Straffseger för Örebro Hockey borta mot Modo Hockey

Örebro Hockey vann en riktigt jämn match mot Modo Hockey i SHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0). Samuel Johannesson blev hjälte i straffläggningen.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 11.40 in i andra perioden som Örebro Hockey tog ledningen genom Christopher Mastomäki framspelad av Mathias Bromé och Linus Arnesson.

Efter 13.08 i andra perioden slog August Berg till, framspelad av Daniel Brickley och kvitterade för Modo Hockey.

Sampo Ranta gjorde dessutom 2-1 efter 13.21 på straff.

Örebro Hockeys William Wikman gjorde 2-2 efter 18.59 på pass av Linus Arnesson och Rasmus Rissanen.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I straffläggningen var det Örebro Hockey som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Samuel Johannesson för.

Modo Hockey har en vinst och fyra förluster och 11–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har två vinster och tre förluster och 12–16 i målskillnad. Det här var Modo Hockeys fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Örebro Hockeys sjätte uddamålsseger.

Det här betyder att Modo Hockey nu ligger på tionde plats i tabellen, och Örebro Hockey är på nionde plats.

Nästa motstånd för Modo Hockey är Luleå. Örebro Hockey tar sig an HV 71 hemma. Båda matcherna spelas torsdag 4 januari 19.00.