Växjö Lakers HC

Mästarmålvakten klar för Växjö: ”Ganska exakt det vi letat efter”

ANNONS

Förra veckan blev Cristopher Nilstorp den tredje svenska målvakten att vinna AHL-mästerskapet Calder Cup. På måndagen offentliggjorde Växjö att han blir klubbens nya förstamålvakt.
– Cristopher är ganska exakt det som vi har letat efter. Det är en rutinerad och duktig målvakt som har varit med och vunnit mycket. Det känns väldigt bra och det känns verkligen som vi hittat rätt i vårt målvaktspar, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Det blir Cristopher Nilstorp som blir Växjös nya förstamålvakt för kommande säsong. Den färske Calder Cup-mästaren blev officiellt Växjös spelare på måndagen.
– Cristopher är ganska exakt det som vi har letat efter. Det är en rutinerad och duktig målvakt som har varit med och vunnit mycket. Det känns väldigt bra och det känns verkligen som vi hittat rätt i vårt målvaktspar, säger sportchefen Henrik Evertsson.

30-åringen har försökt spela sig in i NHL hos Dallas de två senaste åren, men begränsats till bara sex NHL-matcher och han har under en längre tid varit ”klar” för Växjö, men i och med slutspelssuccén i AHL har det säkerligen varit oroligt i Växjö-lägret på om det skulle bli ett nytt NHL-kontrakt eller inte.
– Jag tror Cristopher hade haft chansen att skriva ett nytt NHL-kontrakt, men då hade han troligen hamnat som gjuten tvåa och som 30-åring vill man spela matcher. Han vill spela, vara delaktig och ha chansen att vinna något, och det får han hos oss. Han gillar vår satsning och ser att vi är på väg att göra något bra. Men bara för det är jag säker på att han inte gett upp sin NHL-dröm, säger Evertsson.

Nilstorp slog igenom på allvar i Färjestad när han kom till klubben 2010 och först fick stå bakom Alexander Salák och sedan avslutade med att vara den som vaktade målet när klubben vann SM-guldet 2011. Året efter hade han 92,8 i räddningsprocent när han var given etta i klubben och fick också det där NHL-kontraktet med Dallas.

I vinter har Nilstorp delat målvaktsjobbet i farmarlaget Texas med skadedrabbade talangen Jack Campbell. De två delade broderligt på jobbet inledningsvis i slutspelet innan Campbell skadades och Nilstorp fick spela vara den ohotade ettan.
Han hade 91,9 i räddningsprocent i slutspelet och 91,8 i ligaspelet.

Kontraktet är på två år.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL