Nyheter
Sveriges bästa 99:or – Spring edition

Dags för vårens första lista på Juniorbloggen och först ut är 99-kullen. Det är en kull som på många sett ser intressant ut. Visserligen gick U16-landslaget på pumpen nyligen men det kan också varit en bra grej för att spelarna inte ska få föra stora huvuden. 

Det har det inte skett några större förändring på placeringarna. Toppen av kullen är stark och känslan är det kommer krävas en rejäl sommarträning för att slå sig in. Däremot så har det skett lite förändringar längre ner i listan och under U16-SM har jag sett ett par spelare som tagit kliv under säsongen och som står och bankar precis utanför listan.

Till hösten ska spelarna även börja på hockeygymnasium. Spelar flyttar kors och tvärs över Sverige och allt som oftast blir det bra men det finns alltid en eller två som väljer att vända hem på grund av för stor omställning.
Extra kul ska det bli att se vilka spelare som tränar på bra under sommaren och får en stark utveckling till hösten. Mindre spelare som kanske inte riktigt kommit in i puberteten än brukar kunna få ett rejält lyft om de viljan och orkar lägga ner tiden och all slitet som krävs.

Som vanligt utgår rankingen delvis ifrån hur spelarna presterat under våren och delvis på hur jag själv ser på hockey och vad jag själv värderar som goda egenskaper hos en ishockeyspelare. Samtidigt kan en kombination av egenskaper fungera i bättre för en spelare och sämre för någon annan – därför rankas spelare med tillsynes samma egenskaper på olika sätt.
I och med att det tunnas ut med turneringar under våren baseras listan till stor del på SM-slutspelet och det jag sett av spelarna i J18. Jag förstår att det är problematiskt och långt ifrån optimalt då jag är övertygad om att det finns mängder med bra spelare där ute. Tyvärr hinner jag inte med att se allt och hoppas ni har överseende med det.

Här kommer årets första  ”Sveriges bästa”-lista.

20. Jonathan Asplund, B, Djurgården (Ny)
19. William Wiå, F, Djurgården (Ny)
18. Victor Groth, F, Linköping (Ny)
17. Philip Ekberg, F, Frölunda (8)
16. Filip Westerlund, AIK Härnösand (Ny)
15. Tobias Åhström, F, Modo (Ny)
14. Calle Själin, B, Östersund (18)
13. Hugo Leufvenius, F, Djurgården (Ny)
12. Lukas Elvenes, F,  Rögle (14)
11. Algot Landin, B, Timrå (11)

10. Tom Hedberg, B, Leksand (Ny)
Kommentar: Var tillsammans med Rickard Hugg Leksands Leksands ledande spelare när de säkrade ett brons i U16. Har ett bra spelhuvud, bra förstapass och en fantastiskt skridskoåkning. Är samtidigt väldigt rörlig vilket gynnar honom både defensivt och offensivt. Har alltid blicken uppåt.

9. Filip Engarås, F, SDE (13)
Kommentar: Har tagit stora kliv under säsongen och bland annat förbättrat sitt skott markant. Skottet lägger han till en redan imponerade verktygslåda där spelförståelsen och spelsinnet är hans främsta egenskaper. Ligger alltid rätt i banan och har inget emot att ta ett defensivt ansvar vilket han gör väldigt bra.

8. Sebastian Walfridsson, B, Modo (12)
Kommentar: Det ser inte ut att gå särskilt fort när han åker skridskor men har kraftfulla skär. Otroligt lugn med pucken, har en stenhård förstapass och ett bra tryck i sina handledsskott. Påminner väldigt mycket om Robert Hägg i sitt sätt att röra sig och hur han agerar på isen.

7. Kalle Miketinac, F, Frölunda (1)
Kommentar: Har lyfts fram i Frölundas J18 under säsongen och har en stark vår i klubblaget. Spelskicklig och har en bra övergripande blick på isen. Främst en spelfördelare men har samtidigt goda färdigheter när det kommer till att avsluta.

6. Timothy Liljegren, B, Rögle (7)
Kommentar: En back med fantastiska offensiva kvalitéer som med en kraftfull skridskoåkning och god teknik kan ta sig förbi ett helt lag. En av de ledande backarna i Rögles J18 under säsongen och en poängproducerande back i landslaget. Något oslipad men har god förståelse för vad han kan förbättra.

5. Mikael Hedlund, F, Färjestad (5)
Kommentar: Hedlund har varit en ledande spelare i både U16 och J18 och stod bland annat för ett snyggt coast-to-coast-mål under U16-slutspelet. Otroligt fin skridskoåkning och bra utväxling som gör honom farlig i en mot en-lägen. Väldigt allround på så sätt han assistera såväl som att avsluta själv vilket gör det svårt att veta vad han ska göra.

4. Fabian Zetterlund, F, Färjestad (4)
Kommentar: Ett hot så fort han får pucken i anfallszon. Har kullens bästa skott och han använder det gärna. Fick nöja sig med en fjärdeplats i U16-slutspelet men var en ledande spelare där såväl som i Färjestads J18-lag under våren. Har en stark balans vilket gör honom svår att tackla och svår att ta pucken ifrån.

3. Isac Lundeström, F, Luleå (3)
Kommentar: Luleås nästa stora talang. Besitter de flesta verktygen med bra glid i skridskoåkningen, bra teknik samtidigt om han ligger i toppen vad det gäller spelsinne och spelförståelse. Bygger mycket av sitt offensiva spel på sina fina skridskoåkning och sin förmåga att täcka puck.

2. Eric Brännström, B, HV71 (7)
Kommentar: Klev in efter jul och var en ledande spelare i HV71:s J18-lag och kanske lagets bästa spelare. Väldigt starkt i sitt offensiva spel samtidigt som han spelar med en stor pondus över hela banan. Duktig spelfördelare med bra spelsinne som samtidigt har förstått innebörden av att kommunicera på isen.

1. Rickard Hugg, F, Leksand (2)
Kommentar: U16-brons och J18-silver med Leksand. Poängkung i U16-slutspelet och en av U16-landslagets mer framträdande spelare. Huggs vår är svår att slå på fingrarna. Stark skridskoåkare med ett vasst spelsinne och ett bra skott, med andra ord en stark verktygslåda att utgå ifrån. Främsta egenskapen är dock att han jobbar till synes outtröttligt över hela banen.

 

Målvakter
3. Hampus Löfgren, Djurgården (Ny)
Kommentar: En stor anledning till att Djurgården säkrade guldet i U16-SM. Var en jätte i såväl semifinalen som i finalen genom ett lugnt och tryggt spel. Mogen i sitt spel och sitt sätt att agera på isen.

2. Arvid Söderblom, Frölunda (2)
Kommentar: Slängde upp imponerande siffror i U16-slutspelet och var bästa av alla målvakter med 92.59 i räddningsprocent och hade bara 1.96 insläppta mål/match. Har huvudet för att kliva fram när det som mest behövs och bli tungan på vågen.

1. Olle Eriksson Ek, Färjestad (1)
Kommentar: Kullens bästa målvakt och en stortalang precis som sin bror. Tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och beter sig som en rutinerad målvakt i sitt rörelsemönster och agerande, även om det händer att det slår över vilket semifinalen i U16-slutspelet visade.

Höstens listor:
Sveriges bästa 99:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 98:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 97:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 96:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 95:or – Hösten 2014

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten