Sök
SHL

”Mitt mål har alltid varit att komma hem till Brynäs”

Han var Leksands näst bästa målskytt under jungfruresan i SHL. Trots det erbjöds Jacob Blomqvist inget nytt kontrakt av sportchefen Tommy Salo. I stället flyttar han nu hem till Gävle.
– Jag vet faktiskt inte varför jag inte fick något anbud av Leksand, men jag tror att han visste att Brynäs var intresserade av mig så han kanske tog det för givet att jag skulle gå hit, säger Blomqvist till hockeysverige.se.

Inte speciellt överraskande blev det Brynäs för Leksands förstakedjaspelare Jacob Blomqvist. ”Jacke”, som han kallas, började sin hockeybana i Gävle GIK men elitseriedebuterade för Brynäs redan säsongen 2005/06. Han har sedan fått se stora delar av Sverige genom spel i Kiruna, Kumla, Valbo, Karlskoga och Modo innan han säsongen 2011/12 hamnade i Leksand.

I Leksand fick han vara med om att ta tillbaka laget till SHL och under årets säsong, där han varit kedjekamrat med Johan Ryno och Mikael Johansson, har han svarat för 14 mål och totalt 26 poäng på 55 matcher. Men nu blir det alltså Brynäs igen för Jacob Blomqvist.
– Varför jag lämnade Leksand? Brynäs visade sitt intresse och vi diskuterade med dom. Det kändes hel rätt eftersom mitt mål alltid har varit att komma hem till Brynäs, säger Jacob Blomqvist till hockeysverige.se.

Något konkret anbud fick heller aldrig Jacob Blomqvist från Leksand och deras sportchef Tommy Salo.
– Nej, det fick jag inte. Jag vet faktiskt inte varför, men jag tror att han visste att Brynäs var intresserade av mig så han kanske tog det för givet att jag skulle gå hit. Jag vet faktiskt inte, men det var lite konstigt.

Hade du velat stanna i Leksand om du fått ett kontraktsförslag?
– Det kan jag inte spekulera i nu eftersom det aldrig var uppe på bordet.

Leksand gjorde en mycket stark förstasäsong i SHL och när Jacob Blomqvist tittar i backspegeln tycker han att både laget och han själv ska vara nöjd med säsongen.
– Jag tycker att vi gjort en riktigt bra säsong. I början var vi väldigt osäkra på var vi stod och flera visste inte om dom skulle hålla i SHL. Vi var lite under press och många sa att vi skulle komma sist. Man kanske inte trodde så mycket på oss.
– Sedan tycker jag att vi växte in i SHL och vi har gjort det riktigt bra. Många i laget har utvecklats mycket. Nu när jag ser tillbaka på säsongen är jag och vi väldigt stolta över vad vi har gjort. När vi pratat lite så efteråt inom laget har vi också sagt till varandra att vi gjort en bra säsong. Vi var nära att komma topp fem eller topp sex om vi vunnit någon match till.
– Vi var nära att ta oss till kvartsfinal vilket man inte räknat med innan säsongen, så vi är helt klart nöjda. Jag har också trivts fantastiskt bra i Leksand, inget snack om den saken.

”EN ROLIG SÄSONG”
Hur ser du att din egen säsong varit och vad har du utvecklat under året?
– Jag tycker att jag höjt lägstanivån väldigt mycket. Över huvud taget känner jag att den här säsongen har jag utvecklats rätt mycket. Det blev så att jag var tvungen att göra mål. Jag spelade till mig powerplay-chanser, gjorde det bra och fick fortsatt förtroende där.
– Sedan har jag fått ett bättre självförtroende och vet på ett annat sätt idag vilka krav jag kan ställa på mig själv. Det var en rolig säsong. Jag hade kul, jag fick spela mycket och jag kände att växte hela tiden ju längre säsongen gick.
– Jag var lite tveksam hur man skulle stå sig och jag kände att det var min chans att visa upp om jag håller i SHL. Det tycker jag verkligen jag visade att jag gjorde.

Vilka förväntningar har du på kommande säsong i Brynäs?
– Jag känner att jag får alla förutsättningar att utvecklas ännu mer och även ta ännu mera ansvar i ett lag. Vi får se vad det blir för lag. Brynäs har förlängt med några och det ser bra ut med dom som man har skrivit med.
– När laget är klart får vi väl sätta målsättningar och så vidare, men självklart känner jag för att spela i ett slutspel med ett lag. Det har jag aldrig gjort. Det var surt att vi bommade det med Leksand på en match. Jag ser verkligen fram emot att spela slutspelshockey.

Har du hunnit prata med Tommy Jonsson eller Michael Sundlöv om din roll i Brynäs?
– Ja, lite grann har vi snackat. Självklart har man en uppfattning hur en spelare ska spela, men i slutändan är det så att man förtjänar sin istid och sin roll. Så är det i alla lag och det är inga konstigheter med det.
– Det lag man sätter ihop på försäsongen brukar dessutom se helt annorlunda ut i slutet av säsongen.

Säsongen 2005/06 debuterade Jacob Blomqvist i Brynäs, en match som han inte glömmer i första taget.
– Färjestad borta. Jag kommer ihåg att Nicklas Bäckström var tekare, men jag var lite väl het så man plockade bort honom. I stället fick jag teka mot Jörgen Jönsson. Det kommer jag ihåg väl och det var roliga matcher när jag fick vara med.
– Efter det kände jag att man gärna skulle vara där på riktigt och idag är jag det.

Är det lite av en dröm att komma hem till Gävle och spelar för Brynäs?
– Absolut! Det har varit mitt slutmål sedan jag lämnade Brynäs för åtta år sedan. Jag har varit runt i olika klubbar och krigat för att komma tillbaka. Nu är jag här och det är otroligt skönt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten