Sök
Nyheter

Hockeysverige.se besökte heta hockeycampen

I helgen hängde hockeysverige.se med på CCM Skills Camp strax söder om Stockholm när CCM höll camp för ungdomar, istränade av rutinerade duon Robert Nordmark och Johan Tornberg.
– Vi drivs inte av att göra hockeyskolor. Nu blev det en succé i Nordamerika och då sa vi att nu ska vi försöka rulla ut den även i Europa. Tanken med campen är att deltagarna ska få en unik upplevelse, en NHL-upplevelse egentligen, säger CCM:s marknadsdirektör i Europa, Robert Zaring.

Robert Zaring

SEGELTORP (HOCKEYSVERIGE.SE)
I helgen ägde CCM Skills camps rum i Segeltopshallen söder om Stockholm. Under två dagar får hockeykillar och tjejer från hela Sverige chansen att träna med CCM-utrustning under Robert Nordmark och Johan Tornbergs ledning. Ungdomarna fick dessutom träna fysträning med Andreas Öhgren och en mental/hälsoteori lektion med Andrea Hjelmåker.
– Man kan säga att campen är producerad i Nordamerika via det amerikanska bolaget. Man gjorde en motsvarade camp i Nordamerika för första gången för två år sedan, berättar Robert Zaring, marknadsdirektör i Europa på CCM för hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi drivs inte av att göra hockeyskolor. Nu blev det en succé i Nordamerika och då sa vi att nu ska vi försöka rulla ut den även i Europa. Tanken med campen är att deltagarna ska få en unik upplevelse, en NHL-upplevelse egentligen.
– Första året visste vi inte hur många deltagare vi skulle få eftersom vi inte haft camper tidigare. Då delade vi ut VIP-kort för att vara säkra på att fylla campen. Men vi märkte att det är ett otroligt intresse och bara i Sverige var det runt 450 sökande till våra två platser då, Göteborg och Stockholm.
– Allt går ut på att vi vill göra alla deltagare till bättre hockeyspelare, men på ett lokalt sätt. Du kommer hit på morgonen och får ditt kit med t-shirt och keps. Sedan delar vi upp alla i tre grupper. Under dagen har du is- pass, fys- pass och den här hälsoteorin där du får läsa vad du ska äta för att bli bättre. Andrea Hjelmåker pratar även om hur man ska förbereda sig på bästa sätt.
– Deltagarna är bara 13-14 år så dom är rätt unga, men dom är också i en ålder där man bestämmer sig för om man ska fortsätta med hockeyn eller inte. Man spelar fortfarande fotboll, handboll och så vidare. Då vill vi bidra till att deltagarna ska tycka att hockeyn är mer intressant.

Zaring tillsammans med Johan Tornberg

CCM Skills camps är på sex olika ställen runt om i Europa den här sommaren.
– Vi har varit i Prag redan. Sedan kör vi Schweiz, Slovakien, Finland för att avsluta i Ryssland. Samtidigt pågår det camper i Nordamerika på elva olika platser, Montreal, Toronto, Ottawa, Los Angeles och så vidare.
– Det som är viktigt för oss är att CCM, som står för campen, blir ett lokalt varumärke. Därför har vi valt att ha lokala coacher. I Sverige har vi Johan, Robban, Andrea och Andreas. När vi sedan kommer till Finland har vi lokala finska coacher. Jag personligen är med som europeisk projektledare.

Vad hoppas ni att deltagarna ska utveckla under den här dagen dom är i Segeltorpshallen?
– Två saker. Först att man ska bli en bättre skridskoåkare. Därför har vi Johan här som är ”skridskonörd”. Han är otroligt duktigt på det här med skridskor. Sedan vill vi försöka lära killarna och tjejerna att skjuta hårdare.
– I det ligger allt det här med balans och styrka, men det är framförallt skridskoåkningen och skotten vi vill att dom ska bli bättre på. Vi har också tävling på isen med vem som skjuter hårdast och vem så åker snabbast eftersom vi vill ha in tävlingsmomentet i träningen.

Hur har gensvaret varit från deltagarna så här långt?
– Otroligt bra. Deltagarna känner inte varandra på morgonen och är också otroligt blyga då. Det kan vara några som känner varandra lite grann. När vi frågar på morgonen om dom tycker att det är skönt att vara här. Då är det nätt och jämt att man svarar.
– Senare på eftermiddagen, vi samlar deltagarna klockan tre, och frågar om dom ska äta pizza. Då svarar alla – Nej, vi ska äta proteiner, ha ha…
– Det är ingen som kommer och säger att jag har blivit en bättre skytt idag, men det är många som kommer och berättar hur kul det är att varit här. Vi har lite NHL-style på det och det är också därför alla är dressade på samma sätt, dom har sitt namn i omklädningsrummet.

Deltagarna får ta in information.

Christoffer Jona

Christoffer Jona

Även Christoffer Jona från Djurgården U16, som var en av lördagens deltagare var mycket nöjd med både campen och Robert Nordmark och Johan Tornberg som is- coacher.
– Det var sjukt kul att vara med samtidigt som det var roligt att testa på ny utrustning. Det är andra året som jag är här och det är fortfarande lika kul.
– Johan och Robban är dessutom dom absolut bästa tränarna. Man han har lärt sig massor av grejer under dagen. Hur man ska skjuta bättre, åka snabbare och på fysen hur man ska träna bättre.

Hockeysverige.se får också en pratstund med Johan Tornberg och Robert Nordmark mellan två is- pass.
– Jag fick frågan av Robert Zaring, som är marknadsansvarig på CCM, om jag ville komma hit på is och hjälpa till med ungdomarna. Det passade väl i bra i juli månad med sol, värme och mitt i badandet, skrattar Johan Tornberg.

Robert Nordmark:
– CCM vet att jag gillar att träna ungdomar. Zaring och Micke Törnqvist ringde och frågade om jag ville vara med på en happening.
– Man har bjudit in spelare och det är en ganska bra nivå på vissa grupper medan det är en lite lägre nivå på andra grupper. Med tanke på att alla spelare har nya grejer på sig är dom väldigt duktiga. Dom har nya skridskor, hjälm, klubbor och så vidare. Ändå kör dom och gör det väldigt bra. Samtidigt känner man inte igen alla eftersom alla har likadan utrustning på sig.
– Tyvärr hinner man inte få så mycket kontakt med killarna. Vi kör en del övningar och jag måste säga att jag tycker dom är duktiga. Många av dom här spelarna kommer att spela både i pojk och juniorlandslag längre fram.

Johan, vad är dina intryck av campen så här långt?
– Jag tänker så här: Ungdomar som är igång redan i juli månad måste vara ganska intresserade. Man ser att det är spelare som kommer hit för att dom tycker det är roligt med hockey. Som ledare finns det inget roligare än träna spelare som är drivande och vill vara på is. Samtidigt ska man komma ihåg, precis som Robban säger, att det tar tid med nya skridskor och ny utrustning, men dom gör det fantastiskt bra.

Nordmark:
– Jag och Johan har också fått en kartong, men vi vågar inte ha på oss grejerna. Vi har ändå hållit på med hockey i trettio, fyrtio år. Vi vill gärna gå in grejorna och helst sova i dom. Killarna och tjejerna här bara slänger på sig grejerna sticker ut på isen och det funkar.
– Både jag och Johan är lite av detaljfreak och som gillar att vara på isen och utbilda nyfikna. Tyvärr hinner vi inte gå in så mycket på detaljer här. Utan det blir mer basic vilket är lite synd.
– Det är en positiv anda här och CCM/Reebok försöker verkligen ligga i framkanten med utvecklingen, vilket jag tycker är häftigt.

Tornberg med hög kepsföring.

Robban, vad gjorde du i juli månad då du var 13-14 år?
– Jag spelade fotboll fram till det jag var 14 år. Då var jag tvungen att välja Tv-pucken med ishockeyn eller ett Halmstadläger med fotbollen. Man var aldrig på is i juli och jag har faktiskt aldrig varit på en hockeyskola innan jag började jobba på hockeyskolor.

Tornberg:
– Jag har varit på en hockeyskola. Det var 1986 i Leksand.

Johan, vilka erfarenheter kan du ta med dig in i ledarskapet i Örebro från två sådana här dagar?
– Det spelar ingen roll om det är en senior eller junior, alla ska bli lika behandlade.

Robert Zaring, varför valde ni just Robert Nordmark och Johan Tornberg som coacher på isen?
– Det var viktigt för oss att hitta coacher som dels var pedagogiska och kan ta den här generationen på rätt sätt. Jag fick massor med namn på coacher när vi satte igång det här, men jag sökte inte en professor i hockey utan en som är pedagogisk och bra coach för dom som är på isen. Just därför föll valet på Johan och Robban.

Hur jobbar ni vidare med det här projektet till nästa säsong?
– Målsättningen är att ha det även nästa år. Nu har vi kört det här i två år. Om vi ska köra det nästa år också måste vi utveckla konceptet lite. Antingen bredda det eller göra det på ett mer effektivt sätt.
– I fjol var vi på två platser, Stockholm och Göteborg. I år valde vi i stället två dagar i Stockholm. Du når ändå ut till lika många spelare, men däremot är det en ganska stor logistik apparat när vi åker runt med hela vår trailer.

CCM är även med i förortsprojektet i samarbete med Djurgården vilket hockeysverige.se återkommer till under hösten.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten