Marcus Nilson.
SHL

Marcus Nilson: ”Jag hoppas på spel den här säsongen”

Efter stormen som var när han valde att återvända till Djurgården hade Marcus Nilson på allvar börjat hitta rätt igen. Då ådrog han sig en knäskada, som i värsta fall kan förstöra resten av säsongen.
– Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta, men just nu känns det inget vidare, säger Nilson till hockeysverige.se.

Det blev en ganska turbulent övergång för Marcus Nilson från HV 71 till Djurgården. I botten låg som bekant en ekonomisk tvist mellan Nilson och Djurgården sedan han lämnat klubben då laget åkte ner i Hockeyallsvenskan säsongen 2011/12.

Nu är dock ”stridsyxan” mer eller mindre begravd, men då kom i stället ett rejält bakslag då Marcus Nilson råkade ut för en knäskada i en match mot Färjestad.
– Knäet är väl så där i dag faktiskt. Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta, men just nu känns det inget vidare, berättar Marcus Nilson för hockeysverige.se och fortsätter:
– Det är bara en ledbandsskada så egentligen är det ingen fara, men det tar en viss tid för en sådan skada att läka.

Har du kunnat köra någon form av träning under den här perioden?
– Nej, inte direkt. Det enda jag har kunnat köra är rehabträning för knäet.

Trots att Marcus Nilson är osäker på när han kan vara tillbaka hoppas han ändå på något mer spel redan den här säsongen.
– Jag hoppas på spel den här säsongen. När jag blev skadad var det tyvärr så pass lite kvar av säsongen. Nu kommer det förhoppningsvis ett slutspel för Djurgården också. Man vet aldrig vad som ”händer och fötter” så att säga.
– Nu siktar jag bara på att bli frisk så fort som möjligt. Sedan får vi se när, var och hur det blir.

Det var den första december förra året som Djurgården meddelade att man hade värvat hem Marcus Nilson. Innan skadan hann Nilson med sju matcher, ett mål och totalt tre poäng.
– Anledningen till att jag valde Djurgården var att det var där jag ville spela. Man kan göra en massa utläggningar om vad Djurgården betyder för mig, men det är självklart att klubben betyder mycket.
– Från det jag var liten så har jag varit djurgårdare. Nu spelade jag i Järfälla när jag växte upp, men jag har alltid hållit på Djurgården allt från det att pappa var med i klubben. Det är för mig en speciell känsla att dra på mig Djurgårdströjan.

Sprang du på Hovet som grabb och såg Djurgården spela?
– Ja, absolut. Det var inte så att jag hade säsongsbiljett, men vi åkte in och såg en del matcher.

Hur har första tiden i Djurgården varit?
– Det har känts hur jäkla roligt som helst. Jag hade inte spelat så mycket hockey när jag kom hit så jag visste att det skulle tag ett tag innan man kom igång. När jag sedan kände att jag var på gång och blev bättre och bättre dag för dag så blev jag skadad. Det kändes surt.

Nilson leds av isen mot Färjestad. Foto: Bildbyrån

Kristofer Ottosson var tidigare kedjekamrat med Marcus Nilson i Djurgården och är idag nära vän med nyförvärvet. Hockeysverige.se frågade Ottosson, som numera är expertkommentator på Radiosporten, i samband med övergångenvad han tycker om värvningen av Nilson.
– Det jag hoppas få se är att Marcus får en defensiv roll i Djurgården, för det var han duktig på när han spelade i NHL. Han kan döda utvisningar och riktigt jäkla jobbig att möta. Är Djurgården och Marcus överens om att det är så han ska göra nytta för laget, att döda utvisningar, vara en nagel i ögat för bästa spelarna i andra laget, snacka och tackla, då tror jag att det kan bli riktigt bra.
– Det jag menar är om att tydligheten i den här rollen finns och att engagemanget hos Marcus finns för att ta den här tuffa rollen. Då finns det mycket att vinna och dels rubbas inte heller gruppdynamiken så mycken.
– Det är känsligt att ta in skickliga spelare som ska in, ta en plats i toppskiktet, ta plats i powerplay och spelet fem mot tre. Tar du istället in en grovjobbare är det lättare för gruppen att ta till sig det. Dessutom tror jag att både Djurgården och Marcus har väldigt mycket att vinna på det gentemot fansen. Ser fansen att man får in en kille som är grovjobbare och beredd att offra tänder för Djurgården kan det här bli riktigt bra.

Marcus, känner du att Hans Särkijärvi hittat en bra roll för dig i Djurgården sedan du kom tillbaka?
– Det är ingenting jag ens har funderat på det här med en roll innan jag kom hit faktiskt. Jag ville bara komma hit och spela där man blev satt. Sedan bara jobba arslet av sig och göra sitt bästa varje dag. Sedan vart och hur det är känner jag som ganska ointressant.

Djurgården är nästan indragna i slaget om kvalplatserna, men om det märks på gruppen eller inte har Marcus Nilson svårt att ge ett bra svar på.
– Alltid när man är skadad känns det som man inte riktigt är med laget så jag vet faktiskt inte hur snacket går bland grabbarna. Själv är man ju ganska offside just nu, säger Nilson med ett skratt.
– Det som är tråkigt med att vara skadad är att man inte kan vara med och påverka någonting. Annars vill man hela tiden se fram emot nästa match och dra sitt strå till stacken. Då kan man i alla fall vara med och påverka matchutgången.
– Rent generellt tycker jag det är ett bra go i gruppen och laget. Man ser positivt på saker och ting samtidigt som man varje dag ser fram emot nästa match oavsett om man har vunnit eller förlorat matchen innan.

Vad är styrkan i den här gruppen?
– Styrkan är att det är ett väldigt bra gäng grabbar. I omklädningsrummet. Man har en fantastisk inställning och krigar som djur varje dag. Det har jag blivit imponerad och jag måste säga att det är ett jävligt bra gäng grabbar som spelar i Djurgården.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten