Sök
SDHL

Äkta parets storsatsning: ”Djurgården ska ha den bästa verksamheten”

Det är ett äkta par som ska lyfta damhockeyn i Stockholmsregionen. Härom veckan kom beskedet att tidigare NHL-spelaren Nisse Ekman och före detta landslagsspelaren Danijela Rundqvist får ansvar för den damsatsningen som Djurgården nu ger sig i kast med.
– Vår idé har varit att skapa bästa tänkbara miljön för hockeytjejer i Sverige, Djurgården ska ha den bästa verksamheten, säger Danijela Rundqvist i en stor intervju med hockeysverige.se.

SEGELTORP (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter OS-framgångarna för Damkronorna har svensk damhockey fått ett rejält uppsving. Inte minst bland storklubbarna. Sedan tidigare spelar som bekant Modo, Brynäs, AIK, Leksand och svenska mästarna Linköping i Riksserien. Lägg där till att HV71 kvalade upp, men inte tog sig hela vägen. I Allettan spelade dessutom förra säsongen både Björklöven och Södertälje.

Inför kommande säsong har både Färjestad och Djurgården valt att satsa hårt på damhockeyn. Djurgården antagligen genom ett samarbete med Segeltorps IF och med två starka hockeyprofiler som ansiktet utåt, Nisse Ekman och Danijela Rundqvist.
– Verksamhetschefen K-G Stoppel, som jag har mycket att göra med eftersom jag jobbar med den individuella träningen för Djurgårdens hockeygymnasium och juniorer, berättade för mig vad som kommer att ske i vinter. Att Djurgården och Segeltorp för den diskussion där Djurgården vill ta över Segeltorp dam, berättar Nisse Ekman för hockeysverige.se när vi träffar honom och Danijela Rundqvist i Segeltorpshallen söder om Stockholm.

Ekman fortsätter:
– Han frågade mig om jag trodde att Danijela, trots att hon är AIK:are, kunde tänka sig att leda den skutan. Jag framförde det till Danijela varpå hon svarade ”Jag har mitt jobb! Det är du som ska vara sportchef, Nisse”.
– Hon jobbar heltid på Bauer och har också väldigt mycket annat att göra. Detta är något hon kommer göra på sin fritid utan att det ska påverka hennes dagliga jobb. Danijela menade också på att mitt namn och kopplingen till Djurgården skulle vara bra medan jag menar att det är hon som kommer göra det här bra. I alla fall, efter att vi har pratat så landade vi i det här.

Vad blir era roller i Djurgårdens damhockey?
Ekman:
– Som sportchef får jag ett övergripande ansvar. Tränare, materialförvaltare, folk som jobbar kring laget och spelare ska kontaktas och kontrakteras. Jag ska även hjälpa till med äldre tjejer som överväger att sluta spela ishockey. Vill dom verkligen spela och vi känner att dom tillför något då kanske vi kan hjälpa till med boende och arbete och allt annat runt omkring för att få ihop sitt livspussel. Min uppgift handlar även om scouting av unga tjejer.

Rundqvist:
– Jag ska jobba som rekryteringsansvarig. Att få in bra tjejer till laget, allt från juniorer till svenska landslagsspelare och förhoppningsvis några nordamerikanska spelare också. Eftersom jag har spelat i många länder – Sverige, Kanada, Ryssland och Schweiz – är det många tjejer som hör av sig till mig och vill ha hjälp att komma i kontakt med olika klubbar. Jag har faktiskt hjälpt många tjejer med detta i flera år redan. Nu känns det bra att man har ett eget lag som jag kan ta in spelare till i stället för att fördela dom ut till andra klubbar.

Nisse, hur mycket har du följt damhockeyn?
– Mycket sista två åren, säger Nils Ekman med ett lätt skratt och en blick mot Danijela.
– Faktiskt har jag sett mer damhockey än herrhockey. Jag hade väl inte sett många matcher ”pre-stroke” förutom några som sändes på tv, lite OS-matcher och sådant när det började dra ihop sig.
– Jag kan ju hockey redan så nu handlar det om att lära känna individerna. Jag har sett många division 1-matcher, en hel del Riksseriematcher och även internationella matcher både i år och förra året.

Danijela Rundqvist under OS i Vancouver 2010.
Foto: Bildbyrån/Joel Marklund.

 

Varför är det så viktigt att ett lag som Djurgården satsar på damhockeyn, räcker det inte med att Segeltorp bedriver den verksamheten i sin regi (en verksamhet man för övrigt tog över från Mälarhöjden/Bredäng)?
Rundqvist:
– Djurgården är ett starkare varumärke. Jag tror att det är lättare att få hit spelare när det är Djurgården dam. Sedan är det en respekt när klubben har en historia med bra juniorer och herrlag. Det betyder givetvis mycket det också.
– Redan första dagarna efter att det här kom ut i media har det varit en jättestor grej. Vi visste redan innan vi gick ut med det här att det skulle bli mycket uppmärksamhet, men det har blivit lite mer än vi förväntade oss tror jag.
– Vår idé har, sedan vi fick förfrågan, varit att skapa bästa tänkbara miljön för hockeytjejer i Sverige, Djurgården ska ha den bästa verksamheten. Bara på dom här senaste dagarna har det visat sig att Färjestad ska starta damlag. Att vi startar det här i Djurgården sätter även press på dom andra damklubbarna. Genom det tror jag att vi skapar en bättre hockeymiljö för andra hockeytjejer i hela Sverige vilket vore jättekul.

Hur ska man få fram medialt dom här riktiga förebilderna inom damhockeyn?
Rundqvist:
– Vi ska försöka få in några sådana profiler till vårt lag och egentligen bygga laget kring dom, men sedan även lyfta fram alla dom andra som kanske inte har ett namn nu, men förhoppningsvis blir ett namn när dom varit några år i vår miljö.
– Att sedan få ut namnen i media handlar om marknadsföring. Det får vi lite press på oss från Djurgårdens sida att promota tjejerna likväl som man promotar junior- eller herrspelare.

Kan du, Nisse, ta en större roll som sportchef då det gäller just dom bitarna?
– 
Det hoppas jag. Jag tycker att det redan finns ett flertal profiler som förtjänar utrymmet i media eftersom dom tjejerna är proffs och riktigt duktiga på det dom gör.
– Vi vill skapa förutsättningar för elittjejerna att satsa här, men i det stora perspektivet och som är en av dom viktigaste faktorerna till att vi vill göra detta, är att vi kan göra någonting bra för hela damhockeysverige i och med att vi gör något bra för damhockeyn i Stockholm.
– Tanken är att Djurgården dam ska vara något långsiktigt och något bra som består. Det ska inte bli, om jag nu tar det som exempel, ett Tyresö Damfotboll som kommer upp och sedan synas det luftslottet varpå det smäller och tar slut.
– Vi ska vara med och göra något för svensk damhockey som kommer att förändra förutsättningarna för flickor, tjejer och damer.

Rundqvist:
– Likväl som Linköping och Modo har gjort fram till nu. Linköping startade 2006 och nu har man vunnit SM-guld. Vi måste räkna med att det tar många år.

Foto: Bildbyrån

Många tjejer, precis som på herrsidan, lämnar länet för att spela ute i landet, hur stoppar damhockeyn i Stockholm den blödningen?
Rundqvist:
– Både AIK och Segeltorp, som tidigare var M/B, har varit starka under senaste tio åren. Många stockholmstjejer har spelat i något av dom båda lagen, men det är hockeygymnasieåldern som gjort att några juniortjejer har flyttat. Där har det blivit mycket Leksand, Linköping och Modo.
– AIK:s damer har i dag hockeygymnasium och vår ambition är att också ha det så man inte ska behöva flytta ifrån Stockholm utan man ska vilja flytta till Stockholm.
Ekman:
– Tittar ni på juniorsidan bland killar och åker till Frölundas träningsanläggning eller HV:s eller Modos och kollar förutsättningarna så är träningsanläggningarna där bättre än vad vi har i Djurgården.
– Det är kommunerna och städerna som hjälper dom här klubbarna med mark och att bygga arenor. Stockholm är tyvärr ingen riktigt idrottsstad. Det är en kulturstad, men inte idrottskultur just nu. Inte alls på samma sätt som i Göteborg. Förhoppningsvis börjar politikerna här inse det och man har också börjat renovera simhallar och diverse andra anläggningar. På det sättet kommer det även att finnas bättre förutsättningar för hockeyspelare också.

Ni är ett par vid sidan av hockeyn, hur kommer det att fungera?
Rundqvist:
– Vi är jätteglada att vi fått det här uppdraget. Det känns som vi redan har förberett oss under två år. Både i Lugano när Nisse var med och stöttade mig och laget där och sedan har han varit nära och inblandad i SDE som vi gick upp med i Riksserien. Det är inga konstigheter och det känns jättekul.
Ekman:
– Det här är en stor grej för oss. Vi tror på det här stenhårt. Båda två tror att vi är på väg att göra något riktigt bra här. Vi har inte tidigare i livet haft några problem att samarbeta så vi kommer heller inte ha några problem med det här.
Rundqvist:
– Vi är lika envisa båda två så det här borde gå bra. Det är bättre när vi är i samma lag. När vi har tränat och spelat emot varandra då kan det bli lite väl tufft, skrattar Rundqvist. Nisse är en underbar fästman med ett stort hjärta.

Nisse Ekman fick sluta spela hockey 2010 efter att han under julhelgen fått en stroke. Vägen har varit lång tillbaka och han har även en tuff resa kvar framför sig.
– I dag mår jag ganska bra. Jag har varit helt sjukskriven ett tag eftersom jag haft en lite tung period i vinter, eller i början på det här året ska jag väl säga.
– Nu har jag samlat kraft och jag försöker förbättra min kondition och motorik en del. Det gör att jag mår bättre och inte har lika mycket huvudvärk. Jag är redo att försöka och att gå på en smäll igen för det är vad det handlar om i livet efter en stroke.
– Det är A och O att ha något som är riktigt roligt som drar upp än och för att man ska kriga vidare. Jag har det lite tyngre än vad vissa andra människor har i vardagspusslet. Så har man det som strokepatient. Att då ha något som är betydelsefull för än själv motiverar till att försöka extra mycket.
– Dani, Djurgården och familjen, jag har trots allt det jag behöver, avslutar Nisse Ekman med ett leende.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten