SHL

Per Svartvadet om senaste tidens händelser i Modo

Det går inte att säga annat än att Modo har en ganska tuff uppförsbacke framför sig. I skrivande stund ligger man sist i SHL och har elva poäng upp till Brynäs som ligger på tiondeplats. Flytet under säsongen har heller inte varit optimalt. Efter JVM hoppades klubben och fansen på att William Nylander, Victor Olofsson och Adrian Kempe skulle lyfta lagets offensiv. Men bara några dagar efter killarnas återkomst kom beskedet från Toronto att man plockar över Nylander omedelbart för att han ska få fortsätta sin hockeyutbildning i klubbens farmarlag Marlies.
– Naturligtvis är det tråkigt när vi tappar en ung och kreativ spelare. Grabbarna i sig och ledningen har det väl ändå inte påverkat så mycket förutom då, som jag sa, att det är en bra och skicklig spelare som kan göra poäng och avgöra matcher på egen hand. På så sätt var det ett tapp, berättar Modos sportchef Per Svartvadet för hockeysverige.se.

Hur fungerade det rent praktiskt då Toronto kallade hem Nylander?
– Toronto har varit här på plats plus då att jag har hela tiden haft en bra dialog med dom. Vi visste om att det kunde bli så här eftersom det fanns en klausul efter den 16:e januari mellan oss.
– Nu kände Toronto att han kunde få en bättre utveckling där borta och det är inte mycket vi kan göra åt det. Det är egentligen bara att gilla läget.

Var just utvecklingsbiten motiveringen till att man kallade hem honom?
– Jag pratade väl inte så mycket med dom om varför, men det är i alla fall en sådan grej som dom trycker på. Toronto var nöjda med det samarbetet vi haft och att han tagit stora steg i sin utveckling under sin lilla tid han har varit här. Klubben var tacksam över den tid han fått vara i Modo samtidigt som det varit positivt för oss.

Har det hela tiden varit en bra dialog mellan dig, agenten och Toronto då det gäller Nylander?
– Dom jag har haft mest kontakt med är Toronto i det här skeendet. Dom har även varit här på plats och jobbat med William och sett honom spela matcher. I samband med det satt vi ner och surrade lite grann. Jag har ingenting att klaga på där, snarare tvärtom.

Den 4:e januari kom beskedet att tränaren Anders Forsberg får lämna uppdraget som tränare för Modo. In istället kom rutinerade ”Perra” Johnsson. Trots tränarbytet har segrarna lyst med sin frånvaro.
– Ibland kommer man till en punkt där man känner att man måste försöka förändra någonting för både ledningen i sig och spelarna. Vi kände att det kunde vara bra med en ny röst och en lite annan personlighet.
– Jag har haft ett bra snack med Anders under hela hösten och även när vi bröt, så att säga. Vi har haft och har fortfarande en bra dialog mellan oss. Det är tråkigt när något sådant måste hända.
– Vi har inte fått den poängutveckling vi hade hoppats på och har fortsatt att förlora varenda match, med uddamålet dessutom.

Kan du se förändringar till det positiva i själva spelet sedan ”Perra” Johnsson tog över?
– Det är lite småsaker som börjar falla på plats. Det är ändå svårt att trycka på detaljer efter bara några matcher. I vissa delar spelar vi kanske inte lika naivt som vi gjorde i början av säsongen samtidigt har vi börjat avväga situationer bättre över hela banan.
– Nu är vi i den situation som vi är i när det gäller tabelläget. Då blir det och mer och mer pressat när man är där ute på banan, det är naturligt.

Det har talats om att Anders Forsberg eventuellt kommer att jobba kvar inom Modo, men än så länge har han inte fått någon ny roll i organisationen.
– Just nu har Anders ingen roll. Han har en återhämtningsperiod eller lite semester om man så vill. Vi ska träffas igen när tid ges. Då får vi sätta oss ner och diskutera hur framtiden ser ut. Han kanske är sugen på att fortsätta sin tränarkarriär någon annanstans. Vi skulle låta det gå några veckor så får vi se sedan vad vi kommer fram till.

Vill Modo ha kvar Anders Forsberg inom organisationen?
– Ja, om han vill vara kvar och ha en position som han känner att han kan fylla ut hos oss och känner sig bekväm med.

Sedan några matcher tillbaka har fightern Donald Brashear kommit tillbaka från jullovet hemma i Nordamerika. Även om han inte spelat speciellt mycket så här långt så upplever Svartvadet att han tillför en hel del vid sidan av isen.
– Spelmässigt har han inte tillfört så mycket, men under den korta tiden han varit här under andra sejouren har han tillfört mycket positivt i omklädningsrummet och runtomkring matcher och träning.
– Det är en bra kille med erfarenhet. Vi får se hur vi kan utnyttja honom ännu bättre framöver. Det är väl lite upp till coacherna också.

Allt talar också för att Brashear blir kvar i Modo säsongen ut.
– Avtalet med honom är för hela säsongen. Vi får väl se om det blir någon förändring vad det gäller den biten, men eftersom avtalet är skrivet för hela säsongen så är också målsättningen att han blir kvar.

Modo plockade nyligen in Juha-Pekka Haataja från Kärpät, men sportchefen stänger inte dörren för att stärka upp laget ytterligare inför slutstriden.
– Klart att man ser över situationen hela tiden. Finns det någon bra spelare som kan tillföra något, oavsett om det är en back, center eller ytterforward, kommer vi naturligtvis agera utefter situationen. Vi håller på att jobba lite med budgeten för att få till lite utrymme.
– Bra spelare tackar man aldrig nej till, men nu handlar det om att få Haataja bra i laget och få igång resten av gänget så vi kommer över den här lilla puckeln och vinna en match och få lite självförtroende så vi kan börja jaga lagen ovanför. Det känns som det mest akuta.

Finns det ett ekonomiskt utrymme för nyförvärv i Modo?
– Det är vad jag jobbar med dagligen nu, att få till ett utrymme i det ekonomiska. Jag hoppas och tror att jag kan lösa det tillsammans med övriga föreningen, att vi hittar en lucka så att vi kan förstärka ytterligare om det skulle finnas läge för det.

Jag antar att du inte tänker bjuda våra läsare på några namn som är aktuella eller?
– Nej, tyvärr kan jag inte det. Det kan gå ganska snabbt när ett namn kommer ut på marknaden från exempelvis en agent om att han har en spelare som är missnöjd med sin situation i en klubb eller bara vill avsluta säsongen med att hjälpa till här och även vara kvar nästa säsong.

Modo är farligt nära kvalspel, men än så länge har inte Per Svartvadet gett upp hoppet om en plats i play-in även om man givetvis har en plan för vad som kan ske i ett eventuellt kvalspel.
– Alla lag i SHL visste när vi gick in i den här serien att det är ett lag som kommer att vinna SM-guld och två lag som kommer att behöva kvala sig kvar i bäst av sju mot två Hockeyallsvenskalag. Vi visste alltså om förutsättningarna.
– I och med att vi är där vi är så ska vi sikta på att ta oss till, i första hand, play-in. Sedan har man som ledning och organisation alltid många spår som man jobbar utefter under resans gång. Än så länge kör vi stenhårt för att ta oss till play-in. Vi vet också vad som krävs om vi inte klarar det och har en plan för det.

Per, när hockeysverige.se träffade Peter Forsberg i somras berättade han att du oftast förlorade mot honom i Tv-spel och blev ganska tjurig för det. Känner du igen den beskrivningen?
– (Skratt) Det här var under mitten av 1990-talet som vi höll på med det. Alltså när det här med Tv-spel var relativt nytt. Det svider nog mycket hos Peter att jag krossade honom jämt i Tv-spel och att jag vann ett SM-guld.
– Den enda gången han egentligen har slagit mig var då han spelade i Colorado och jag i Atlanta. Då vann jag inte många matcher mot honom, men i Tv-spel är jag en oslagbar mästare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 24 september
12:00 Luleå - Leksand SDHL
13:00 Modo - Brynäs SDHL
15:15 Linköping - Färjestad SHL
15:15 Brynäs - Luleå SHL
15:15 Malmö - Frölunda SHL
15:15 Örebro - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Göteborg SDHL
17:30 SDE - HV 71 SDHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Växjö - Timrå SHL
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten