Sök
Nyheter

Stjärnan som inte lockas av landslagsspel: ”Är inte sugen”

Robert Nilsson berättade för ett par dagar sedan för SVT att han inte har något intresse av att spela landslagshockey. Exakt samma inställning har en av Sveriges största damhockeystjärnor. Inte ens ett VM på hemmaplan får Tina Enström att längta efter en landslagströja.
– Just nu vill jag inte spela i landslaget faktiskt, säger Enström till hockeysverige.se.

Tidigare landslagsforwarden, Tina Enström, 23, kom tvåa i Riksseriens poängliga förra säsongen efter Linköpings österrikiska stjärna Denise Altmann. På 26 matcher svarade Enström för 13 mål och totalt 43 poäng för Modo. Många trodde också att hon skulle bli en stor profil i Riksserien kommande säsong och dessutom tänka om då det gäller spela i Damkronorna. Något som hon tackade nej till förra säsongen efter att hon och dåvarande förbundskaptenen, Niclas Högberg, inte var överens om OS-satsningen.

Nu blir det inget spel i Modo eller Riksserien kommande säsong för Tina Enström. Hårdsatsande ettanlaget Djurgården, med Danijela Rundqvist och Nisse Ekman som frontfigurer, värvade ned henne och OS-målvakten Valentina Lizana Wallner från Örnsköldsvik.
– Jag har bott och spelat i Ö-vik i nästan hela mitt liv. För mitt eget bästa, både för att utvecklas som spelare och att växa som person, ville jag göra någonting nytt, säger Tina Enström till hockeysverige.se.
– Anledningen till att det blev just  Djurgården var att ”Dani” kontaktade mig samtidigt som jag kände att jag har mycket kompisar här i Stockholm. Jag trivs bra i Stockholm och brukar hänga här ibland. På det viset kändes det bara rätt att skriva på för Djurgården.

Stockholm och Djurgården passar Tina Enström bra även på flera andra sätt vid sidan av hockeyn.
– Jag känner att det är nära och ta sig överallt när man bor här i Stockholm. Det är nära till min ena storebror, Thomas, som bor i Örebro. Min andra bror, Tommy, bor i Sundsvall. Ska jag flyga över och hälsa på Tobias i Winnipeg är även det mycket lättare när du bor här.

Känns det inte som ett nedköp att gå från Riksserien till ettan?
– Nej, det tycker jag inte. Klart att Riksserien är bättre, alltså själva serien. Samtidigt har vi målet att gå upp och vi tränar exakt lika mycket som alla andra lag i Riksserien. Det känns även otroligt roligt att få chansen att bidra med att ta upp ett lag.


Danijela Rundqvist med Tina Enström och Nisse Ekman. Foto: Ronnie Rönnkvist

”JOBBA, TRÄNA, SOVA”

Danijela Rundqvist och Nils Ekman är de som driver Djurgårdens damhockey i dag och Tina Enström är imponerad över hur snabbt man en bra struktur på organisationen.
– Det fungerar verkligen jättebra och alla jobbar för att Djurgården Dam ska gå framåt. Allt känns otroligt bra så här långt.

Hur mycket jobbar du vid sidan av hockeyn?
– Jag har precis börjat jobba och jag jobbar 7-16 nu. Nu vet jag inte hur länge jag får jobba där, men just nu göra jag det och det känns jättebra.
– Det blir att man åker till jobbet på morgonen, efter det direkt till träningen och sedan hem för att sova. Samma sak dagen efter, jobbet, träningen, hem och sover, skrattar Enström och fortsätter:
– Jag jobbar med kläder och jag trivs med att jobba. Jag tycker att det är kul och skönt att få hålla på med något annat vid sidan av.

Tina Enström kommer från en hockeyfamilj med tre bröder som alltså spelar på hög nivå. Lägg därtill att storasyster Therese också har spelat hockey.
– Vi växte upp i en liten by (Nordingrå) och hade ishallen 200 meter från vårt hus. Det var så allt startade helt enkelt. Alla mina syskon spelade hockey så det var bara att hänga på.
– Både mamma (Lotta) och pappa (Ulf) har också spelat hockey faktiskt. Jag tror att det hette Nordingrå SK när pappa spelade, men jag vet inte riktigt. Det var ju ganska länge sedan.

Hon ser också syskonen som en inspirationskälla för sin egen utveckling som hockeyspelare.
– Dom har betytt otroligt mycket faktiskt. Jag har alltid fått hänga med och dom har egentligen aldrig sagt att jag inte får vara med. Sedan har jag alltid haft mycket killkompisar också. Alla som bodde i närheten av ishallen där hemma blev som en stor familj.
– Det har alltid varit smålagsspel med både äldre och yngre. Det har aldrig spelat någon roll vilken ålder man var i, alla fick vara med. Jag var nästan den enda tjejen där, men, som sagt var, jag hade mycket killkompisar och den här tiden var väldigt rolig.

Hur mycket kontakt har du med brorsorna under säsongen?
– Mer och mer faktiskt ju äldre jag blivit. Även om det inte är jättemycket så har vi ändå en bra kontakt tycker jag. Sedan bor min syster kvar i Ö-vik, men hon har familj numera och har slutat spela hockey.

Tobias Enström är den av syskonen som tagit sig till NHL. På sju säsonger med Atlanta och Winnipeg har han spelat 484 matcher, gjort 46 mål och totalt 249 poäng, vilket måste ses som imponerande av en back.
– Det är otroligt roligt att det gått så bra för honom där borta. Nu har han varit skadad lite, men han är på väg tillbaka.
– Jag bara varit över dit två gånger för att hälsa på honom. Jag var över till Atlanta en gång och sedan var jag över en månad till Winnipeg, jag tror att det var förra sommaren. Klart att det var en häftig upplevelse. Winnipeg är en riktig hockeystad, det är alltid fullsatt och det är ett sjukt tryck där.


Foto: Bildbyrån

INTE SUGEN PÅ HEMMA-VM: ”TRIVS MED TILLVARON SOM DET ÄR”

Inför OS-säsongen valde Tina Enström att tacka nej till spel i Damkronorna Enligt uppgifter handlade det om en konflikt. En konflikt som bottnar i ett stipendium beviljat av SOK där vissa utvalda spelare fick stöd för sin satsning. Dessa spelare valdes ut av förbundskaptenen Niclas Högberg. När Tina Enström inte fick detta stöd bestämde hon sig för att hoppa av landslaget. Faktum är att hon inte ens fick söka stipendiet. I dag har hon lagt det bakom sig och vill hellre blicka framåt.
– Jag vill inte gå in på det igen. Jag ser det som överstökat nu.

Hur ser du på spel i landslaget den här säsongen eller i framtiden?
– Jag har inte tänkt så mycket på det. Just nu vill jag inte vara med, men kommer frågan så… Man ska aldrig säga aldrig, men just nu är jag inte sugen på landslagsspel.

Har du haft någon dialog med Leif Boork om spel i Damkronorna?
– Nej, jag har faktiskt inte pratat med honom.

Vad tror du att Leif Boork kan komma att betyda för svensk damhockey?
– Jag tror att han kommer att betyda jättemycket. Han är ett stort namn, men jag har inte så jättebra koll på Leif Boork och vad han bidrar med. Han verkar drivande och vill ta damhockeyn framåt vilket jag tycker är jättebra.

Lockar inte ett VM på hemmaplan?
– (Skratt) Nej, det gör faktiskt inte det. Visst skulle det vara coolt att spela VM på hemmaplan, men just nu vill jag inte spela i landslaget faktiskt. Jag trivs ganska bra med tillvaron som den är just nu.

Tillvaron just nu för Tina Enström är Djurgården och ettan. Enström tror att det bara blir spel i ettan under en säsong för Djurgården. Och det av flera anledningar.
– Vi kör verkligen stenhårt på alla träningar och tränar redan som ett Riksserielag. Dessutom har vi ett väldigt bra lag med många unga duktiga talanger. Vi har även en grym målvakt (Lizana Wallner) så det är rätt mycket som talar för att vi spelar i Riksserien nästa säsong.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten