Nyheter

Rundblad trejdad igen – klar för mästarna

ANNONS

David Rundblad har inte klarat av att ta en plats i Phoenix Coyotes den här säsongen. Nu går NHL-karriären vidare på annat håll. På tisdagen trejdades svensken till de regerande Stanley Cup-mästarna Chicago Blackhawks.

David Rundblad skickades ned till AHL efter OS-uppehållet för att få välbehövlig speltid. Särskilt mycket spel har det nämligen inte blivit alls i NHL den här säsongen. 23-åringen har varit ombytt i tolv matcher för Phoenix Coyotes och befunnit sig på läktaren under stora delar av säsongen.

Nu får han en ny chans att hävda sig i NHL. På tisdagen blev Rundblad trejdad för tredje gången i sin karriär. Efter att tidigare ha gått från St. Louis till Ottawa och sedan vidare till Phoenix är den tidigare Skellefteåstjärnan nu klar för spel hos Stanley Cup-mästarna Chicago Blackhawks.

Enligt Chris Johnston på Sportsnet har Blackhawks lämnat ifrån sig ett andraval i draften för Rundblad, som har en assist i NHL och fyra på sex matcher i AHL den här säsongen, samt AHL-backen Mathieu Brisebois.

David Rundblad draftades som 17:e spelare i första rundan av St. Louis 2009. Sedan NHL-debuten med Ottawa Senators 2011 har han spelat 50 NHL-matcher och gjort ett mål och åtta assist.

Den här artikeln handlar om: