Nyheter

Samuelssons mästarvrål: ”Det känns mer speciellt nu”

Mästare 2012 och mästare igen härom natten. Henrik Samuelsson har upplevt en riktig framgångssaga sedan han lämnade Modo för spel i Edmonton Oil Kings för två och ett halvt år sedan. Men något stort firande blev det inte…
– Man måste vara 21 år i USA för att gå ut och fira på någon restaurang vilket var lite tråkigt, säger Samuelsson till hockeysverige.se.

Henrik Samuelsson börjar bli en van vinnare. Natten mot tisdag vann han WHL-mästerskapet, eller Ed Chynoweth Cup som det egentligen heter, med Edmonton Oil Kings för andra gången i sin karriär. Första gången han vann var för två år sedan efter att ha anslutit till Oil Kings från Modo.

Årets finalserie vann Oil Kings mot Portland Winterhawks med 4-3 i matcher. Den avgörande matchen vanns med 4-2 på bortaplan. Att vinna den sjunde och avgörande finalen på bortaplan har för övrigt aldrig tidigare hänt i WHL:s historia.
– Sista minuterna var man var verkligen helt slut. När det var klart var känslan helt otrolig, en riktigt härlig upplevelse, berättar Henrik Samuelsson för hockeysverige.se och fortsätter med att berätta varför just hans Edmonton står som mästare.
– Vi har många defensiva spelare som går ut och brunkar och stoppar deras bästa spelare. Jag måste få ge lite ”cred” till dom killarna för dom gjorde verkligen ett jättebra jobb.

Du vann Ed Chynoweth Cup även 2012, kan du jämföra känslan att vinna då med att vinna i år?
– Det känns mer speciellt nu. I år var jag här hela säsongen, men 2012 var jag här ungefär halva säsongen. Första delen av den säsongen spelade jag med Modo i elitserien.
– Nu var jag med hela året samtidigt som det var tredje säsongen som jag spelar här i Edmonton. Man blir bästa kompis med dom i laget och att då få vinna tillsammans med dom är helt otroligt.

Har ni haft ungefär samma lag under varje säsong?
– Nej, vi har tappat ganska mycket folk varenda år så det blev så att dom yngre spelarna har fått spela fler minuter det här året.

Hur mycket har det uppmärksammats att ni vann den sjunde och avgörande matchen på bortaplan?
– Det var någon som sa att det var första gången som det har hänt i ligans historia när vi vann sjunde matchen på bortaplan. Det är en väldigt speciell känsla att få vinna och då dessutom att få göra det på deras hemmaplan. Det gör självklart det ännu mer speciellt.

”MÅSTE VARA 21 ÅR I USA FÖR ATT GÅ UT OCH FIRA”

Det har inte blivit speciellt mycket firande för Henrik Samuelsson och hans Edmonton Oil Kings efter segern så här långt eftersom man stannade kvar i Portland under natten.
– Vi var så pass långt borta så vi kunde inte gå ut och fira eller något sådant. Dessutom måste man vara 21 år i USA för att gå ut och fira på någon restaurang vilket var lite tråkigt.
– Nu var vi kvar på hotellet där vi åt mat och firade tillsammans i stället. Det var kul att bara vara med grabbarna också.

Segern kommer bara elva månader efter att den tidigare Oil Kings-forwarden Kristians Pelss hittades drunknad i floden Daugava i Riga hemma i Lettland. Något som hockeysverige.se:s chefredaktör, Uffe Bodin, skrev om i går. Trots tragedin så tycker inte Henrik Samuelsson att hans död har påverkat lagets insats under säsongen.
– Vi har många spelare som har spelat med honom och som har fått gå igenom det här. Men vi har försökt att inte tänka på det alltför mycket under säsongen eftersom det kan påverka spelet. Vi har i stället försökt att fokusera på en match i taget.

Henrik Samuelsson blev Edmontons bästa poängplockare under säsongen. På 65 matcher svarade han för 35 mål och totalt 95 poäng. Framgången i poängprotokollet vill han tacka sina lagkamrater för i första hand.
– För mig personligen har det gått ganska bra tycker jag nog. Jag har fått spela med väldigt bra spelare som har hjälpt mig att göra mycket mål och som har gjort mål på mina framspelningar. Jag får ge ”cred” till dom också. Jag har mest spelat med Mitch Moroz nästan hela säsongen.

Du tillhör Phoenix Coyotes och ska spela för deras farmarlag Portland i AHL nästa säsong, känner du dig mogen för att ta det steget nu?
– Jag har jobbat stenhårt under tre år och gått till slutspel varje år. Det tror jag kommer att hjälpa mig inför nästa år. Givetvis kommer det att bli ett stort steg för mig att gå från juniorhockey till proffshockey.
– Att jag sedan spelat i elitserien för Modo tror jag också kommer att hjälpa mig en del.

Säsongen är inte slut för Henrik Samuelsson ännu. Redan i helgen startar det kanadensiska juniormästerskapet Memorial Cup i London utanför Toronto. Där möts mästarlagen från de olika juniorligorna.
– Vi möter ett lag från OHL (Guelph Storm) och Quebec-ligan (Val d’Or Foreurs). Dessutom London Knights som arrangerar turneringen. Så vi har en turnering kvar. Det mesta som är kvar av säsongen är tio eller elva dagar.

Kommer du till Sverige något under sommaren?
– Jag tror inte att det blir så den här sommaren, men vi har inte bestämt oss riktigt ännu.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten