SDHL

”Lidström har alltid varit en idol”

Hon delar moderklubb med Nicklas Lidström och har på nära håll sett vad han har gjort för Skogsbo IK. Leksands Hanna Lindqvist är ännu en i raden av landslagsspelare från den lilla föreningen utanför Avesta i Dalarna.
– Jag känner inte Nicklas Lidström, men det har alltid varit en person man har sett upp till och har haft som idol, säger hon till hockeysverige.se.

INSJÖN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Lilla Skogsbo SK, en klubb i Avesta/Krylbos utkanter, har fostrat storstjärnor och landslagsspelare så som Nicklas Lidström och Stefan Lunner. I januari fick ytterligare en Skogsbofostrad spelare landslagsdebutera. Det handlade om Leksandsforwarden, Hanna Lindqvist.
– Varför det kommer fram så mycket landslagsspelare från just Skogsbo? Oj svår fråga, men det är så att Skogsbo är väldigt litet och, i alla fall när jag var liten, gjorde man inte mycket annat än att spela hockey. Jag tror att det är därför som det kommer fram flera bra spelare därifrån.

Avesta är en känd hockeyort och även Krylbo var framgångsrika inom hockeyn på 40 och 50-talet, men finns det en hockeykultur i själva Skogsbo?
– Ja, det tycker jag även om den kanske har gått ner lite senaste åren. Förut tycker jag att det var väldigt mycket hockey där i alla fall.

Nicklas Lidström, med stöd från NHL, var högst delaktig i att Skogsbo fick en ishall, något som betytt mycket för hockeyn i byn, enligt Hanna Lindqvist.
– Den har betytt jättemycket. Förut var man tvungen att spela på uterinken, men då den nya hallen kom fick man mycket större möjligheter.
– Jag känner inte Nicklas Lidström, men det har alltid varit en person man har sett upp till och har haft som idol.

I januari fick alltså Hanna Lindqvist debutera för Damkronorna i en turnering som spelades i Tyskland. På tre matcher med landslaget svarade hon för en assist.
– Det var jättekul att få vara med i landslaget, men det var en jättestor skillnad mot vad man är van med här hemma. Givetvis var det jättekul att spela med dom bästa och man fick känna på hur det var på den nivån.

Vad var skillnaden mellan den internationella hockeyn och spel här hemma i Riksserien?
– Största skillnaden var nog tempot tror jag. Sedan är tänket annorlunda. Dom går in på mycket mer detaljer jämfört med vad man får höra här hemma. Så det var väldigt nyttigt att få vara med och se hur det fungerar internationellt.

Var det svårare eller lättare att spela internationellt?
– Det var nog ganska svårt att komma in som jag gjorde eftersom dom flesta hade spelat ihop hela året. Det innebar för mig att det var ännu lite mer att tänka på, men samtidigt fick jag väldigt mycket hjälp av dom som är rutinerade.
– Jag tycker att det gick bra för att vara första gången jag var med så jag hoppas att jag får chansen i landslaget något mer, säger Hanna Lindqvist med ett leende.

Nu har du testat på landslagsspel, vad måste du utveckla under den här sommaren och nästa säsong för att komma upp på den nivån under en hel säsong?
– Jag lär nog förbättra allting faktiskt, både kondition och styrka för att kunna vara med och spela på den högsta nivån.

Det finns röster som påpekar att svenska tjejer på toppnivå inom damhockeyn har varit dåligt tränade senaste åren, håller du med om det?
– Om man jämför med USA och Kanada är det säkert en stor skillnad, men det kan vara mycket så att vi inte tränat rätt från första början när det gäller fysträningen. Jag tycker ändå att vi tränar ganska bra och mycket.

SIKTAR PÅ NÄSTA OS

Hanna Lindqvist var länge aktuell för spel i OS, men när förbundskaptenen Niclas Högberg tog ut landslagstruppen fanns inte hennes namn med.
– Det var första gången jag blev uttagen till landslaget men givetvis hade jag ändå OS i tanken. Jag gick ändå inte in med inställningen att jag trodde att jag skulle komma med, men det är klart att man ville åka till OS. Det är bara att kämpa på så kanske man får spela nästa OS i stället.

Foto: Ronnie Rönnkvist

Det är idel herrar som tränat Hanna Lindqvist genom åren. Daniel Ljung, Uffe Hedberg, Christer Siik, Niclas Högberg, Jens Nielsen och så vidare. Även om det inte påverkar henne speciellt mycket att det är just herrar som varit tränare så ser gärna Hanna Lindqvist att det kommer in mer tjejer i tränarkåren.
– Ja, jag tycker att det saknas tjejtränare i damhockeyn. Jag tror att det idag bara är AIK som har damtränare av lagen i Riksserien. Det skulle nog vara bra om det kom in några flera, absolut.
– För min del har jag aldrig stört mig på att det är killar som varit tränare. Får man in en damtränare som spelat hockey tror jag ändå att det kan vara mycket till hjälp. Dom vet på vilket vis man lever som damhockeyspelare.
– I Skogsbo spelade jag först med killar tills jag var 16 år. Sedan började jag spela med damerna, men där hade vi också herrtränare.

Hur hamnade du i Leksand?
– Jag pratade med Daniel Ljung som var tränare för Leksand då, han kommer från Avesta. Jag tror att jag bestämde mig att flytta hit två veckor innan skolan började här upp. Eftersom jag spelade fotboll också så hade jag stor beslutsångest, skrattar Hanna Lindqvist som även påpekar att hon aldrig ångrat det valet.

Hur ska vi lyckas höja status på svensk damhockey?
– Genom att marknadsföra oss mycket mer. Sedan tror jag att det kan vara bra att göra publikrekordmatcher som vi gjorde här i Leksand. Det drog väldigt mycket folk. Även matchen efter hade vi mycket mer publik än vi någonsin tidigare hade haft. Jag tror att det är ett bra sätt för att få folk att komma och kolla och tycka det är kul.

Ny tränare i Leksand från och med nästa säsong är tidigare storspelaren Jens Nielsen, en tränare som Hanna Lindqvist tror kan bli mycket bra för henne och laget.
– Vi har haft honom lite tidigare också och jag ser bara positivt på det. Jag tror att det kan bli riktigt bra.

Kan man gå lite tufft fram mot tjejer verbalt för att på ett tydligt sätt markera vad som krävs om man ska kunna gå hela vägen, är det skillnad mellan tjejer och killar där?
– Ja, det tror jag faktiskt. Det kan nog vara ganska svårt att träna ett tjejlag, men sedan tror jag att det är olika från person till person. På vårt lag tror jag att han kan gå på ganska hårt i alla fall. Jag tror att alla tar det som positivt.

Jens Nielsen.

Hockeysverige.se passade på att fråga Jens Nielsen om hur han ser på Hanna Lindqvist som spelare när vi träffade honom i Tegera Arena.
Hanna Lindqvist har bra fart på rören och hon tar pucken mot mål hela tiden. Hon har också gjort mycket mål förra säsongen. En riktigt duktig hockeyspelare som jag hoppas blir kvar här i Leksand den här säsongen också.

Vilka förväntningar har du på nästa säsong, Hanna?
– Jag har ganska höga förväntningar. Eftersom vi gick till semifinal den här säsongen så vill vi gå ännu längre nästa år.

Vi är utanför din arbetsplats på Clas Ohlson i Insjön just nu, när tror du vi får se samtliga spelare i Riksserien livnära sig på att enbart spela hockey?
– Bra fråga, men jag tycker att det kommit fram mycket mer damhockey i media efter OS. Väntar vi något eller några år till kanske någon kan leva på det.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten