Jacob Josefson känner sig mer bekväm i NHL-spelet. Särskilt i just det här ögonblicket.
Nyheter

Jacob Josefson om Nilson: ”Kul att se honom tillbaka i Djurgården”

ANNONS

Jacob Josefson står och stampar för att få komma in i hetluften igen.
Samtidigt följer han hjärtelaget Djurgården – och han har inte missat Marcus Nilson-historien.
– Jag vet att han brinner för det, jag ser positivt på det, säger Josefson.

(ANAHEIM/Hockeysverige.se)

Jacob Josefson studsade under sina tre första säsonger i New Jersey fram och tillbaka mellan Devils och spel i AHL. Men klubben visade att de tror på förstarundevalet från 2009 då de i somras förlängde hans kontrakt med två år.

Hittills har säsongen varit både upp och ner.

– I början så hade jag det tufft med speltid men sedan fick jag chansen och jag tycker att jag tog den. Jag fick spela bra minuter och så, det enda som kunde ha varit bättre är poängskörden men det får jag rätta till när jag kommer in igen (Josefson står noterad för 1+2 på 27 matcher).

Just nu är Josefson utanför laget.

– Jag åkte på en arg influensa och blev borta i två veckor. Jag förlorade lite vikt och energi så man fick träna ikapp några dagar. Nu har laget har spelat bra på senast så då ändrar man väl inte alltför mycket. Jag får jobba hårt och vänta på min chans.

Känner du dig närmare att vara ordentligt etablerad i NHL?

– Absolut, jag tycker att jag har gjort framsteg jämfört med förra året. Jag känner mig mer komfortabel där ute och får jag hoppa in igen hoppas jag att jag kan fortsätta på den inslagna vägen.

Är det något speciellt de vill se dig förbättra?

– Nja, inget specifikt så utan mer att hålla en jämn nivå, vara solid defensiv och sedan får får man ta offensiven allt eftersom. Det är viktigt att spela bra defensivt så man får coachernas förtroende, då brukar offensiven komma.

Coacherna är legendarerna Adam Oates och Scott Stevens, som nu delar på huvudansvaret sedan Devils sparkade Peter DeBoer. Oates är den som ansvarar för anfallsspelet och Josefson har plockat upp en del av det gamle passningsgeniet.

– Vi har haft Oates här innan också, jag tycker jättebra om honom. Han är en Hall of famer som spelare och har mycket att lära ut, som forward är det bra att ha honom i laget. Han lär en många små finurliga tricks ute på isen, alltifrån bästa sättet att plocka upp puckar längs sargen till att vinna tekningar, det är utvecklande. Det är små viktiga saker som folk utanför hockeyn kanske inte alltid tänker på.

Jacob Josefson fostrades under sin juniortid i Djurgården och han håller järnkoll på sitt hjärtelag.

– Jag följer dem dagligen, allt som skrivs och visas. Det är svårt att se alla matcher men jag försöker alltid hitta någon taskig stream jag kan se. Som idag hittade jag ingen, så då lyssnade jag på första perioden på sportradion.

– Jag tycker att dom har gjort det bra fram tills nu, det verkar vara ett lag som krigar och aldrig ger sig. Om de förlorar är det oftast inte med mer än ett eller två mål så de har alltid en chans att vinna. Det ska bli kul att se fortsättningen.

Den stora snackisen kring Djurgården de senaste dagarna har givetvis varit värvningen av Marcus Nilson. Josefson spelade tillsammans med Nilson innan han lämnade för NHL och tror att värvningen är bra för klubben.

– Jag gillar Mackan, jag tycker att det är kul att se honom tillbaka i Djurgården. Jag vet att han brinner för det, jag ser positivt på det. Jag tror att han kommer bli en stor tillgång, jag gillar honom både som person och spelare.

Den här artikeln handlar om: