Styrkebeskedet: Utklassade värsta rivalen

Timrå har börjat bra under Olli Jokinens ledning. Under lördagen tog laget sin fjärde raka seger – efter att ha kört över rivalen MoDo med 6-0.
– Man får inte många lördagar som är bättre under en säsong, konstaterar experten Petter Rönnqvist i sändningen.

Olli Jokinen har fått en drömstart på tiden i Timrå. Mot den stora rivalen MoDo vann laget sin fjärde raka match. De gjorde också det i stor stil med en dominant insats.

Redan i den första perioden tog hemmalaget ledningen via Sebastian Hartmann som påpassligt höll sig framme och rakade in matchens första mål i powerplay.

I den andra perioden kom både tvåan och trean samtidigt som Timrå dominerade matchbilden totalt. Först var det Jonathan Dahlén som höll sig framme, och sedan fyllde även Oliver Johansson på och satte dit 3-0.

– Det studsar lite stolpe ut och inte stolpe in. Vi tjuvar lite framåt istället för att ta tag i det defensivt, säger Mikkel Aagaard till TV4 under pausen.

Mikkel Aagaard skapade irritation

Mikkel Aagaard hamnade också i centrum när han i den andra perioden gick bryskt in på kassen och körde in i Jacob Johansson. Något som skapade ett stort bråk.

– Jag försökte väcka gruppen lite. Första två perioderna är vi lite… klart det är utvisning. Sen kanske målvakten där ska ha en också. Det är inte okej att slå någon med plocken i ansiktet, säger Aagaard.

MoDo var relativt tama i den tredje perioden och skapade inga stora chanser. Istället kom 4-0 genom Magnus Pääjärvi. En stund efter det kom också fyra signerat Jonathan Dahlén, stjärnan klev in i slottet och nöp dit pucken distinkt..

Men slakten var inte slut där. För innan 60 minuter var spelade kom också 6-0 genom Anton Wedin. Ett mål som fastställde slutresultatet.

– Jag tycker att vi kommer från två ganska bra insatser mot HV och Frölunda där vi gör många bra minuter. Vi kommer ut och gör inte det vi ska göra, säger en besviken Mattias Karlin efter matchen.

TV: Jesper Bratt hyllar Jacob Markström