Straffar avgjorde när HV 71 vann mot Örebro Hockey

HV 71 tog emot Örebro Hockey hemma i en riktigt jämn match i SHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Henrik Borgström blev hjälte i straffläggningen.

HV 71 tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Nicholas Shore. Efter 4.15 i andra perioden slog Jonathan Lekkerimäki till, på pass av Hannes Björninen och Robert Leino och kvitterade för Örebro Hockey. Efter 6.12 i tredje perioden gjorde Örebro Hockey 1-2 genom Milton Oscarson.

Efter 7.19 av matchen kunde Henrik Borgström kvittera till 2-2 för HV 71.

Fjärde perioden blev mållös.

HV 71 har tre segrar och två förluster och 17–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har två vinster och tre förluster och 14–14 i målskillnad. Det här var HV 71:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys sjätte uddamålsförlust.

Det här betyder att Örebro Hockey ligger på nionde plats i tabellen, och HV 71 är på 13:e plats.

På lördag 2 december 18.00 spelar HV 71 borta mot Färjestad, och Örebro Hockey hemma mot Skellefteå.