Straffar avgjorde för Växjö i bortasegern mot Modo Hockey

Modo Hockey mötte Växjö borta i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Växjö vinna med 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Marcus Sylvegård för.

Första perioden var jämn. Modo Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Kyle Topping efter 7.32, men Växjö kvitterade genom Joachim Blichfeld efter 12.55. Växjö gjorde också 1-2 efter 3.01 i andra perioden när Kalle Kossila slog till framspelad av Hugo Gustafsson och Emil Sylvegård. Växjö inledde tredje perioden med att göra 1-3 genom Marcus Sylvegård, innan Modo Hockey svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Josh Dickinson för framspelad av Mikkel Aagaard och Riley Woods efter 14.06.

I slutminuterna var det dock Växjö som tog greppet.

Fjärde perioden blev mållös.

Växjös Kalle Kossila stod för tre poäng, varav ett mål och Marcus Sylvegård gjorde två mål och ett assist.

Modo Hockey har tre vinster och två förluster och 19–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Växjö har två vinster och tre förluster och 17–15 i målskillnad. Det här var Modo Hockeys åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös åttonde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Modo Hockey nu ligger på elfte plats. Växjö är på andra plats.

I nästa match, torsdag 29 februari 19.00, har Modo Hockey HV 71 borta i Husqvarna Garden, medan Växjö spelar hemma mot Linköping.