Sök
IMPONERAR. Jim Fox pekar ut Nicklas Bäckström som ett av säsongens stora utropstecken i NHL.
Washington

Experten har fallit för ”Bäckis”: ”En mycket underskattad spelare”

Nicklas Bäckström har fått tillbringa en hel del tid i Aleksandr Ovetjkins skugga under sin NHL-karriär. Kanske är det här säsongen när han tar klivet ut ur den skuggan. Nu hyllas svensken av expertkommentatorn Jim Fox, som täcker Los Angeles Kings.
– Han är mycket underskattad när det gäller hans styrka som är spelet med puck. En mycket imponerande spelare, säger Fox till hockeysverige.se.

Fjolårets mästare Los Angeles har inte rosat marknaden den här säsongen. Nu vann man visserligen nattens match mot Detroit med 1-0 efter mål av Justin Williams, men framför allt tack vare ett stort målvaktsspel av Jonathan Quick. Segern gjorde att Los Angeles avancerade till tredje plats i Pacific Division, något som gör att man ligger på slutspelsplats med 23 matcher kvar av grundserien.

Förväntningarna är som alltid höga på ett lag som har vunnit Stanley Cup under två av de senaste tre säsongerna. Just därför är många överraskade över att Kings inte ligger högre i tabellen än vad som är fallet.

Jim Fox, den tidigare storspelaren i NHL och framför allt Kings, jobbar som expertkommentator på Los Angeles Kings tv-sändningar. Hockeysverige.se fick några ord med honom om bland annat Kings säsong så här långt.
– Kings startade säsongen bra mycket tack vare Jonathan Quicks storspel. Försvarsspelet var inledningsvis inte speciellt tätt och man fick förlita sig på Quick om man skulle ta poäng.
– Förlusten av Willie Mitchell som free agent och avstängningen på Vjatjeslav Vojnov har satt djupa spår i Kings spel vid blålinjerna. Anze Kopitar hade en trög start och en väldigt dålig produktion. Jeff Carter hade en bra start, men sedan blev han betydligt svalare. Fast senaste tre veckor har han börjat hitta tillbaka i form.
Drew Doughty har varit den jämnaste spelaren i Kings, men eftersom man tappat Mitchell och Vojnov har han fått spela över 30 minuter i en del matcher. Dourghty och Tyler Toffoli har varit lagets viktigaste spelare samtidigt som dom är en stor anledning till att Kings nu vunnit sju (numera åtta) matcher i rad. Kings har nu hittat tillbaka till sitt spel där man vill ha mycket puck. Håller det spelet i sig kommer man bli mycket farliga i slutspelet.

Är Los Angeles lika effektiva i sin forechecking som förra säsongen eller vad skiljer sig mellan säsongerna?
– För det mesta har man tillbringat för mycket tid i egna zonen vilket givetvis påverkar forecheckingen. Anledningen till det kan man ju fråga sig. Spelarna har sagt själva att det kan bero på att man inte har spelat med lika mycket känslor i försvarsspelet den här säsongen. Det kan bero på den mängd matcher man har spelat senaste tre säsongerna.
– Nu har forwards, framförallt centrarna, prioriterat att vara spelbara vilket har medfört att man idag spelar ett snabbare spel.
– Den största skillnaden mellan förra säsongen och den här är just forecheckingen. Nu när forecheckingen fungerar som man vill då vinner man matcherna. Det är också anledningen till att man vunnit sju matcher i rad.

Har man ett lag som kan vinna även den här säsongen?
– Som sagt var så är forecheckingen nyckeln till om man ska klara av att vinna även den här säsongen. Jonathan Quick är tillbaka och spelar på toppen samtidigt som Jeff Carter, Tyler Toffoli och Dwight King leder laget offensivt.
– Om Kings kan få en bättre balans bland sina offensiva spelare så kan man ställa till mycket oreda för dom andra lagen. Tack vare lagets mentala styrka och karaktär som lag tror inte jag att det är många lag som vill möta Kings i ett slutspel.

Vem eller vilka i Los Angeles har överraskat på dig den här säsongen?
– Dwight King har klivit fram och blivit en stabil spelare i kedjan med Jeff Carter och Tyler Toffoli. Han är kreativ med pucken utan att ta några risker. Tidigare var han en mer effektiv offensiv spelare, idag är han en mer ”impact player”!

Jim Fox har även bra koll på våra svenska spelare i NHL. En spelare som han uppskattar mycket är rookien från Leksand, Filip Forsberg.
– Forsberg är en smart otroligt snabb spelare och en bra skridskoåkare. Han kommer till skott från alla vinklar samtidigt som han är farlig i trafiken framför mål. Han är redan en viktig spelare i Nashville och han kommer bara att bli bättre.

Generellt, vad skiljer dom nordamerikanska spelarna från dom svenska?
– I allmänhet är svenska spelare bra tvåvägsspelare med bra förståelse för spelet samtidigt som man är bra i det defensiva positionsspelet, men även skickliga på att ställa om till offensiven. Ibland kan det finnas lite problem med nordamerikanska spelare, att man har bara en dimension i sitt spel och är mindre kreativa.
– När jag säger det så är jag definitivt pedantisk eftersom Kanada vunnit senaste två stora internationella turneringarna och visat att man är bäst i världen. Jag svarar på frågan utifrån att jag generaliserar skillnaden på svenska och nordamerikanska spelare.

Vem är den bästa målvakten, backen och forwarden i NHL idag?
Carey Price. Han är stor och tekniskt mycket skicklig. Han har bevisat att han kan spela under press och har gjort en mycket fin säsong med Canadiens.
– Drew Doughty. Väldigt få spelare kan läsa spelet som Drew. Jag ser honom varje kväll och han gör så mycket bra saker för sitt lag kväll efter kväll. Han kan anpassa sitt spel utefter vad det är för karaktär på matchen.
– Offensivt vill jag nämna några stycken. Patrick Kane är en trollkarl på isen. Jakub Voráček spelar alltid kraftfullt. John Taveres är en mycket skicklig spelare som kan konkurrera som en av dom allra bästa spelarna i ligan. Jeff Carter kan med sin snabbhet och kraft ta över en match åt sitt lag. Lägg därtill en svensk spelare…

Vem?
– Kings har spelat mot Washington Capitals två gånger på ungefär tio dagar. Den spelare som stack ut mest i Capitals var Nicklas Bäckström.
– Han har en överlägsen kombination i sitt spel med sin skicklighet med puck, spelförståelse, passningar och skott. Han är mycket underskattad när det gäller hans styrka som är spelet med puck. En mycket imponerande spelare, avslutar Jim Fox.

För att lära känna Jim Fox bättre kan du klicka dig in på Old School Hockey – Jim Fox:  http://old.basketsverige.se/article/12038520/kings-luriga-rav

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten