Mathias Bromé.
Västerås IK

Flytten till Norrbotten ska ge det stora lyftet: ”Jag vill göra poäng”

Ibland måste man ta ett steg bakåt för att komma två framåt. Det är därför forwarden Mathias Bromé lämnat tryggheten i Västerås för ett äventyr med Asplöven i Haparanda. Hockeysverige.se har träffat den talangfulla forwarden, som tror att det offensiva lyftet ska komma i Norrbotten.
– Jag vill göra poäng och det har jag gjort under alla mina år tidigare, säger Bromé.

HUDDINGE (HOCKEYSVERIGE.SE)
I förra veckan berättade Per Kenttä för hockeysverige.se om hur lagbygget i Asplöven fortgår. Då hade klubben bara sex spelare under kontrakt inför nästa säsong. En av dessa är Huddinge IK-fostrade Mathias Bromé. På två säsonger och 88 matcher i Hockeyallsvenskan med Västerås har den 20-åriga forwarden svarat för sju mål och totalt 18 poäng.

Säsongen 2014/15 kunde ha slutat bättre för Västerås. Inför alla olika kvalspelsvarianter hade klubben bäddat riktigt bra för sig genom att vinna Hockeyallsvenskan, men sedan började problemen. Först missade man avancemang till SHL efter att ha förlorat direktkvalet mot Karlskrona. Trots den förlusten fick man en ny möjlighet i en direktkvalserie att nå SHL. Den här gången stod Rögle för motståndet och även denna gång missade man avancemanget.
– Mentalt var det nog rätt jobbigt att återhämta sig efter Karlskronamatcherna. Samtidigt gick vi ihop och sa att vi skulle ta oss samman efter den matchserien och i stället vinna mot Rögle. Det gick inte tyvärr och det är surt fortfarande att vi inte lyckades, säger Mathias Bromé när hockeysverige.se träffar honom i hans gamla hemmaarena Björkängshallen i Huddinge.
– Jag vet inte varför vi inte lyckades. Den största anledningen tror jag var att Rögle hade bättre powerplay och boxplay än oss. Det är oftast i just dom lägena man behöver göra mål och inte släppa in några när det är så pass jämna matcher. Det räckte inte hela vägen.

Hur mycket spelade det in att ni hade förlorat första matchserien mot Karlskrona?
– Jag tror att det som tog på oss mest var förlusten i sudden. Samtidigt tänker man inte på det så mycket utan det är nu mer efteråt som man kanske tänkt på att det kanske var det som avgjorde. Under den serien så var det mer att – nu glömmer vi det här och går vidare.
– Jag tycker ändå att vi gjorde det bra, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Vi var inte tillräckligt bra.


Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

”HAR INTE HAFT EN ROLL FÖR ATT GÖRA POÄNG”

Det talades inför säsongen om att Mathias Bromé hade kvalitéer att bli en poängspruta i Hockeyallsvenskan, men bara nio poäng senaste säsongen var givetvis en besvikelse samtidigt som det finns en naturlig förklaring till det.
– Man måste titta på helhetsbilden, hur mycket du har fått spela, hur mycket powerplay du spelat och vad du haft för roll. Jag kan inte direkt säga att jag har haft en roll för att göra poäng.
– Jag har spelat i tredje- eller fjärdelinan där jag kanske spelade sju, åtta minuter per match. Jag ska inte säga att jag inte ska göra poäng ändå. Jag vill göra poäng och det har jag gjort under alla mina år tidigare. Klart att det är surt när man då inte gör det.
– Jag vet inte direkt varför jag inte gjort mer poäng. Delvis har det att göra med att jag inte spelade powerplay. Gör man det får man alltid lite extrapoäng med sig. När du får dom här extrapoängen får du också självförtroendet med dig som gör att du vågar göra dom här extragrejerna på banan.

Trots beröm från tränare och media väljer Mathias Bromé att lämna Västerås.
– Det är lite speciellt egentligen. Jag hade ett år kvar på mitt avtal med Västerås. Jag och min agent Johan (Altberg) pratade om hur jag skulle göra och vad som skulle vara bäst för min utveckling. Jag kände att jag i Västerås hamnade i en roll som jag egentligen inte vill ha. Jag vill spela mer och ha ett större förtroende.
– Vi pratade med Västerås om dom kunde tänka sig att bryta mitt kontrakt. Nu vet inte jag hur det gick till eftersom det inte var jag personligen som gjorde det, men det gick bra och samtidigt var Asplöven väldigt intresserade. Jag fick också en väldigt bra bild av Per Kenttä. Han vill ge mig en större roll och det känns jättebra att hamna där uppe.   

Mathias Bromé.

När Per Kenttä pratar om en större roll, hur har han uttryckt sig då vad det gäller dig?
– Han vill ha mig i en offensivare roll, vilket är det jag själv vill vara i och alltid velat haft. Det är nu i Hockeyallsvenskan som jag inte har haft den rollen. Jag hoppas att få tillbaka den nu då jag kommer till Asplöven.

Du har skrivit på för en säsong med Asplöven, räknar du med att flytta vidare efter den säsongen?
– Jag vet faktiskt inte. Rättare sagt så har jag inte tänkt så lång. Jag tänker bara på säsongen som kommer nu som jag vill göra så bra som möjligt och att vi som lag går så långt som vi kan.

Vi befinner oss i slutet av maj och det är i dag bara sex spelare klara för Asplöven, hur tänker du kring det?
– Kenttä jobbar nog på rätt bra där uppe, skrattar Bromé. Ni ska nog se att vi får ett ganska bra lag.

Hur kommer det bli för Västerås att åka upp till Haparanda och spela kommande säsong?
– (Skratt) Det ska bli roligt när Västerås kommer upp. Jag känner många grabbar i laget och så vidare. Jag är jätteglad att jag fått vara i Västerås dom här åren och det var dom som tog upp mig i Hockeyallsvenskan så jag har jättemycket att tacka Västerås för. Jag önskar Västerås lycka till och att dom går upp.

Men lite jobbigt ska Västerås väl få när man kommer upp till Haparanda?
– Ja, det ska vi se till, avslutar Mathias Bromé med ett leende.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten