Jonas Emmerdahl.
Nyheter

Björklöven värvar från konkurrenten

ANNONS

För en knapp vecka sedan presenterades forwarden Fredrik Hetta som Björklövens första nyförvärv inför kommande säsong. Nu har klubben också gjort klart med sin första backvärvning. Det handlar om Jonas Emmerdahl, 23, som lämnar ligakonkurrenten Västerås för spel i Björklöven. Kontraktet är skrivet på två år.

– Jonas Emmerdahl är en stor och rejäl allroundback med defensiven som sin främsta styrka men han har även potential i det offensiva spelet. Trots att han bara är 23 år gammal har han ordentlig hockeyallsvensk rutin med över 200 matcher i serien. Vi är helt övertygade att med det här miljöombytet för honom så kommer han att ta nästa steg i utvecklingen, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson till lagets hemsida.

Emmerdahl kom till Västerås organisation inför säsongen 2008/09 och tog vägen igenom klubbens J18 och J20-lag innan han debuterade för a-laget. Väl där har han gjort 220 matcher och 51 poäng för Västerås i HockeyAllsvenskan. 23-åringen har också spelat sju juniorlandskamper.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL