Sök
Pierre-Edourd Bellamare fick skäll av Craig Berube, men lever ändå sin dröm: ”Hamnar jag där nere eller blir kvar här uppe så är det fortfarande ett äventyr som jag önskar alla”.
Skellefteå AIK

Bellemare om coachens utskällning: ”Ganska stor chock”

Pierre-Edouard Bellemare lämnade Skellefteå för att som 29-åringen jaga NHL-drömmen.
För Hockeysverige.se berättar fransmannen om stjärnbehandlingen, att överraska Henrik Zetterberg med svenska – och Craig Berubes utskällning.
– Han var ganska sur på mig, det blev en ganska stor chock, säger Pierre-Edouard Bellemare till hockeysverige.se.

(ANAHEIM/HOCKEYSVERIGE.SE)
Pierre-Edouard Bellemare har gått vad som vi nog kan kalla för den långa vägen till NHL. Som 21-åring lämnade han franska ligan för att spela allsvensk hockey med Leksand. Två år senare tog han steget till SHL och Skellefteå. Fem år senare, efter andra raka SM-guldet och åtta poäng på åtta VM-matcher kom chansen: ett NHL-kontrakt med Philadelphia Flyers.

Nu lever han sin dröm – ett liv långt ifrån vardagen i Västerbotten.
– Det här är ingenting som mitt liv hemma i Sverige. Det är mycket mer business, det är ganska sjukt. Det är ju ingen överraskning att det är annorlunda. Hemma, kanske allra mest i Skellefteå, tar man hand om spelarna. Staden och organisationen är bra med spelarna. Här är det helt enkelt bara business, säger Bellemare och fortsätter:
– Men jag hade tur som fick hamna i det här laget. Jag har hört så mycket men här är killarna otroligt bra utanför isen och därför längtar jag till att det ska gå bättre på isen. Jag pratar franska med honom (Claude Giroux, lagets fransk-kanadensiske superstjärna) och svenska med (Nicklas) Grossmann så det var en ganska lätt ingång för mig.

”DET ÄR THE SHOW ÖVERALLT”

Skillnaden mellan lilla SHL och stora NHL märks på mer än ett sätt.
– Man brukar säga att det här är The Show och jag kan säga dig en sak, det är The Show överallt. Vart man är går, tar flyg eller tåg, behandlar de dig som en jättestjärna. Även jag som kom från ingenstans, det är sjukt. Det är stor skillnad.

Är det någon spelare som varit extra rolig att möta?
– Jag fokuserar ganska hårt på matcherna men jag tycker det var ganska roligt att möta Zetterberg, jag vet inte varför. Det var extra kul att försöka byta några ord svenska med honom, de flesta vet inte att jag kan prata svenska och blir lite chockade. Det var ganska kul att möta honom och (Pavel) Datsiuk. Men annars spelar det ingen roll vilka vi möter, här (Anaheim) möter vi Corey Perry och Ryan Getzlaf, igår var det Joe Thornton. Alla lag har någon jättestjärna.

Har du börjat komma in i livet utanför isen?
– Jag fick en lägenhet och allt, men det är inte ordnat än. Man är iväg mycket, det är inte som i Skellefteå då man hade tio övernattningar under en säsong. Nu har vi varit borta en vecka och ska vara borta en vecka till. Det är en ändring. Men det är stört alltså, det här är inte lilla Skellefteå. Man går runt i staden, bara den lilla delen där jag bor, och det finns hur mycket som helst till att kolla på.

Håller du koll på Skellefteå?
– Jag följer dem och det är inte överraskande att de är i toppen, jag visste att det skulle gå bra. Mer än spelarna så är organisationen viktig. Självklart behöver man bra spelare och det har de, men sedan har de jobbat med spelarna så att de spelar på Skellefteås sätt. Det kommer gå bra.

Bellemare inledde säsongen starkt men trappade av lite och fick till slut se en match från läktaren. Nu känner han att han är på rätt spår igen.
– I början spelade jag ganska aggressivt men sedan blev jag helt plötsligt alldeles för defensiv och de var inte nöjda med det. Jag kom hit och tänkte att jag skulle göra försvarsarbetet men backade hem alldeles för tidigt.  De vill att jag ska ta mer ansvar framåt, speciellt eftersom jag har en sådan skridskoåkning som gör att jag hinner tillbaka till försvar. De två senaste matcherna har jag varit mer aggressiv i anfall, försökt köra över killar och vinna puck.
– Sedan är det svårt, rollen är helt annan här. Jag har inte spelat så mycket boxplay här och det är en del av mitt spel, de år jag har varit bra har jag alltid spelat mycket boxplay. Det är många grejer jag måste ändra på men jag klagar inte.

”FICK DET AV HONOM ÖGA MOT ÖGA”

Beskedet att Bellemare skulle sitta på läktaren följdes av lite offentlig kritik av coachen och tidigare NHL-slagskämpen Craig Berube, som förklarade att centern måste höja sig.
– Han måste jobba hårdare och vara en bättre spelare. Han måste spela med mer struktur och ta i mer, förklarade Berube för lokal media.

Men Bellemare behövde inte läsa tidningarna för att få veta att tränaren inte var nöjd.
– Jag läste det inte, jag fick det av honom öga mot öga. Han var ganska sur på mig, det blev en ganska stor chock. Jag fick sitta på läktaren en match men jag kan säga dig att jag var ganska sugen på att spela efteråt.
– Han är hård, som han ska vara. Spelar jag dåligt får jag skit, spelar jag bra får jag höra det.

Bellemare har aldrig haft en tanke på att avbryta äventyret för en tryggare tillvaro hemma i Skellefteå.
– Jag har aldrig tänkt så, jag vill inte vara en av de killarna som tar chansen och när det inte går så bra så åker man bara hem. Tar man chansen med NHL ska man gå hela vägen och ge det en riktig chans, även om man blir nedskickad så ska man köra så långt det går.
– Hamnar jag där nere eller blir kvar här uppe så är det fortfarande ett äventyr som jag önskar alla. Får du spela en match eller 80 matcher så är det fortfarande lika mycket värt. Det här är bland de bästa grejerna jag gjort i mitt liv, säger han.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten