Sök
Nyheter
Sveriges bästa 99:or – Hösten 2014

Som en sista julklapp kommer här listan över Sveriges bästa 99:or. 

När det kommer till att bedöma en ny kull, i de här fallet 99:orna, handlar det till stor del att besöka olika cuper och turneringar snarare än serier. Att följa serierna hade varit i stort sett omöjligt så därför har jag under hösten besökt Djurgårdens Elitcup, Tibro Trophy, Tv-pucken och Elitcampen i Norrtälje.

När man tittar på 99:orna ska man ha klart för att sig att spelarna pendlar otroligt mycket vad det gäller prestationer och kvalité. Det kan vara väldigt höga toppar ena dagen för att sedan dala dagen därpå. Men det är precis som det brukar vara. En av de stora skillnader på ungdomshockey och juniorhockey är att spelarna lär sig att prestera på högre och jämnare nivå.

Det ska bli väldigt intressant att se hur spelarna utvecklas under våren. Framför allt ska det bli kul att följa de spelare som inte är med på listan för det brukar alltid vara någon som har en lite sämre höst men som verkligen får luft under vingarna när våren tittar fram.

Men här kommer i alla fall årets sista ”Sveriges bästa”-lista.
God jul på er!

20. Gabriel Seger, F, Brynäs
19. Ludvig Hultgren, B, Forshaga
18. Calle Själin, B, Östersund
17. Calle Ehrnberg, B, Frölunda
16. Johan Södergran, F, SDE
15. Anton Andersson, B, Luleå
14. Lukas Elvenes, F, Rögle
13. Filip Engarås, F, SDE
12. Sebastian Walfridsson, B, Värmdö/Modo
11. Algot Landin, B, Timrå

10. Max Wennlund, F, Mariestad
Kommentar: Var Västergötlands främste under Tv-pucken och gjorde bra ifrån sig under elitcampen i Norrtälje. Spelskicklig och läser spelet på ett bra sätt och kan genom fina handleder hitta framspelningar från ett trångt utrymme.

9. Karl Markström, B, Almtuna
Kommentar: Skridskoskicklig back med bra rörlighet och bra klubbteknik. Fick prova på A-lagsspel förra säsongen och varit en ledande back i Almtuna under hösten. Urtypen av en typiskt svensk back idag.

8. Philip Ekberg, F, Frölunda
Kommentar: Stor, stark högerskytt som tyvärr fick avstå elitcampen. Växte allt mer ju längre Tv-pucken pågick och var en stor anledningen till att Göteborg tog sig till final. Har ett bra skott, bra fart på rören och bra på att utmana 1-mot-1.

7. Timothy Liljegren, B, Rögle
Kommentar: Kanske den spelare i kullen med mest råtalang. Offensiv i spelstilen med bra teknik och stark skridskoåkning. Ledande för Skåne i Tv-pucken och har dessutom stått i alla turneringar jag sett honom i. Fortfarande väldigt oslipad vilket samtidigt är en av anledningarna till att det är kul att se honom spela.

6. Erik Brännström, B, HV71
Kommentar: Backtalang som gjorde väldigt bra ifrån sig under elitcampet. Syntes och framför allt hördes mest bland backarna och stod ut som den ledande backen. Kan briljera genom sin spelförståelse och spelsinne och gör medspelare bättre genom att kommunicera mycket på isen.

5. Mikael Hedlund, F, Färjestad
Kommentar: Fabian Zetterlunds lekkamrat men som kanske inte syns på samma sätt. Spelfördelare med väldigt fina handleder, vass spelförståelse och spelsinne. Bra i Tv-pucken men ännu bättre i Tibro Trophy.

4. Fabian Zetterlund, F, Färjestad
Kommentar: Tror ingen motsäger mig om jag säger att Zetterlund har innehar kullens absolut bästa skott. Beskrivits som en fys-monster av sin tränare och är också otroligt stark på isen och har också bra skridskoåkning. Utvald till Tv-puckens bäste forward.

3. Isac Lundeström, F, Luleå
Kommentar: Med en fantastisk skridskoåkning kan han ta sig igenom ett helt lag. Blandar det med en fin teknik och bra spelsinne. Var stundtals briljant i Tv-pucken och var en av de bättre spelarna under turneringen. Kommer vara en kugge i landslaget framöver.

2. Rickard Hugg, F, Leksand
Kommentar: Var en av Tv-puckens bästa spelare och visade upp fin teknik, härlig skridskoåkning och ett stenhårt jobb. Gjorde även bra ifrån sig under Elitcampen och har samtidigt visat upp sig i tidigare turneringar under hösten.

1. Kalle Miketinac, F, Frölunda
Kommentar: Teknisk begåvad med ett vasst spelsinne som glänste under elitcampen i Norrtälje och var den spelaren som stod ut mest. Var en stor bidragande faktor till att Göteborg tog sig till final i Tv-pucken. Fått en bra start i Frölunda dit han flyttade inför säsongen.

 

Målvakter
3. Linus Gidbark, Malmö
Kommentar: Har inlett otroligt bra i U16 södra och var Skånes målvakt under Tv-pucken. Gjorde bra ifrån sig under elitcampen och belönades med en landslagsplats. Bra storlek och använder sig på ett bra sätt av den.

2. Arvid Söderblom, Frölunda
Kommentar: Framröstad till Tv-puckens MVP och var nära att föra Göteborg till vinst över Värmland. Sprider ett lugn till sitt lag med ett lugnt och säkert agerande lägst bak. Gör inget överilat utan är säker i sitt spel.

1. Olle Eriksson Ek, Färjestad
Kommentar: Förstår varför Färjestad valde att inte ta in någon 98-målvakt till sitt HG. Eriksson Ek är en stortalang som redan nu rör sig och beter sig som en professionell målvakt. Stor målvakt men enorm tävlingsinstinkt och hög lägstanivå.

 

Höstens listor:
Sveriges bästa 95:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 96:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 97:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 98:or – Hösten 2014

Vårens listor:
Sveriges bästa 95:or – Spring edition
Sveriges bästa 96:or – Spring edition
Sveriges bästa 97:or – Spring edition
Sveriges bästa 98:or – Spring edition

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten