Nyheter
Sveriges bästa 96:or – Spring edition

Dags att avhandla 96-kullen. För en del av kullen har det blivit en hel del matcher den här säsongen – Skellefteå Axel Holmström har t.ex. spelar över 85 matcher den här säsongen.

Det var som kul att se med 96-kullen den här säsongen var alla spelare som tog ett stort kliv i sin utveckling. Det är alltid kul att se att hårt jobb lönar sig och om du är du villig att lägga ner tiden under sommaren och under säsongen på att fysa rätt, äta rätt och vila när du kan så kommer du få utdelning.

Som jag berättat tidigare är 96-kullen väldigt bred och det tycker jag har visat under våren då ett par nya ansikten letat sig in på listan. Det kommer bli en intressant kamp kommande säsong om vilka som ska med till Finland och JVM.

En av de stora frågorna med vårens 96-lista var om jag skulle ta med William Nylander eller inte. Han spelade visserligen JVM och hann med ett par matcher i Modo innan drog över till Kanada och AHL. Som jag sagt tidigare tar jag inte med spelare som jag inte har sett spela vilket inkluderar spelarare ”over there”. Med tanke på att Nylander drog drygt två veckor in på det nya året har jag valt att räkna bort honom.

Här är i alla fall vårens 96-lista!

20. Daniel Håkansson, F, Linköping (Ny)
19. Pierre Engvall, F, Frölunda (15)
18. Carl Ericsson, F, Leksand (Ny)
17. Ludvig Elevenes, F, Rögle (Ny)
16. Linus Sandin, F, Modo (Ny)
15. Anton Karlsson, F, Frölunda (Ny)
14. Olle Alsing, B, Almtuna (Ny)
13. Daniel Bernhardt, F, Djurgården (20)
12. Adam Ollas Mattsson, B, Djurgården (10)
11. Petter Hansson, B, Linköping (15)

10. Christoffer Ehn, F, Frölunda (Ny)
Kommentar: Efter en tung höst med 13 poäng på 23 matcher vände det under våren då Ehn gjorde 23 poäng på 17 matcher. Avslutade säsongen med att spela SHL-slutspel för Frölunda vilket han gjorde bra. Har offensiva kvalitéer men det är framför allt med sina defensiva kvalitéer som han briljerar. Ligger ofta rätt i banan genom bra skridskoåkning och spelförståelse. J20:s bäste tekare. 

9. Lukas Vejdemo, F, Djurgården (Ny)
Kommentar: Vejdemo har en fantastiskt säsong bakom sig och han har i mina ögon var J20:s klart bästa spelare. Förvånande över att han inte fått fler chanser i Djurgårdens a-lag, speciellt med tanke på hur dåligt de gick under våren. Otroligt kraftfull i sin skridskoåkning samtidigt han har väldigt bra händer. Behöver utveckla sitt fysiska spel, framför allt med tanke på hans storlek. Övertygad om att han blir draftad i sommar.

8. Gustav Forsling, B, Linköping (2)
Kommentar: Hade det inte varit för att Forsling blivit skadad relativt tidigt in på vårsäsongen hade han med stor sannolikhet legat högre upp. Visade vilka egenskaper han har under JVM, speciellt sin kanon till skott. Hade en dipp precis efter JVM och innan skadan vilket inte är helt oväntat med tanke på den enorma speltiden han haft under hösten och vintern. Blir en offensiv kugge i LHC nu när Magnus Johansson slutat.

7. Andreas Englund, B, Djurgården (5)
Kommentar: Inledde vårsäsongen knackigt efter hemkomsten från JVM och speltiden krympte. Lyckades dock återfå en del av formen i slutet av SHL och kom sedan ner och var en stor anledning till att Djurgården kunde vinna J20-guld. Styrkan ligger i defensiven med storleken och räckvidden. Kan bli ännu mer fysisk i sitt spel och satsa mer offensivt än vad han gör för tillfället.

6. Marcus Pettersson, B, Skellefteå/Vita Hästen (12)
Kommentar: Fick ont om speltid i Skellefteå a-lag och spelade oinspirerat i J20 under hösten och vintern. Utlåning till Vita Hästen blev dock en succé efter fyra poäng på 10 matcher i grundserien och sedan ytterligare tre på nio matcher i kvalspelet. En stortalang som behöver fler kilon på kroppen men som har alla andra egenskaper för att lyckas.

5. Adrian Kempe, F, Modo (3)
Kommentar: Precis som hela Modo hade Kempe en tuff vår. Efter hemkomsten från JVM lyckades han bara skrapa ihop två poäng på 20 matcher, trots en hel del istid. Dock klev han fram när det gällde som mest i, dvs kvalserien, vilket räddar honom från ytterligare tapp. Visade framför allt under JVM vilken spets han har med sin skridskoåkning och skott. Den här säsongen var troligtvis det sista vi ser av Kempe i Sverige och SHL på ett tag.

4. Robin Kovacs, F, AIK (9)
Kommentar: Kovacs får väl ses som 96-kullens stora genombrottsman den här säsongen. Följde upp en lysande höst med en stark vår där han var med och rädda kvar AIK i hockeyallsvenskan. Vindsnabb på rören och har en näsa för mål med ett snabbt och oförutsägbart skott. Har lite av ett humör vilket kan ställa till det ibland även om han blivit bättre på att kontrollera det.

3. Oskar Lindblom, F, Brynäs (8)
Kommentar: Har haft en väldigt fin säsong i allmänhet och en väldigt bra vår och har vuxit ut till en ledande spelare för Brynäs. Poängproducerande forward med bra skott och otroligt funktionell teknik. Behöver fortfarande förbättra sin skridskoåkning även om han har tagit stora steg i år. Fick väldigt goda vitsord under Philadelphias camp förra året så frågan är hur länge Brynäs får behålla honom.

2. Sebastian Aho, B, Skellefteå (6)
Kommentar: Spelade återigen i från start i ett SM-slutspel och gjorde det återigen med bravur. Aho kom tillbaka från ett JVM som gav både positiva och negativa svar men har inte visat någon tendens att tappa i form under våren. Precis som egentligen alla backar från Skellefteå är Aho väldigt spelskicklig och bra med puck. Har mycket kreativitet i sitt spel men spelar ibland med lite väl små marginaler. Skulle han gå odraftad i år igen omyndigförklarar jag alla scouter.

1. Axel Holmström, F, Skellefteå (4)
Kommentar: Det här var nog ingen större överraskning. Holmströms har upplevt en fantastiskt säsong där hans uppvisning i SM-slutspelet blev kronan på verket. Lyckades till skillnad från många JVM-spelare att undvika dippen efter turneringen. Påminner otroligt mycket om Henrik Zetterberg med sin speluppfattning och teknik. Har brister i sin skridskoåkning men det är egentligen också det enda. Kontrakt med Detroit är att vänta men samtidigt behöver de inte stressa för att få över honom efter Holmström kommer vara ledande spelare i Skellefteå kommande säsong.

 

Målvakter:
3.
 Hugo Fagerblom, Frölunda (Ny)
Kommentar: Det fanns målvakter som hade en bättre vårsäsong än Fagerblom men ingen av dem som hade ett lika bra slutspel. Klev visserligen in sent i slutspelet men var nära att spela hem ett J20-guld till Frölunda. Gigantisk med sina 199 cm och täcker på så sätt stora delar av målet. Trots det relativt snabb samtidigt som han bidrar med ett välkommet lugn.

2. Robin Jensen, Djurgården (Ny)
Kommentar: Har fått stå i skuggan av lagkamraten och JVM-målvakten Linus Söderström under sin tid i Djurgården. Men när Linus blev skadad klev Robin och ledde Djurgården hela vägen till J20-guld. Spelar tillsynes helt utan nerver. Behöver dock bli jämnare då han kan vara lite uppochner från match till match. Otroligt kul genombrott.

1. Erik Källgren, Linköping (2)
Kommentar: Källgren har länge varit med på topp tre bland målvakter i 96-kullen och den här våren är inget undantag. J20:s bästa målvakt och blev också rättmätigt utnämnd till årets målvakt av förbundet. Hans positionssäkerhet, snabba förflyttningarna och storlek gör honom till en nästintill komplett målvakt.

 

Spring edition:
Sveriges bästa 99:or – Spring edition
Sveriges bästa 98:or – Spring edition
Sveriges bästa 97:or – Spring edition

Höstens listor:
Sveriges bästa 99:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 98:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 97:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 96:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 95:or – Hösten 2014

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten