Nyheter

Sundsvall plockar in trio

ANNONS

Sundsvall har en tunn trupp och har på grund av Svenska Ishockeyförbundets seghet i att komma till skott med vilken serie man skulle spela i blivit rejält handikappade i sina möjligheter att värva ihop ett nytt lag.

Men idag säkrade man upp tre namn till kommande säsong: Daniel Wågström från Borås, Stefan Espeland närmast från Vålerenga och Adam Eriksson från Modos J20.

– I Daniel får vi den rutin vi sökt till vår backbesättning. Vi tillför dessutom en till dimension till vårt powerplayspel. Stefan Espeland är en spännande spelare som har provat på spel i Elitserien med Modo, säger sportchefen Magnus Holmvall till klubbens hemsida om lagets två backförstärkningar.

Stefan Espeland hade en tämligen märklig säsong med Vålerenga ifjol, dit han var utlånad. Den offensive backen sköt bara ett mål och sex assist på 47 matcher i seriespelet, långt under förväntad nivå, för att sedan explodera med nio poäng på de 16 matcherna i slutspelet.

Framåt får man en spelare som blir förstaårssenior och som ifjol sköt sitt första elitseriemål när han spelade för Modo.

– Adam är en klok spelare som redan förra säsongen fick prova på spel i elitserien, det skall bli spännade att se honom i Sundsvall.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games