Katarina Timglas.
SDHL

Retstickan som sadlade om – och blev domare: ”Jag var nog inte så omtyckt”

Som spelare var hon känd för sitt heta temperament. Men trots att hon inte alltid var domarnas älskling har Katarina Timglas gjort den osannolika resan från temperamentsfull landslagsspelare till en av Sveriges mest respekterade damdomare.
– Jag var nog inte så omtyckt där ute och jag sa ibland lite väl mycket vad jag tyckte och tänkte, säger Katarina Timglas om sin spelarbakgrund när hockeysverige.se träffar domaren inför dam-VM på hemmais.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Nästa vecka startar dam-VM i Malmö. Sveriges förbundskapten Leif Boork tar med sig 24 svenska damspelare dit i jakt på en medalj. Men det är inte bara på spelarsidan vi har svensk representation. Tre svenska domare kommer också att finnas på plats för att se till att spelarna sköter sig på isen.   

Det handlar om huvuddomarna Gabriella Grahn och Katarina Timglas samt linjedomaren Veronica Johansson. Om namnet Timglas ringer en klocka är det inte speciellt konstigt. Innan hon avslutade sin egen karriär hann hon med att göra fyra VM-turneringar och två olympiska spel för Damkronorna. Under OS 2006 var hon med om att ta en silvermedalj i Turin.

Foto: Ronnie Rönnkvist

När hockeysverige.se träffar Katarina Timglas, 29, påminner vi henne om att hon var känd för sitt heta temperament som spelare.
– Jag var en väldigt känslomässig spelare, alltså jag spelade mycket på känslor där ute. Det skulle jag vilja säga var både min starka och min svaga sida, att det ibland rann över. Dessutom skulle jag vilja säga att jag var en ”sniper”, målskytt, säger hon.

Vid OS i Vancouver 2010 hamnade Timglas i händelsernas centrum när hon började fajtas med den finska stjärnmålvakten Noora Räty. ”Timglas har ett jäkla humör”, utbrast SVT-experten Mikael Renberg i samband med bråket.
– Det där kommer jag knappt ihåg eftersom det var så länge sedan, skrattar Katarina Timglas och fortsätter:
– Det var säkert någonting som hon antagligen inte höll med mig om.

Hur var din relation till domarna och motspelarna när du själv spelade?
– Den var nog inte så jättebra. Framför allt inte till domarna. Jag var nog inte så omtyckt där ute och jag sa ibland lite väl mycket vad jag tyckte och tänkte. Jag var nog en spelare som domarna helst inte ville ha kvar där ute på isen.
– När det gäller spelarna så var det nog lite samma sak. Jag irriterade mycket, fanns där det hettade till och var också den som gärna skapade situationerna när vi ville att det skulle hetta till.

Har du fått några tiominutersutvisningar för snack?
– Ja!

Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

SKADA SPOLIERADE KARRIÄREN

Katarina Timglas hade antagligen spelat fortfarande om inte en skada hade stoppat hennes karriär efter OS 2010.
– Jag skadade ryggen. Det var en disk som man inte riktigt kunde hitta, så jag har nu en diskprotes. Jag hade väldigt ont i ryggen sista åren som jag spelade. Det som var sagt när vi började den här processen var att jag skulle sluta efter 2010.
– Jag fick en jättebra stöttning av SOK (Sveriges olympiska kommitté) under framförallt sista två åren. Efter OS var det bestämt att vi skulle göra en operation, så det var bara frågan om det skulle hålla hela vägen fram till OS, vilket det gjorde.

2012 bestämde sig Katarina Timglas för att börja döma hockey i stället för att spela.
– Det är tre år sedan jag började döma. Jag tog kontakt tidigt med hockeyförbundet och personer där för att säga att jag var intresserad. Sedan gjorde jag operationen och därefter var det x antal månaders rehab, men efter det började jag.

Har du haft nytta av att spelat så pass tätt inpå du började döma?
– Jag hade jättemycket fördelar med det. Allt det här med speluppfattning, känslan för spelet, alltså dom bitar som är svåra att lära sig om man inte har varit där själv.
– När man sedan åker i väg på mästerskap, att man redan varit där redan som spelare och vet vad det innebär tror jag är en viktig erfarenhet. Man har det med sig.
– Eftersom jag spelat på den nivån så har man den här drivkraften i sig att man hela tiden vill bli bättre och dömer för att nå toppen och inte bara för det är kul. Jag dömer hockey för att jag vill bli bäst i världen.

Många spelare talar om den acceptans du får ute på isen för dina domslut och agerande, hur har du nått dit?
– Det är antagligen för att jag har respekten för tjejerna och för det vi kallar för första reaktionen där ute. Att man någonstans tillåter den och har en förståelse för varför vissa saker händer i matcherna.
– Sedan handlar det om att prata med spelarna och ha en öppen dialog där ute. Det tror jag är jätteviktigt så spelarna känner att det inte bara är en envägs dialog utan att det kommer från båda hållen.
– Jag har spelat och gjort dom mästerskapen som jag gjort och jag får mycket gratis för det eftersom tjejerna vet vem jag är redan när jag kliver ut på isen. Jag har inte behövt jobba mig in på samma sätt som om någon annan kanske skulle behöva göra. 

Hur är det verbala klimatet i Riksserien?
– Det är lite vad man tillåter själv. Jag tycker om att ha lite snack där ute. Sedan är det klart att det inte ska gå till att bli påhopp. Det ska vara på en nivå så man kan handskas med det själv. Det är ganska högt till tak där ute och det är så som jag vill ha det.
– Mellan spelarna i framför allt slutspelet var det definitivt högt till tak. Ibland kanske också lite väl högt. Samtidigt är det någonstans dit vi måste komma, tror jag, att hålla det precis under gränsen för vad som är tillåtet. Vissa matcher behöver vi upp lite mer till och med för att det ska bli intressantare att se matcherna och ännu mer intensivt på isen. Sedan får det inte slå över heller, men det är min uppgift att se till att det inte händer.


Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

”JÄTTETACKSAM ATT VI HAFT FYRA DOMARE”

Katarina Timglas har tidigare dömt även herrmatcher, men den här säsongen har det bara blivit dammatcher.
– Jag kommer att till nästa säsong försöka hitta en plan för hur vi ska gå till väga för att man ska hamna på rätt nivå.
– Innan har jag dömt J18 (killar) och det har väl vart både för- och nackdelar. Hockeyn måste vara så pass bra spelmässigt som Riksserien eller bättre. Inte bara att ”nu ska vi gå ut och ‘brunka’ hockey”.

I Riksseriens finalserie och under VM spelas samtliga matcher med fyradomarsystemet, ett system som Timglas tycker är bra.
– Hockeymässigt kanske det inte är jättenödvändigt, om man tänker fart och så vidare. Men jag kände i kvartsfinalerna att det hade varit skönt om vi var fyra stycken där ute eftersom det händer saker överallt. Spelarna börjar förstå, när det blir dom här betydelsefulla matcherna, vad dom kan göra och vad vi inte ser.
– Jag är jättetacksam att vi haft fyra domare och hockeyn utvecklas också när vi har det. Då menar jag att det inte bara är vi domare som utvecklas av det. Jag tycker att det är viktigt och att förbundet låtit oss få mycket matcher inför VM.

Bland annat tidigare stordomaren Dag Olsson har sagt att man kanske tappar det naturliga matchledarskapet i matcherna med två huvuddomare. Det resonemanget har Katarina Timglas förståelse för.
– Det är vad jag tycker är den största skillnaden. Man blir inte samma matchledare som man blir när man har tredomarsystemet. Nu ska man dela på det och hitta någon balans däremellan. Framförallt hitta en balans på nivån vad man tillåter och inte tillåter.
– Exempelvis kan det inte vara okej att få prata med den ena domaren medan du inte får göra det med den andra. Samma sak när det gäller utvisningar. Det finns olika nivåer på olika domare och det kommer det också alltid att göra fast vi strävar mot samma sak, men man måste försöka ändra sitt matchledarskap när man är där ute och istället mötas halvvägs för att hitta en jämn nivå. Det tror jag är jätteviktigt om vi ska lyckas.

Du och Gabriella Grahn dömde SM-finalen ihop, hur skulle du sammanfatta er insats?
– Det är dom sista tio sekunderna i första SM-finalen som det hettar till där ute. Vad det beror på har vi pratat jättemycket om, men jag tycker att vi gör en bra insats.
– Det är två lag som vill spela SM-finalen och den ska inte avgöras av vad vi gör där ute. Jag tycker heller inte vi behöver gå in och ta någonting som är oklart. Utvisningarna vi tar kommer till oss. Lagen gör upp om det själva och vi flyter med där ute och tar det som behövs. Vi går inte in och tar något som inte finns.

Nu ska du strax i väg på VM i Malmö, alltså på din hemmaplan, hur gick tankarna när du fick det här beskedet?
– Det var jättestort, helt klart. Det har varit en dröm med tanke på att det är i Malmö, men det kanske inte var målet den här säsongen eftersom jag åkte på ett division 2-VM förra säsongen. Steget där emellan är ganska stort.
– Det ska bli jättehäftigt att åka dit och se hur det är på andra sidan, säger Timglas med ett stort leende.

Hur förbereder man sig på bästa sätt inför ett VM mentalt?
– Jag har aldrig på den nivån så jag har tagit jättemycket hjälp av vår domarchef Micke Nord. Jag har pratat med honom om hur man ska förbereda sig, vad man ska tänka på samtidigt som jag har kollat jättemycket hockey.
– Eftersom jag inte har så mycket erfarenhet måste jag på något vis hitta den erfarenheten på ett annat sätt. Då har vi tittat på situationer. Även om jag inte varit på plats kan vi se vad som händer. Sedan handlar det om att må bra. Se positivt och inte tänka allt för mycket på att det är ett VM, att man åker dit, har kul och njuter av det man är där för.

Innan SM-finalerna förstår jag om man kan förtränga att man ska på VM, men nu Katarina måste väl tankarna fladdra i väg kring att du ska döma ett VM?
– Absolut! Det är tufft nu. Det är mycket som går runt i huvudet och som måste bearbetas så man får bra tankar. Jag får mycket hjälp av Cattis (Zethelius) på förbundet och Micke Nord, som vi kan prata mycket med och som har erfarenheten och har varit iväg mycket på mästerskap.

Hur mycket dialog har du dina domar kollegor Gabriella Grahn och Veronica Johansson inför VM?
– Jättemycket. Vi har följt varandra hela säsongen och även tidigare. Klart att man tar med mycket därifrån. Framförallt från ”Gabby” och ”Virre” som tidigare dömt J18 VM som är ett stort mästerskap. Klart att det är mycket därifrån som man försöker ta in och som kan hjälpa till. Där har vi jättemycket dialog.

Dömer du helst en VM-final mellan Kanada och USA eller ser du hellre att Damkronorna spelar i finalen?
– Att döma USA mot Kanada i final, avslutar Katarina Timglas med ett skratt. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 mars
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten