Per Kenttä.
Nyheter

Mannen bakom förvandlingen i Asplöven: ”Är betydligt lättare att locka hit spelare nu”

Asplöven har gått från att vara laget ”ingen vill spela i” till ett lag med förhoppningar om en topplacering i HockeyAllsvenskan. Hjärnan bakom förvandlingen är förstås Per Kenttä.
– Det är betydligt enklare att locka hit spelare nu, än för några år sedan, säger Kenttä till hockeysverige.se.

Många trodde efter inledningen av förra säsongens Hockeyallsvenskan att Asplöven skulle ta en plats i kvalet till SHL. Men en ganska svag avslutning på säsongen gjorde att man slutade först på en tolfte plats med bara tre poäng ner till så kallat negativt kval. Nu har Per Kenttä och hans Asplöven börjat rusta inför säsongen 2015/16, men i dagsläget är det bara sex spelare klara för spel i klubben kommande säsong.

Hockeysverige.se ringde upp Per Kenttä, mångsysslaren och framförallt tränaren i klubben, för en intervju och vi började prata om förra säsongen.
– Jag skulle sammanfatta förra säsongen med att den var som en berg och dalbana. Vi började jäkligt bra och ledde efter halva serien. Tyvärr avslutade vi inte lika bra. Jag tycker att vi har oss själva att skylla att vi missar play off-platsen.
– Jag tycker att vi borde ha varit där så nu känner man en revanschlusta inför kommande säsong.

Varför lyckades ni inte knyta ihop säcken under alla 52 omgångarna?
– Det är väldigt svårt att svara exakt på. För det första var Hockeyallsvenskan en väldigt jämn serie med många bra lag.
– Jag tycker att vi var för dåliga defensivt och då blir det att vi släpper in lite för enkla mål. Mål som vi själva tycker att vi bjuder på. Sett över hela säsongen var vi väldigt bra offensivt men inte lika bra defensivt. Tyvärr straffade det sig i slutändan.

1

Per Kenttä

Hur jobbar du som coach och sportchef för att ni till nästa säsong ska kunna ta det här klivet upp på playoff-plats?
– Vi kommer att söka lite mer karaktärsspelare och spelare som kanske inte är lika flashiga och roliga att se på. Vi vill hitta en lite bättre rollfördelning. Jag tycker att vi hade många spelare förra säsongen som var stöpta i samma form.
– Sedan tar vi in Robin Lindqvist för att stärka upp tränarsidan så jag och Urban (Lahti) får lite hjälp att spetsa till det här. Jag tror att Robin kommer att betyda mycket för oss. Han är enormt driven och det känns jättebra så här långt.

Trots att det är en stor omsättning på spelare så tycks man ändå skapa en form av hockeykultur i Haparanda där Per Kenttä tror att när hallbygget står klart så kommer intresset kring hockeyn öka ännu mer.
– Det skapas en hockeykultur här. Samtidigt känns det som att står och väntar på att den nya hallen ska byggas. Jag tror att vi kommer ta nästa stora kliv när vi flyttar in dit. Det är sagt att hallen ska stå klar i september 2016.

Kan du sakna derbyn mot exempelvis Kiruna för att öka hockeyintresset ännu mer i Norrbotten?
– Vi trivs jättebra i Hockeyallsvenskan. Kiruna får gärna gå upp dit och gärna något ytterligare lag från Norrbotten för att stärka hockeyn här uppe ännu mer.

BB141019JL011

Samuel Ward

I dag har Asplöven sex spelare klara. Det handlar om målvakterna Samuel Ward och Ronan Quemener samt backarna Jesper Dahlroth och Tuomas Salmela. Plus tre forwards, Jonas Berglund, Mathias Bromé och Anthon Eriksson.
– Lagbygget går enligt planerna. Vi har inte haft så bråttom och känner att vi vill hitta rätt spelare på rätt platser. Då får det ta den tid det tar.
– Jag har varit med att bygga ett lag från den 13 juli som sedan stod på is den 28 juli. Så än brinner det inte i knutarna.

Är det svårt eller lätt att locka upp spelare till Haparanda och Asplöven?
– Både och. Jag tycker att det är mycket lättare idag än tidigare. Speciellt att få unga spelare att komma hit upp. Vi har trots allt skickat elva spelare till SHL senaste tre säsongerna. Det har givetvis gett ett eko i hockeysverige och vi behandlas med allt mer respekt efter dom här tre säsongerna som vi varit i Hockeyallsvenskan.
– Samtidigt kanske vi inte får dom här rutinerade spelarna som är 30 år och inte vill flytta med familjen till Haparanda. På så vis får vi fortsätta bygga ungt med spelare som har hela framtiden framför sig. Det behöver inte vara fel att man ser Asplöven som en språngbräda till SHL eller ännu högre. Det är dom spelarna vi vill ha, spelare som brinner för det här och vill ta nästa steg.

En av värvningarna Asplöven gjort så här långt är franska VM-målvakten Ronan Quemener. I den nyss avslutande VM-turneringen stod han en match.
– Vi var och tittade på honom i Finland (Jukurit) under slutspelet i Mestis (andraligan). Han såg riktigt bra ut och jag hoppas att han kan ge stadga till vårt försvarsspel samtidigt som han vinner matcher åt oss.
– Vi presenterade vårt koncept för honom samtidigt som han har sett att det är många spelare som varit här som gjort en resa från en bortglömd plats i den finska andraligan till att stå med en SHL-tröja kommande säsong. Det här ger också eko i hockeyvärlden eftersom både Hockeyallsvenskan och SHL har ett riktigt bra rykte.

När presenterar Asplöven sitt nästa nyförvärv?
– Det kan var allt från nästa timme till nästa vecka. Just nu jobbar vi febrilt med att stärka upp truppen. Som jag sa tidigare så får det ta den tid det tar. Jag är helt övertygad om att vi kommer ha ett slagkraftigt lag som går på is här den 21 juli.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten