hur många år som också återstår av det mastodontkontrakt Richards skrev med Flyers redan 2007 vore det bästa för Kings om man köpte ut forwarden förr snarare än senare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch