Sök
Linus Ullmark är redo för Nordamerika. ”Det är sjukt inspirerande att känna att man kan få möta de bästa i världen”, säger han.
SHL

Tunga säsongen stärkte Ullmark – nu är han redo för Nordamerika

Efter att ha slagit igenom med dunder och brak i SHL och Modo under säsongen 2013/14 hade Linus Ullmark ett tyngre fjolår. Något som gjorde målvakten än mer redo inför nästa stora äventyr – i Nordamerika och Buffalo Sabres organisation.
– Om det kommer upp en säsong som den här igen i framtiden så vet jag hur jag ska hantera det, säger Linus Ullmark till hockeysverige.se.

Efter att tidigare bara ha gjort nio SHL-framträdanden slog Linus Ullmark igenom rejält säsongen 2013/14 då han noterades för 35 matcher, hade en räddningsprocent på 93,1 och vann utmärkelsen som årets målvakt i SHL. Men efter ett makalöst år blev den gångna säsongen betydligt tyngre – både individuellt och lagmässigt. Samtidigt som Modo slogs i botten av tabellen hade Linus Ullmark svårt att hitta det rätta flytet i sitt målvaktsspel.
– För mig var det tufft i sig att jag inte kunde komma upp i mina egna förväntningar. Speciellt när jag vet själv hur bra jag kan spela och inte får igenom det, det är tuffare än vad annat folk tyckte. Det brukar inte röra mig över huvud taget vad folk tycker, det finns många läktarcoacher här i världen så det har man lärt sig att sortera bort. Men att jag känt själv att det här fattas och det här fattas och sådana grejer, då börjar tankarna snurra och då blir det svårare att hitta rätt. Men efter jul började jag jobba mer med mental träning, vi la upp en jävligt bra plan och la upp träningen på ett annat sätt och då blev det mycket bättre, säger Linus Ullmark till hockeysverige.se.

Trots sviktande självförtroende och en, inledningsvis, tuff mental period tror målvaktstalangen att han gick stärkt ur säsongen som var.
– Nu är jag ju inte så jävla rutinerad i det här hockeylivet och jag har bara varit professionell i något år. Så för mig så var det, när man ser tillbaka på hur det föll ut som det gjorde och att vi ändå klarade oss kvar, en bra erfarenhet att ta med sig. Det kommer alltid komma någon gång i livet och i karriären att man kommer spela i ett sämre lag eller har en dålig säsong, så då är det bra att veta hur man ska jobba för att ta sig tillbaka och få tillbaka självförtroendet, säger han.

FÖRST REHAB, SEDAN NORDAMERIKA

Nu är den där skitsäsongen gjord, som Linus Ullmark själv uttrycker det. Nästa säsong kommer att spenderas i Nordamerika och i Buffalo Sabres organisation, klubben som draftade honom i sjätte rundan 2012. Där finns sedan tidigare ett par andra svenska kollegor, då både Anders Lindbäck och Johan Larsson tillhör Buffalos organisation.
– Man ska inte underskatta känslan eller den här grejen att få prata på sitt eget modersmål, det ska man absolut inte. Det är en viss trygghet, om det är någonting så kan man ta det och verkligen göra sig rätt förstådd. Även om man kan prata engelska så kan det komma ut fel och det kan bli svårare, men har man någon som varit med där så kan man få tips och tricks över saker i det sociala livet eller hockeyrinken, säger Linus Ullmark.

Men innan hockey med de nya lagkamraterna står på schemat krävs rehabilitering. 21-åringen opererade båda höfterna för snart fem veckor sedan, en operation som var oundviklig att genomföra förr eller senare.
– Jag kände att det var rätt läge i tiden att göra det, nu när man är ung och fräsch om man ska säga så. Om jag inte hade gjort operationen nu så skulle jag behöva göra den senare, säger han.

Ishockey, SHL, Modo - VäxjöEfter två år i Modo åker Linus Ullmark över till Nordamerika i juli. Foto: Bildbyrån/Jonas Forsberg.

För att återigen bygga upp musklerna runt omkring höfterna tränar Ullmark nu sex dagar i veckan. Målet är att komma tillbaka på ett sätt så att skadan inte ska kunna dras upp igen.
– Det blir fyra till sex månaders rehab först och främst, sen får vi se hur pass bra det går. Det kan gå skitbra och då kan det bli fyra månader men sen kan det gå dåligt och ta sex månader. Men det är ingen brådska i sig, vi har satt sex månader ungefär och jag hoppas på att jag kan komma tillbaka och spela matcher vid den tiden.

I juli kommer Linus Ullmark sedan att korsa Atlanten för att vara med på Buffalos development camp. Då väntar också en diskussion med klubbens medicinska team om hur rehabiliteringen har gått och om han ligger i fas med tidsplanen. Med en lyckad rehabträning ökar möjligheterna att ta en plats i Buffalo.
– Sköter jag den har jag större chans att få vara med från början på camperna och träna fullt ut. Men jag vet även om att det inte är någon brådska i sig, det får ta den tid det tar. Jag vet åtminstone vad jag kan, det gäller bara att man visar framfötterna när man är där borta.

VILL BLI EN AV DE BÄSTA

Oavsett om det blir en snabb NHL-debut eller inte så kommer Linus Ullmark att ge äventyret en riktig chans innan det blir tal om att återvända till SHL igen.
– Om man tittar på (Jhonas) Enroth så har han gjort sina år i AHL, så det finns väldigt många vägar. Eller bara titta på ”Hamburglar” (Andrew Hammond) i Ottawa som kom liksom från ingenstans. Man behöver inte känna någon stress, det får ta den tid det tar. Inträffar det inte så får vi se, men först och främst satsar jag på att vara där, säger Linus Ullmark.

Känner du att organisationen vill satsa på dig?
– Ja, av allt jobb de har lagt ner och av dem jag har pratat med så har jag bara fått en positiv bild från deras sida. Det gäller bara för mig att visa att de har satsat på rätt istället för att satsa på någon annan.

21-åringen är klar med vad han så småningom vill uppnå.
– Det viktigaste för mig är att få mäta mig mot de bästa och att försöka bli en av de bästa också. Det finns liksom ingen annan målsättning egentligen, du kan fråga vilken målvakt som helst och alla vill möta de som är bäst i världen. Min målsättning är att någon gång kunna ta mig upp bland de bästa och tampas med dem.

Ryggsäcken är packad med nya, värdefulla erfarenheter. Efter två SHL-säsonger som utvecklats på helt olika sätt känner Linus Ullmark nu att han är redo att sticka över till Nordamerika.
– Efter första hela året i Modo var jag inte redo just då att göra min lilla utflykt. Men nu har det gått ett år och jag har blivit ett år mognare. Jag har många nya erfarenheter inför nästa säsong som jag kan ta med mig och som kan göra mig ännu mer redo för det som komma skall, säger Linus Ullmark till hockeysverige.se.

Idag 19:00
Västerviks IK - IF Björklöven
1 5.50
X 5.00
2 1.47
Idag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.77
X 4.45
2 4.20
Idag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.30
X 5.30
2 1.65
Idag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.15
X 4.20
2 3.05
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 3.00
X 4.15
2 2.20
Idag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.83
X 4.55
2 3.85
Idag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten