Sök
Toronto

Gunnarsson: ”Man frågar sig varför man blev trejdad”

Det kom som en blixt från klar himmel, beskedet att Carl Gunnarsson blivit trejdad från Toronto till St. Louis. Samtidigt som den pålitlige backen ser fram emot utmaningen att spela för ett topplag som Blues undrar han varför Maple Leafs fattade beslutet att byta bort honom.
– Man frågar sig varför man blev trejdad, men det kommer man väl aldrig få något svar på, säger Gunnarsson till hockeysverige.se.

Det var under lördagseftermiddagen som Carl Gunnarsson fick ett telefonsamtal från NHL-draften i Philadelphia. Han hade just blivit bortbytt tillsammans med ett fjärdeval i draften mot Blues tjeckiske försvarsklippa Roman Polák.
– Jag fick ett samtal från vår assisterande general manager. Det var väldigt kort, han tackade för tiden jag spelat i Maple Leafs och berättade att jag blivit trejdad till St. Louis, säger Gunnarsson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Allt det här med att bli bortbytt är helt nytt för mig. Dels funderade man direkt på vad det är för lag man kommer till och sedan frågar man sig varför man blev trejdad, men det kommer man väl aldrig få något svar på. Därför kanske det är bättre att lägga det åt sidan.

Det har länge spekulerats att det kommer ske mycket förändringar i Toronto efter lagets kollaps under sista veckorna av årets NHL-säsong. Gunnarsson har själv varit medveten om att förändringar skulle komma, men beskedet att han var först ut kom som en blixt från klar himmel.
– Egentligen kanske man alltid ska vara beredd på att man kan bli trejdad, men det är ändå inget som man förväntar sig. Beskedet kom som en chock, speciellt med tanke på att jag nyss opererat mig och är inne i en rehabperiod.
– St. Louis har hört av sig och meddelat att det är nöjda över att ha mig och det känns jättebra, men samtidigt funderar man över vad jag hade behövt göra som jag inte gjorde för att bli kvar i Toronto. Nu får man ändå försöka att se framåt och det ska bli skitroligt att spela mer på västkusten också.

HYLLADES AV TORONTOFANSEN

Efter att bytet var genomfört kom genast starka reaktioner från Maple Leafs-supportrar på såväl Twitter, tidningar som olika hockeyforum. De flesta var rörande överens om att Toronto gjort ett misstag när man gjort sig av med Gunnarsson, som många fans ansåg var lagets mest pålitliga back.
– Det är självklart otroligt kul och rörande. Toronto har varit som ett andra hem för mig och även om jag inte hunnit läsa så mycket än så länge känns det positivt att folk är nöjda med det jag har gjort.
– På något sätt är det ändå fansen som sätter värdet på det man gör och det känns självklart fantastiskt att få så mycket lovord. Jag är över huvud taget tacksam mot både fans och media i Toronto, som alltid behandlat mig på ett bra sätt under åren där.

Foto: All Over Press

Många upplever att pressen är extra stor i en hockeytokig stad som Toronto, hur har du känt kring det?
– Jag tror att det blir vad man gör det till. Jag hade inga förväntningar på hur det skulle vara när jag kom dit, men även om det varit mycket media och så har jag aldrig upplevt det som något problem.
– Jag har upplevt mycket under mina år med laget och även om man självklart hade önskat att man gått till slutspel varje år är jag tacksam över att jag fick chansen att testa på det i fjol. Det var riktigt kul att känna på hur det är att spela slutspelshockey i Toronto.

I samma stund som det stod klart att Gunnarsson blivit bortbytt från Toronto till St. Louis förbättrades också svenskens chanser till att vinna Stanley Cup drastiskt. Blues har under flera år räknats som en av de största utmanarna till bucklan medan Toronto fått kriga hårt för att försöka ta sig till slutspel.
– Det känns jätteinspirerande att komma till ett lag som är med och utmanar på allvar. Sedan tror man alltid på laget man spelar i och det kändes ändå som att vi i Toronto hade ett bra lag på pappret.
– I Blues vet man dock att om allt klaffar så finns vi med däruppe. Överlag känns det som att det finns mer lag på västsidan som kan utmana i toppen och St. Louis har alltid varit ett av de tuffaste lagen att möta. När kompisar frågat mig vilket lag jag tror har bäst chans till att vinna Stanley Cup senaste åren har Blues alltid varit med på min topp tre-lista.
– Efter mina fem år i Toronto ska det också bli kul att se hur en annan organisation fungerar.

”ST. LOUIS HAR ALLTID VARIT TUNGA ATT MÖTA”

Du har mött St. Louis vid ett antal tillfällen de senaste åren. Hur har du upplevt dem som lag?
– De har otroligt snabba och tunga forwards som är jobbiga att möta. Jag skulle vilja jämföra dem med San José och Los Angeles som spelar på ett liknande sätt. De är tunga och starka, gnuggar på och arbetar hårt samtidigt som de har spetskompetensen att avgöra matcher.
– I Blues finns exempelvis Alex Pietrangelo som är en spelare som är extra spelskicklig och stått ut för mig. Sedan är St. Louis dessutom väldigt svåra att få hål på då de har ett starkt försvarsspel.

Efter att Gunnarsson under några år agerat ensam svensk i Maple Leafs kommer han också att omgärdas av en hel drös med landsmän i St. Louis. Alexander Steen, Patrik Berglund, Magnus Pääjärvi och Joakim Lindström finns alla i laget och de flesta av dem känner Gunnarsson sedan tidigare.
– Berglund har jag spelat med i både Västerås och landslaget och Steen har jag träffat på något NHLPA-möte. Sedan spelade jag VM med Pääjärvi för några år sedan, så det är egentligen bara Lindström som jag inte stött på så mycket tidigare, säger St. Louis senaste blågula tillskott och fortsätter:
– Det är alltid roligt med några svenskar i laget som man kan komma in och morsa på när man kommer till hallen på morgonen.

Gunnarssons högsta prioritet just nu är annars att bli helt frisk efter den höftoperation han genomförde tidigare under sommaren. 27-åringen hoppas att rehaben går som planerat så att han kan vara helt frisk lagom till träningslägret drar igång i september.
– Det har flutit på bra med rehaben så här långt och det är bara att hoppas att det fortsätter så. Det är skönt att slippa dras med den här skadan och förhoppningen nu är att jag ska kunna spela en hel säsong utan att lida av det.
– Målet är att vara tillbaka till dess att campen börjar, men skulle man komma tillbaka lite efter så håller den ändå i flera veckor. Jag vet att det kommer vara tufft och krävas hårt jobb för att bli återställd, men nu när jag kommer till ett nytt lag ger det också en extra boost att komma tillbaka så snabbt som möjligt, avslutar Gunnarsson.

Idag 19:00
Frölunda Indians - IK Oskarshamn
1 1.40
X 5.65
2 7.00
Idag 19:00
Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
1 2.35
X 4.30
2 2.70
Idag 19:00
Leksands IF - Rögle BK
1 4.15
X 4.50
2 1.77
Idag 19:00
Luleå HF - IF Malmö Redhawks
1 1.71
X 4.40
2 4.55
Idag 19:00
Örebro HK - Färjestads BK
1 2.40
X 4.65
2 2.50
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - HV 71
1 2.50
X 4.10
2 2.60
Idag 19:00
Brynäs IF - Linköping HC
1 2.00
X 4.25
2 3.35
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten