Två snabba mål gav Färjestad tre poäng mot Örebro Hockey

Matchen mellan hemmalaget Örebro Hockey och gästande Färjestad var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Färjestad två snabba mål – genom Joel Kellman till 3-5 och en minut senare Per Åslund till 3-6 och vann matchen i SHL med 6-3 (1-2, 2-1, 3-0).

Örebro Hockey tog ledningen efter 13.58, genom Ludvig Larsson framspelad av Philip Holm och Mathias Bromé.

Laget gjorde 2-0 efter 14.45, när Oliver Eklind hittade rätt assisterad av Rasmus Rissanen.

Efter 16.23 i första perioden nätade Jonathan Andersson, framspelad av Patrik Lundh och Magnus Nygren och reducerade åt Färjestad.

Färjestad kvitterade till 2-2 efter 20.19, när David Tomasek slog till på pass av Joakim Nygård och Per Åslund.

Örebro Hockey gjorde 3-2 genom Hannes Björninen efter 9.54 i andra perioden.

Efter 12.32 av perioden kunde David Tomasek gjorde 3-3 för Färjestad. Färjestad spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 3-6 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Patrik Lundh, Joel Kellman och Per Åslund och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.41 kvar att spela.

Färjestads Joakim Nygård hade tre assists och David Tomasek gjorde två mål och ett assist.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Örebro Hockey med 14–19 och Färjestad med 16–15 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Örebro Hockey på elfte plats och Färjestad i serieledning.

I nästa match, torsdag 11 januari 19.00, har Örebro Hockey Frölunda borta i Scandinavium, medan Färjestad spelar hemma mot Växjö.