Tunga bilder för Luleå – Mathias Bromé kliver av skadad

Mathias Bromé är en av Luleås stora profilvärvningar till den kommande säsongen. I 4-3-förlusten mot Skellefteå klev den tilltänkta stjärnspelaren av tidigt med en skada.

Luleå och Skellefteå möts i en försäsongsmatch. Det finns mycket prestige i mötet för de båda rivalerna. Och det började också fysiskt.

Redan i den första perioden fick Mathias Bromé en smäll mot sargen. Det var i en duell mot Frans Haara som 30-åringen hamnade snett. Nyförvärvet åkte då av isen uppenbart i smärta, och klev sedan också rakt ut i omklädningsrummet.

Det såg inte helt bra ut och den tilltänkta spetsspelaren har ännu inte återvänt till spel.

Kort därefter tog Skellefteå också ledningen med 1-0 när Anton Heikkinen hittade rätt. Även 2-0 kom i powerplay när Jonathan Johnson prickade nät. Pär Lindholm utökade ledningen till 3-0 efter ännu ett pp-mål.

Kom ikapp – bara för att förlora

Luleå tog sig in på tavlan när Isac Hedqvist reducerade till 3-1. Kort därefter kom också 3-2 när Brian O’Neill hittade nätet. I början av tredje perioden kom också 3-3 när Jonas Berglund kvitterade.

Skellefteå återtog dock ledningen när Frans Haara tillskrevs 4-3 efter ett mindre bra ingripande av Joel Lassinantti. Det blev också slutresultatet i matchen.

Sundsvall – MoDo

I SCA-cupen vann MoDo över Hockeyettan-laget Sundsvall. Även om det var Sundsvall som tog ledningen visade MoDo skillnaden mellan serierna.

Junioren Lucas Pettersson stack ut och stod för två assist och var högst bidragande till att matchen vände resultatmässigt. Även målvaktstalangen Ebbe Lundberg imponerade med över 97 i räddningsprocent.

Målskyttar för MoDo var Theo Jacobsson, Vidar Blixt, Oscar Pettersson och Johan Södergran. I Sundsvall var det Erik Norlander som stod för målet.

TV: Skellefteås nycklar den kommande säsongen