Sök
Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #1

Det har bara spelats elva matcher under den första SHL-veckan, men vi kör igång Veckans Lag med en gång och mjukstartar med en lite kortare matchvecka än normalt bara för att få grejerna i rullning.
Så här har ni veckans bästa spelare och veckans största snackisar. Eller något åt det hållet åtminstone. Och framförallt är vi tillbaka med fjolårets läsarsuccé Veckans Armanius.

 

Július Hudáček, Örebro
Det har varit en bra vecka för Örebros stjärnmålvakt och han har visat att man åtminstone inte lär behöva ha några målvaktsproblem den här säsongen så länge han är frisk. Stoppade 31 skott när man vann borta mot Modo och storspelade sedan mot Frölunda hemma och räddade poäng åt laget efter 34 räddningar på 35 skott under ordinarie tid.

Niclas Andersén, Brynäs
Det var tänkt att han skulle komma hem och vara Brynäs försvarsgeneral. Han har ju aldrig gjort sig känd för sin offensiv. Men i klassikermötet mot Leksand sköt han 1-0 och spelade fram till både 3-1 och 4-1.

Jan Sandström, Luleå
Ifjol blev det inga mål alls i SHL för Luleås veteranback. Nu har han öppnat med två mål på två matcher och gjort exakt den säsongsinledning som Jörgen Sundqvist gjorde för Brynäs för två år sedan. Den inledningen slutade med att den normalt sett inte alls målfarlige backen stannade på tre mål.

Pär Lindholm, Skellefteå
Succé för Karlskrona i HockeyAllsvenskan ifjol. Nu klev han rakt in i SHL som om han fortfarande vore på allsvensk nivå. Två mål i premiären mot Luleå följdes upp av att öppna målskyttet i matchen mot Modo på lördagen.
Fortsätter han på den inslagna vägen har vi troligen de första ”han kommer slå Håkan Loobs målrekord”-texterna rullandes i början av nästa vecka.

Per Ledin, Luleå
Efter att Luleå spelat tio raka matcher i Karlstad i ligan utan att vinna åkte man till Karlstad och vann med 3-2. Per Ledin sköt segermålet och blev målskytt för andra matchen i rad. Hans segermål var dessutom så kul att bara det förtjänar en plats här. Det var nämligen bara han som tycktes se pucken när den försvann helt från klungan där alla andra spelare trodde att den var.
Dessutom har snittlängden på hans två målgestspumpar efter målen han gjort varit runt 20 meter. Bara en sån sak.

Marcus Sörensen, Djurgården
Gör man comeback i SHL inför ett fullsatt Hovet och styr in 1-0 tidigt och dessutom hänger den avgörande straffen på tämligen spektakulärt sätt så kan man ta sig in på den här listan även om man bara spelat en match.

 

Veckans

…huvudtacklingssnackisar: Jodå, det har blivit en hel del redan under de elva första matcherna. Vi har haft Noah Welch som tacklade Andreas Jämtin blodig, vi har haft Jeff TaffeEmil Johansson, Daniel ZaarChristoffer Forsberg och Riley HolzapfelCarl Dahlström.
Kvar från tidigare år är faktumet att det alltid finns folk som tycker varje tackling är klockren. Och folk som tycker att varje tackling är säsongens fulaste.

…dumming: I ämnet fula tacklingar kvalar Anton Hedman definitivt in. Jag vet inte om han försökte hämnas Daniel Zaars tackling på Christoffer Forsberg i efterhand eller inte, men Hedmans smäll på Zaar flera sekunder efter att han hade avslutat ett friläge kunde slutat riktigt jävla illa. Oavsett det handlade om vedergällning eller bara vanlig Hedman-nonchalans som vi fått vänja oss vid genom åren så är det ofantligt korkat och Hedman borde efter förra säsongens inledning (då han tacklade AIK:s 19-åring) Fredrik Anderberg till avslutad karriär ha försökt ta in vad de här sakerna kan få för konsekvenser.

…mest ifrågasatta tränarbeslut: Sam Hallam har låtit Stefan Steen stå istället för prestigevärvningen Cristopher Nilstorp i de två första matcherna. Resultatet? Ett insläppt mål på två matcher och bäst statistik av målvakterna i SHL.
Ändå har diskussionen handlat om hur smart det är att riskera att skapa en potentiell målvaktskontrovers när Nilstorp värvats för dyra pengar och är den som planerats vinna guldet åt klubben.

…debutant: Felix Sandström fick hoppa in i Brynäs mål efter första perioden när Bernhard Starkbaum var tvungen att lämna i ett ännu ospecificerat familjeärende. Inte nog med att han storspelade och stoppade 23 av 24 skott i matchen. Han blev även en av de yngsta målvaktsdebutanterna någonsin i ligan. Tidigare har bara 16 andra B-juniorer spelat någon form av Elitserien/SHL-hockey sedan 1975.

…juniormålskyttar: När nya säsonger drar igång är det alltid kul när de där juniorerna som inte direkt varit med och spelat tidigare får producera direkt. Den här veckan har det handlat om Victor Olofsson, Axel Holmström och Oskar Lindblom som båda snabbt visade att man vill slåss om en JVM-plats den här säsongen och sköt sina första SHL-mål. Olofsson gjorde det dessutom bara ett par minuter efter att han bränt en straff och visade synnerligen bra mental förmåga där och då.

…första rejäla domarsåg: Roger Melin hade just tappat 4-1 till 4-6 i Linköpings premiärmatch mot HV71. Han var inte speciellt arg över att man fått ett matchstraff som delvis bidrog till vändningen. Det var tvåorna man drog på sig medan man försökte döda av matchstraffet som var problemet.
”Det är inte den (matchstraffet) som är dyrbar, den hade vi nog klarat av. Det är de andra skitutvisningarna som man tar efter det. Det är pinsamt några som de tar, när Jämtin slänger sig och filmar när vi redan spelar fyra mot fem” 

…märkligaste slutsats: En krönikör på Aftonbladet slog efter andra omgången fast att det var en perfekt start på säsongen eftersom alla slog alla. Men vi har spelat elva matcher och hittills har Luleå, Frölunda och Djurgården inte slagits av någon medan Modo, Leksand och Linköping inte ens tagit poäng ännu.
Hälften av lagen har alltså antingen inte förlorat eller vunnit i en liga där alla påstås slå alla.
Lustigt nog baserades hela teorin att alla lag tappat poäng redan. Problemet är bara att långt ifrån alla lag tagit poäng, och för att man ska slå alla så är det rimligt att alla lag även har förlorat/vunnit, inte bara tagit eller tappat poäng. Och då har jag inte ens påbörjat utläggningen om epitetet ”alla slår alla” på riktigt här ännu.
Vi kan väl konstatera att definitionen av att alla lag slår alla inte är att alla lag har tappat poäng och att det är omöjligt att dra slutsatsen om att alla slår alla efter två omgångar.
Å andra sidan borde det vara omöjligt att dra slutsatsen om vad ytterzonernas större storlek gör för målsnittet baserat på fem matcher också, så…

…Armanius:

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten